Talent for lykke

fortellinger

av (forfatter).

Kolon 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.92 (59 terningkast.)

177 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rina Wesenbergs eksemplar av Talent for lykke - fortellinger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder 20 fortellinger som skildrer kjærlighet og død, familieliv og samlivseksperimenter, hjelpearbeidere og soldater i krig; det vil si menneskers liv og skjebne.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Kolon

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205419063

EAN 9788205419063

Språk Bokmål

Sider 93

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 12 22 18 2 1

Bokomtaler

Dette synes jeg var en vanskelig og rar bok. Kanskje det er min konsentrasjon, men dette var en av de der bøkene hvor jeg har oppdaget at jeg har lest en hel side og jeg kan ikke huske noenting.

Noen av fortellingene er interessante, men jeg forstår ikke "vitsen" med denne boka. Samtidig sitter jeg igjen med en følelse av at om jeg leser den igjen, om noen år, vil den sitte annerledes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ett år siden tente jeg lys for Ari Behn og satte meg ute under Karlsvogna og resten av stjernehimmelen. I år leste jeg ut denne samlingen av korte fortellinger som han ga ut i 2012. Det er «trist som faen» å lese disse historiene. De er mesterlig skrevet , så korte og fortettet, men med et hav av sorg, uro, alt det usagte- mellom hver linje. Jeg la veldig mange egne tanker og assosiasjoner inn mellom alle ordene som ikke var der. Og Aris bortgang drønnet under det hele med sin brutale smerte og sorg. Jeg leste nok enda mer tunghet inn i historiene med dette som bakteppe. Det uhåndterlige, vanskelige og nådeløse livet. Fred over Ari Behns minne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg drømmer altfor ofte at jeg går ned i kjelleren, låser opp våpenskapet, tar fram rifla, lader, stikker løpet i kjeften og trekker av. Så våkner jeg, våt av svette og med skuddet rungende i ørene. Jeg vet ikke, før eller siden kommer øyeblikket. Hvem kan vite sånt. Vi skal jo alle dø. Det er til å bli sprø av. Mange mener jeg er sprø allerede. Det er jeg vel også. Det er derfor jeg drømmer om å sette punktum. Likevel lever jeg videre som om ingenting har skjedd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I det stille håpet jeg en eneste gang å kunne gjøre noe fint med pappa uten innblanding og forstyrrelser fra andre. Men fedrene nektet oss et slikt samvær, eller så kunne de ikke fordi mødrene våre var overlegne i spørsmål som gjaldt barna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tiger i hagen - fortellinger" av Ari Behn
 • "Inferno - roman med malerier" av Ari Behn
 • "Jeg kommer med en gang" av Kyung-sook Shin
 • "I dag jeg, i morgen du" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
 • "Songfuglen - roman" av Jan Roar Leikvoll
 • "Mødre og døtre" av Tiril Broch Aakre
 • "Når jeg drikker" av Martin Svedman
 • "Dirty things - essays" av Stig Sæterbakken
 • "På terrassen i mørket" av Hanne Ørstavik
 • "Bovara - roman" av Jan Roar Leikvoll
 • "Bakgård - roman" av Ari Behn
 • "Grand mal" av Linda Boström Knausgård
Alle bokanbefalinger for dette verket