Poppy

krimroman

av (forfatter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.03 (40 terningkast.)

90 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

RandiAs eksemplar av Poppy - krimroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203366161

EAN 9788203366161

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 350

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 13 16 7 2 1

Bokomtaler

Woah! Lotte, Jens og datteren Poppy lever et tilsynelatende perfekt liv hvor alt dokumenteres på instagram. Alt. Men er alt virkelig så rosenrødt som det ser ut?

Dette er Kristine Getz' krimdebut og den er meget solid etter min mening! Jeg ble lurt flere ganger underveis og plottet er dessverre aktuelt og grusomt - anbefales så absolutt for den som liker krim!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Poppy av Kristine Getz. Leseeksemplar fra Aschehoug

Lotte og Jens har en blogg; FlotteLotte. Der skriver de om datteren, Poppy, som er to år. Datteren eksponeres i de fleste situasjoner, og de reklamerer for en rekke sponsede produkter. De tjener svært godt på reklamen. Det viser seg at Poppy har en stalker, og en dag blir hun bortført.

Kjempfin debutbok som jeg anbefaler til alle som er glad i en god krimbok med et viktig tema. Du kommer til å bli lurt...

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke alle, men de fleste bruker sosiale medier, også kalt some. Noen bruker det sjeldent, mens andre bruker det ofte og til det meste.

Alt mulig blir lagt ut, også barnebilder. Noe som det ofte er mye debatt om. Eksponering av barn. Barn som har null privatliv, som Poppy. Fordi hennes mor har en av landets mest leste blogger. Flotte Lotte drives av moren Lotte og hennes ektemann, Jens Wiig. Jens hadde en tenniskarriere en gang i tiden, men nå jobber han for fullt med bloggen sammen med Lotte.

De poster ofte bilde av Poppy på bloggen og Instagram. Som mange andre, glemmer de konsekvensene av det. For ingen vet hvem for sikkert følger en blogg og eventuelt hvorfor.

Foreldres store skrekk
Poppy rekker ikke å være hos farmor og farfar lenge før hun forsvinner, mens foreldrene er på spahotell. Hvem har tatt henne? Er det noen som kjenner dem personlig, eller er det en besatt fan? Eller er det noen som vil gi dem en lærepenge av en eller annen grunn?

Emer Murphy er egentlig sykemeldt, men mens hun er innom jobben en tur, blir hun kastet inn i en ny sak med makkeren Mons Tidemand. Er hun egentlig klar for det, med tanke på det hun har gjennomgått? Hun er også usikker på hva kollegaene hennes tenker om henne etter at hun ble sykmeldt. Samtidig har hun ikke mye tid til å tenke på akkurat det, siden forsvinningen til Poppy er kravstor, og de har liten tid. Folk må intervjues og ting undersøkes. Men hva skjer hvis Emer slutter å ta pillene hun egentlig skal ta?

Boka tar opp et moderne og aktuelt tema
Poppy er en aktuell og moderne krimbok. Den tar opp et skremmende tema. Likte bruken av diverse forumprat som involverer seg i familien Wiig, og også bruken av det mørke nettet. Det gjør det hele mer realistisk. Men fikk ikke helt troen på Emer Murphy og Mons Tidemand. Jeg blir ikke helt overbevist. Man får ikke noe forhold til dem, og man blir på en måte likegyldig.

Denne knæsjfargen med de creepy fingrene, var en bok jeg gjerne ville like, for den virket litt annerledes og spennende. Boka gir et inntrykk av hvordan man forestiller seg hvordan toppbloggere er. Det er lett å forestille seg livene deres som plettfrie, men de fleste av oss vet også at mye blir redigert og luket ut, før ting blir publisert. Glansbilder blir ofte lagt ut istedet for vanlige, hverdagslige dager. Så syntes Getz gjorde en fin jobb med den beskrivelsen. At det skjer mer bak kulissene enn det som er synlig. Men opplevde dessverre boka som noe langdryg og for forutsigbar. Jeg mistet interessen for saken underveis.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

To år gamle Poppy Wiig er et instagramfenomen og hun har en stalker. Hvor langt er foreldrene villig til å gå for å tjene penger på datteren? Poppys mor – den kjente mammabloggeren Lotte har en mørk og kompleks fortid, det samme gjelder medlemmene av Lottes svigerfamilie.
Etterforsker Emer Murphy og kollegaene står ovenfor en utfordrende oppgave i jakten på å finne Poppy.

«Poppy» er i tillegg til å være en tradisjonell krimbok, et kritisk bilde på samtiden og diskusjonen rundt barns rettsvern i sosiale medier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka kunne vært så mye mer, det er et hyperaktuelt tema, men hele historien rotes bort. Når det går mot en slutt som sikkert er ment å være spennende, faller interessen så man nesten gir opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Solgt" av Aina Skoland
  • "Hjertegress" av Johanna Mo
  • "Gullungen" av Gunn Marit Nisja
  • "Det du eier evig - en politiroman" av Inger Johanne Øen
  • "Min venn, Alice" av Mally Marlene
  • "Perfekt" av Ingunn Røyset
  • "Tyv - du skal ikke stjele" av Sven Petter Næss
  • "#naken" av Nina Rossing
  • "En dag skal du dø" av Gard Sveen
  • "Kjærlighetssvindel" av Hanne Kristin Rohde
  • "Ikke la de døde komme hit" av Monika Steinholm
  • "Knokkelstøv" av Anders Moe
Alle bokanbefalinger for dette verket