På direkten

kriminalroman

av (forfatter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (15 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rita Bergs eksemplar av På direkten - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24 blir drept under en direktesending. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får saken, og mistanken faller på journalistkolleger. Christina støter på uventede utfordringer, ikke minst når det viser seg at Maria var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum.

Omtale fra forlaget

Oslo, desember 2011. Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24, Maria Bergstrøm, blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet. Christina Fiori Mørk støter på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum. "På direkten" er en krimroman fra journalistmiljøet i Oslo. Den skildrer et miljø stint av intriger, hensynsløse maktkamper og hemmelige kjærlighetsforhold.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203350832

EAN 9788203350832

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 489

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 5 2 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kjempspennende krim fra journalistmiljøet i Oslo. Med en lite tur til Frankrike oppi det hele. Tydelige karakterer, godt driv, anbefales. Mer HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[Christina Fiori Mørk var en spennende dame å bli kjent med. Heldigvis er hun singel, for jeg blir så stresset av å ha overarbeidede hovedpersoner, som må takle vrange ektemenn og henting i barnehage. Christinas privatliv krydres av en ukjærlig halvfransk mor og en død lillebror.
Den andre hovedpersonen er Maria Bergstrøm som blir drept i begynnelsen av boken. Hennes personlighet lærer vi å kjenne etterhvert som etterforskningen skrider fram. Det dukker skjelletter fram fra mange skap, og det er ganske folksomt i denne historien. Vi følger livet i redaksjonen til tvselskapet hvor Maria arbeidet, etterforskningsmiljøet rundt Christina, og en journalist i Expressen, Runa Jæger, får litt mer oppmerksomhet enn de andre.
Historien er helt kronologisk, uten hopping i tid, og hver gang fokus endres fra person til person er det tydelig merket. En lett bok å lese med andre ord, som lar deg bruke all din energi på å holde på spenningen. For spennende er det, jeg leste til tider med kulerunde øyne, og bet meg ivrig merke i små ledetråder som ble lagt ut.
Sånn var ståa de første 300 sidene. Nå går etterforskningen går over i å dreie seg mer om Marias egen lille etterforskning. Hun har kommet over en historie om et Munch-bilde som en nordmann skal ha stjålet fra noen franske bønder. Vi menger oss med fiffen i Norge, og dette miljøet verken fenger eller imponerer meg, så derfor føler jeg at spenningen svant hen de siste 180 sidene.

Det har blitt skrevet mye krim hvor hovedpersonen er journalist eller etterforsker, så jeg var litt spent på hvordan hun skulle klare å være original i sin krimfortelling. Hun har fått frem en fin karakter i Christina, selv om hun ødela mye for seg selv med sånn som hun ble fremstilt på slutten.
Hun sier selv at hun har skrevet en røverhistorie, men bruker virkelige navn på kjendiser og bedrifter for å gjøre historien mer virkelighetsnær. For meg blir dette to motsetninger som ikke går sammen.

Vil påstå at dette er det vi kaller tradisjonell krim, med styrke i hennes kunnskap om miljøet boken er satt i. Det kommer nemlig tydelig frem av hvordan hun beskriver tempo og struktur i både tv- og avisredaksjonen, at hun selv har røtter her.]1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "En tid til å drepe - thriller" av Inge Harsten
  • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
  • "Den som leter" av Amanda Kyle Williams
  • "Nattegjest - kriminalroman" av Kurt Hanssen
  • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
  • "En fredsmeglers død - kriminalroman" av Vibecke Groth
  • "Midtvintermørke - kriminalroman" av Anita Berglund
  • "Tilfellet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson
  • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
  • "Paranoia - roman" av Odd Harald Hauge
  • "Is - roman" av Bjørn Bottolvs
  • "Hun som ingen unnslipper - krim" av Ingrid Berglund
Alle bokanbefalinger for dette verket