Brønnene

noveller

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Karoline Røyskatts eksemplar av Brønnene - noveller

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Lånt fra bibliotek

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Samlingen inneholder novellene Mens tiden løper, Skjelettet og anatomiboka, Grenseløst, Sara 1993 og Dvergmål.

Omtale fra forlaget

Språklig overskudd og fortellerkunst på sitt aller ypperste i den nye novellesamlingen av Hans Herbjørnsrud. .Da jeg vinteren 1976 kom fra Sagaheim folkehøgskole i Sør-Trøndelag for å ta over slektsgården her i Heddal, hadde jeg et skjelett og en anatomibok med på flyttelasset.. Slik begynner Brønnenes lengste novelle. Rett før han forlater folkehøgskolen, blir novellens jeg-person fortalt om det upubliserte Wergeland-diktet .Kain og Abel.; et dikt med en synsk slutt som stirrer .lukt innover i tusenårene., et dikt som har sett for mye. Diktets fascinasjonskraft tvinger ham til å finne sannheten om dets opprinnelse og dets slutt. Utfordringene ligger ikke bare i diktet; de finnes også i virkeligheten, der konfliktene mellom brødre og mellom dikteren og bonden tar urovekkende og nye retninger. I .Skjelettet og anatomiboken. trenger Herbjørnsrud dypt inn i kjernen av sitt eget forfatterskap. Han utforsker skaperkraftens kilde gjennom overraskende handling og nye bilder. I Hans Herbjørnsruds nye novellesamling møter vi også en vitenskapsmann med gudskompleks, dikteren som et foranskutt lyn, mennesker som minner mer om spøkelser enn om virkelige mennesker; magisk realisme i Telemark.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205360648

EAN 9788205360648

Språk Bokmål

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg ruger på sytti tusen ord, men klarer ikke klekke ut en eneste tanke.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

(...) Et øyeblikk står jeg og dingler og kvernkaller med armene. Så mister jeg likevekten, tipper over til siden og tumler raklang bums i dammen. Plasket slår hvite gnister av den svarte overflaten, og vannet treffer meg som et høyspent støt som døyver alle sanser. Når jeg langt om lenge kommer til meg selv igjen, merker jeg at jeg synker nedover i en brønn uten bunn, synker.

Lunere, etter hvert blir mørket omkring meg lunere, snart er det tropisk varmt, og jeg hører fottrinn tasse omkring meg. Noen kommer og noen går i det blinde mørket som jeg daler nedover i. Lufta er stinn av undertrykt pust. Forheng rasler. Teltduker flaprer i vind. Kjørel skramler. Dyr stamper. Langt inne i mørket hører jeg en bultende lyd som kan være teppebanking eller stokkeslag som skinn og bein. Var det et esel som nettopp skrøt, eller var det en kamel som låt slik? Jeg vet ikke. Hvor er jeg? Når er jeg? Jordslåtte stemmer hvisker ord jeg verken oppfatter eller forstår. Noen stryker meg lett over panna. Jeg ligger stum på et leie av mørke som synker nedover i mørke, og hører slepende trinn og røster som tisker ivrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå skulle hun ligge under den enda en gang. Klokka 11 skulle hun igjen ligge narkotisert og dau mens operasjonssola obduserte henne med sitt stikkende polarlys og de nålespisse stålfingrene sine. Ja, det kvasse lyset stakk. (Gjesterommet 1966)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjøpt mandag 25. mars 2013. De hadde to bord med fulle med bøker. De legger ut nye bøker når noen har kjøpt bøker og det er plass til flere nye. Da jeg pakke godt fikk jeg 34 bøker ned i denne standard plastposten fra Deichmanske bibliotek for 50 kr (det blir ca. kr 1,47 pr. bok): http://www.deichmanske-bibliotek.oslo.kommune.no/avdelinger_apningstider/stovner/


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Vitner ; Vannbæreren ; Han : noveller" av Hans Herbjørnsrud
  • "Overgang til tertiær : gjenfortelling ; Gå under : noveller" av Jonny Halberg
  • "Eks og Sett" av Hans Herbjørnsrud
  • "Vi vet så mye - noveller" av Hans Herbjørnsrud
  • "Herskapshuset" av William Faulkner
  • "Samlede noveller" av Hans Herbjørnsrud
  • "Barndom ; Ungdom" av John M. Coetzee
  • "Gaias hevn" av James Lovelock
  • "Ei gjenreise - ferdaminne etter A. O. Vinje" av Jon Severud
  • "Riverton - Sven Elvestad og hans samtid" av Bernt Rougthvedt
  • "Stormstigen - dikt" av Tone Hødnebø
  • "Fem stemmer - essays, antologi, lydspor" av Jan Erik Vold
Alle bokanbefalinger for dette verket