Da Henrik Husten kom hjem

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.72 (25 terningkast.)

54 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rita Bergs eksemplar av Da Henrik Husten kom hjem

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Kan gamle bikkjer lære nye triks? Hver kveld går Frank Berg tur med bikkja, Betsi. Det er det siste han gjør før han går til ro, og de to tar alltid samme ruta, seint og etter at naboene i husbankvillaene har lagt seg. En kveld står det en Toyota ved den så vidt opplyste snuplassen i enden av gata. I bilen sitter en mann, sammenkrøket i forsetet. Bildøra åpner seg bak Frank, og et ansikt han ikke kjenner, spør: Er det deg, Frank Berg? Slik møtes de gamle naboguttene igjen etter at Henrik Husten forsvant førti år tidligere. Hvordan samler de trådene igjen og får oversikt over tida som har gått? Og hvorfor kom Henrik tilbake? Da Henrik Husten kom hjem er en varm roman om Nittedal, om aldrende menn og deres daglige ritualer, og om hvordan våre fedres synder kan gå i arv eller sende oss ut i en bane av nye livsmuligheter. Det som er lukket kan også åpne seg. Om forfatteren: Bård Nannestad (f. 1967) er oppvokst i Nittedal, og bor i dag i Arendal. Han arbeider som psykiatrisk sykepleier, og debuterer med Da Henrik Husten kom hjem.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241908071

EAN 9788241908071

Omtalt sted København Akershus

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Sørlandets litteraturpris 2013

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 14 7 0 1 0

Bokomtaler

Møtet mellom Frank Berg og barndomsvennen Henrik Husten, en stille kveld på en vei i Nittedal, førti år etter at de sist så hverandre, er opptakten til denne boka. De gamle vennene tilbringer en kveld sammen før Henrik forsvinner igjen.

Jeg opplever dette som en meget godt fortalt historie. Man føler mens man leser denne boka. Kjenner på uvissheten som Frank føler, behovet hans for å forstå, man lurer på hvor Henrik er blitt av, kjenner ubehaget ved brikkene som ikke er på plass. Etterhvert forstår leseren hvorfor ting ble som de ble, og hvorfor Henrik og Frank er blitt til dem de er. Handlingen går rolig fremover. Du rekker å bli nysgjerrig før nye brikker faller på plass.

Forlaget setter denne i kategori med Berlinerpoplene - jeg forstår hvorfor. Dette er en bok som er verdt å lese. Spent på å høre hva andre synes om den!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Herlig, fornøyelig, litt trist, og veldig godt fortalt historie om to barndomsvenner som møtes etter 40 år. Boka er bygd opp rundt dette møtet mellom Frank og Henrik, og vi får hele tiden nye innblikk i deres liv gjennom tilbakeblikk og dialog mellom de to. Boka går rolig fremover, det er ikke noe stress her. Samtidig er det ingen dødpunkter, jeg som leser vil lese videre hele tiden.

Hva er det som gjør oss til de vi er? I denne historien får vi noen forklaringer som kan si oss litt om hva som har gjort at Frank og Henrik er blitt de de er, og hvorfor de handler og har handlet slik de har gjort. Veldig godt fortalt, gode setninger, lettlest, spennende. Samtidig fortalt på en slik måte at jeg humrer underveis, jeg ser mennene sitte der og prate, ser de være stille sammen, ser de dele sine bakgrunnshistorier uten at noe blir sagt. Franks kjærlighet til hunden sin er godt beskrevet, samt vanskelige valg som må tas etterhvert.

Kort sagt en god roman som jeg anbefaler på det varmeste til alle elskere av god litteratur, som gir deg litt å tenke på, som gir deg humrende stunder, som gjør at du gleder deg til å ta frem boka igjen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette var boka si det! Nøyaktig slik jeg liker, med godt språk, gode skildringer av mennesker og miljøer, en stillferdighet, litt vemod, men også optimisme. Historien hadde akkurat den nerven som skal til for at man får lyst å bla videre, samtidig som boka ikke er spekket med handling. En favoritt hos meg i alle fall.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Boken er en varm menneskeskildring om to eldre herremenn, som etter førti år treffes igjen og nøster opp i sine liv. Den er koselig og tankevekkende, hva er egne valg og hva kommer av fordommer og forventninger fordi man er den man er? Les hele min omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg valgte å lese boka ut fra min oppvekst i samme kommune som bokas handling foregår i. Det var noe spesielt å lese om steder der jeg gikk/ var kjent og på samme tid som boka omhandler. På mange måter kunne det ha vært meg som det handlet om, selv om jeg vokste opp i en annen del av kommunen og min vei ut i verden ble ganske annerledes. Gjennkjennelsesgraden til min egen oppvekst var stor og likevel veldig forskjellig. "Livet hadde nok fått et annet innhold enn det fikk, ...". Dette er vel kanskje noe som gjelder for de fleste av oss litt opp i årene.
Boka var grei og lettlest, ville gjerne lese videre for å se hvordan det går. Men likevel mangler det noe, boka blir for enkel - en bok jeg aldri ville ha lest om det ikke var for felles oppvekststed.
Men for all del, dette er min subjektive opplevelse, les boka og si din egen mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hele min historie bærer preg av at jeg har vært en betrakter som har bivånet begivenhetene på avstand. Det var alltid rundt alle andre det skjedde noe. Rundt meg har det vært stille.
Hvis jeg ikke hadde vært så feig og blitt værende da jeg så Henrik gjennom loftsvinduet den gangen da han reiste.
Hvis jeg hadde klatret ut av vinduet og løpt etter, hva kunne ikke livet blitt da?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er stille fra kjøkkenet. Det er bare husets egne lyder som er i omløp. Et sus på loftet, et vindu som trekker, et knirkefritt i trappa, lyder jeg er vant med, som er en del av stillheten her.
Det er så stille som det alltid har vært i dette huset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mannen som elsket livet - roman" av Bård Nannestad
  • "Den siste som skal dø" av Gregg Hurwitz
  • "Dinglen & Ramona - roman" av Cathrine Evelid
  • "Bålet - roman" av Pål Gerhard Olsen
  • "Premien for alt - roman" av Ingvild Holvik
  • "Under samme sol - roman" av Gry Strømme
  • "De stillferdige - roman" av Bror Hagemann
  • "Aldri redd for mørkets makt - historia (s)om eit brotsverk" av Jørgen Norheim
  • "Jar - roman" av Leonard Ibsen
  • "Hjartet er ingen logrande hund - roman" av Laura Djupvik
  • "Etter det kom sommeren - roman" av Line Blikstad
  • "Glitre - roman" av Marit Opeide
Alle bokanbefalinger for dette verket