Divergent

av (forfatter).

2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (312 terningkast.)

634 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Rakels eksemplar av Divergent

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Science Fiction

Lesedato

2014

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den føste boka i trilogien om Beatrice Rice

Omtale fra forlaget

She turns to the future in a world that's falling apart. For sixteen-year-old Tris, the world changes in a heartbeat when she is forced to make a terrible choice. Turning her back on her family, Tris ventures out, alone, determined to find out where she truly belongs. Shocked by the brutality of her new life, Tris can trust no one. And yet she is drawn to a boy who seems to both threaten and protect her. The hardest choices may yet lie ahead...A debut novel that will leave you breathless.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9780007420414

EAN 9780007420414

Serie Divergent (1)

Genre Science fiction Dystopier Spenning

Omtalt sted USA

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

123 123 55 9 2 0

Bokomtaler

Jepp jepp jepp.......dette er snadder for sjela :)
Divergent er skrevet av en jente på 22 år ! Helt utrolig at en så ung person kan skrive en så spennende og intrikat bok. Man merker at hun har tatt inspirasjon fra The Hunger Games, men likevell er historien så annerledes og så bra!
Divergent handler om Tris på 16 år som bor i et fremtidens Chicago. Her er samfunnet delt inn i 5 kategorier

Uselvisk
Sannferdig
Fredsommelig
Lærd
Fryktløs
Når de fyller 16 år må de gjennom tester for å finne ut hvilken gruppe de tilhøre, men valget er uansett deres eget. Velger de noe annet enn gruppen de er født og oppvokst i må de forlate venner og familie.
Tris sitt valg blir vanskelig og hennes skjebne bestemmes idet hun tar sitt valg.Men har hun valgt rett?
Etterhvert skjønner hun at hun er fanget i et spill der uærlighet og mangel på kontroll tar over. Og når makthavende skjønner hvem Tris er blir det et spill på liv og død.
Kjempespennende, utrolig underholdende og så gjennomtenkt historie! Jeg liker det meste ved denne boka, historien, språket, og hovedpersonen. Det er en så godt oppbygd verden vi møter at det føles som det er noe som kan bli en gang i fremtiden. Og en gryende varm romanse krydrer bare historien :)
Så da er det bare å vente på bok 2 i denne trilogien :) Gleder meg allerede til å lese den !

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne boka kjøpte jeg i Oslo, da jeg var med klassen på tur til Eidsvoll og Stortinget. Jeg har ikke hatt boka så lenge, men jeg føler at den har stått i hylla altfor lenge. Det er en fantastisk bok. Hvorfor har jeg ikke oppdaget boka tidligere? Jeg fant ut om boka på grunn av filmtraileren som går nå. . . Filmen ser så spennende ut, så jeg måtte bare lese boka først. Da var det jo bra at jeg hadde den stående i hylla.

Boka handler om Beatrice Prior, eller Tris som hun heter i mesteparten av boka. Samfunnet som Tris lever i, er delt i fem grupper, eller factions som det heter i boka. Alle gruppene har en type mennesker. Samfunnet lagde gruppene, for de sa at det er ikke om du er svart, hvit eller asiater, som får folk til å gå i krig. Det er de forskjellige "personlighetene".

Abnegation: De uselviske. De skylder på egoisme, og alle som tilhører Abnegation må alltid tenke på andre framfor seg selv. De får heller ikke lov til å se seg i speilet så ofte heller. Man må ikke tenke på seg selv, når man tilhører Abnegation.

Candor: De ærlige. De skylder på falskhet og bedrag, og alle som tilhøre Candor må alltid si sannheten. Alle fra Candor må være åpne, og de mener at hvis du sier alt om deg selv til andre, har du ingenting å lyve om.

Erudite: De kunnskapsrike. De skylder på uvitenhet og alle som tilhører Erudite må vite mest mulig. Jo mer kunnskap man har, desto bedre. Alle fra Erudite elsker å lese, og de bruker mye av tiden på bøker.

Dauntless: De modige. De skylder på frykt og feighet, og alle som tilhører Dauntless blir trent opp til å takle sin frykt, og bli gode til å holde seg rolige under skremmende omstendigheter. Dauntless er egentlig hæren til det som en gang var Chicago.

Amity: De fredfulle. De skylder på krig og slåssing, og alle som tilhører Amity får ikke lov til å slåss. De er demokratiske, og snille. De er nøytrale blant alle. De er lojale, og de tilgir.

Alle som fyller 16 må gjennom en test for å finne ut av hvilken gruppe de hører til. Selv om du tar testen, kan du selv velge hvilken gruppe du vil gå til. Testen sier bare hvilken som passer best. For vår heltinne Tris blir dette et vanskeligere valg enn for folk flest, og det kommer til å avgjøre resten av livet hennes.

Jeg elsker denne boka. Samfunnet Veronica har funnet på er så fascinerende.
Dystopi er veldig "inn" nå for tiden, og jeg vet at mange sammenligner denne boka med The Hunger Games. Men det er ikke så mye likt med bøkene. Det eneste som er likt, er at hovedpersonen er en jente. Ellers så er det jo helt forskjellige samfunn. Kanskje ikke de mest behagelige samfunnene å leve i, men de er ikke like.
Men jeg måtte jo sammenligne bøkene for det. Jeg synes at Veronica har planlagt boken sin mye mer enn Suzanne. Alt virker litt mer planlagt, og det er mye mer man får vite om hvordan samfunnet blir styrt. Jeg elsker The Hunger Games også, men samfunnet i Divergent virker litt mer troverdig.
Men jeg synes begge bøkene er like gode, og synes ikke at folk skal klage på at Veronica har stjålet noe fra The Hunger games, for det har hun nemlig ikke. Ikke noe viktig i hvert fall.

Hovedpersonen "Tris" er veldig selvstendig, og hun hater å vise svakhet ,og hun liker ikke at andre personer sier at hun er svak bare fordi hun er liten. Hun vil ikke at folk skal undervurdere henne, men noen ganger kan det være til hennes fordel. Jeg liker veldig godt Tris fordi hun trenger ikke noen for å komme seg fremover i livet. Hun kan være selvstendig.

Jeg bare elsker denne boka, og gleder meg til å se filmen en eller annen gang. Håper bare ikke den skuffer meg. . .

Se også her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da har jeg også lest Divergent. Det virker som om alle andre har lest den for lenge siden, men jeg har ikke fått lest den før nå. Jeg har hatt veldig mye annet jeg har valgt å lese i stedet. Boka ble veldig populær da den kom ut i 2011, og har blitt gitt ut på norsk med samme tittel. Boka har til og med blitt film! Så det er ikke så veldig rart at jeg har følt at jeg er den eneste som ikke har lest Divergent. Men nå har jeg det, og jeg likte den veldig godt; den var vanskelig å legge fra seg.

Ideen rundt samfunnet som blir beskrevet i Divergent fascinerer meg. Samfunnet er delt inn i fem fraksjoner. Erudite, Amity, Dauntless, Abnegation og Candor. Hver av disse fraksjonene setter pris på en spesiell egenskap hos sine medlemmer. Erudite setter pris på kunnskap, Amity på vennlighet, Dauntless på mot, Abnegation på uselviskhet og Candor på ærlighet. Hver av gruppene synes jeg tar det litt for langt, og jakten på disse egenskapene blir nesten manisk. For eksempel har ikke folk i Abnegation lov til å se seg selv i speilet; det blir sett på som forfengelig... De forskjellige fraksjonene gjør forskjellige jobber i samfunnet, og samfunnet kan ikke fungere uten noen av dem. I tillegg har man de fraksjonsløse. De som lever utenfor samfunnet, og det er dem som må gjøre alle drittjobbene. Å bli fraksjonsløs blir sett på som verre enn døden...

Jeg hadde hørt veldig mye om Divergent. Likevel var ikke boka slik jeg hadde sett for meg. Den minnet meg egentlig litt om The Maze Runner; begge bøkene inneholdt mye trening. Ellers så var de veldig forskjellige. Ellers er Divergent en typisk dystopisk roman. Det er et fryktelig styresett som hovedpersonen og hennes venner gjør opprør mot. Omtrent...

Hele første boka handler om Tris (Beatrice) innvielsestest. Hun har blitt gammel nok til å bestemme hvilken fraksjon hun vil bli medlem av, men for å bli medlem må man gjennom en innvielsestest. Jeg likte det godt og synes hele systemet var ganske kult, men det hørtes slitsomt ut! Uff... Jeg hadde ikke overlevd, tror jeg.

Tris møter Four ganske tidlig i boka. Jeg hadde dessverre fått spoilet hvem Four er, og derfor var det ikke spennende for meg å finne ut av det. Men selv om jeg visste hvem han var, var det interessant å lære mer om ham som person. Han var ikke helt som jeg hadde forestilt meg ham... Men jeg likte forholdet mellom ham og Tris. Det var ikke så vanskelig å gjette seg til hvordan det kom til å utvikle seg mellom dem; det er litt for vanlig i ungdomsbøker. Likevel likte jeg å lese om dem.

Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå videre for Tris, Four, Caleb; Tris' bror, og de andre. Jeg har allerede begynt å lese bok nummer to, Insurgent, og den siste boka, Allegiant, står klar i hylla mi.

Jeg anbefaler å lese Divergent hvis du likte bøker som The Maze Runner og The Hunger Games.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

I denne boka, som er den første i en planlagt trilogi følger vi Beatrice og hennes fraksjonsfeller gjennom opptaksprøvene for å bli fullverdige medlemmer av Fryktløs. Samtidig blir vi kjent med det samfunnet som har blitt skapt «en gang i fremtiden». Det skal vise seg at de gode tankene bak fraksjonsinndelingene ikke er så geniale likevel, da noen mennesker alltid vil gjøre hva som helst for å få makt og innflytelse.

Igjen en ungdom/crossover-serie som jeg liker veldig godt… Man kan bli skeptisk når den ene historien etter den andre dukker opp – og selv om de alle forsåvidt handler om de grunnleggende ting, som mellommenneskelige forhold, kjærlig (fortrinnsvis den første, gryende forelskelsen) og de kvaler man lider når man står på terskelen mellom barn og voksen – så tar jeg meg i å leve meg ordentlig inn i disse historiene, heier på de gode og ønsker de onde pokker i vold. Jeg tror det er slik fordi historiene grunnleggende sett er så enkle – det handler om oss alle, selv om settingen rundt historiene er annerledes.

Les alle mine omtaler på ritaleser.com

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde denne og Insergent stående i bokhylla i et helt år før jeg bestemte meg for å lese de. Det som motiverte meg var at traileren til filmen hadde kommet ut, men istedenfor å se traileren lovte jeg meg selv å lese Divergent først, og nå... vel, jeg er godt på vei i Insurgent. Med andre ord falt denne boken veldig i smak!

Beatrice, eller Tris som hun til slutt kaller seg selv, lever i en dystopisk verden satt i fremtidens Chicago. Samfunnet er splittet i "factons" som er bestemt etter hvilken personlighetstype du har. Disse personlighetstypene er Abnegation, de uselviske, hvor Tris stammer ifra. Så har vi Candor, de ærlige, Amity, de fredelige, Eritude, de intelligente, og Dauntless, de modige. Hver faction blir drevet av det de mener er det som holder et samfunn sammen, så Amity tror på fred, Dauntless mener det er mot, og Abnegation mener det er godhet og det å sette andre først osv, osv. Noen av factionene er ikke på godfot med hverandre, så skifter du f.eks fra Abnegation til Eritude under valgseremonien, vanærer du familien din. Så du mister så godt som alt om du bytter faction - både levemåte, hvordan du ser deg selv, og hvordan du må forholde deg til andre. De sosiale kodene er helt annerledes fra faction til faction, noe som er interessant å lese om.

For å finne ut hvilken faction du tilhører må du gjennom en test når du treffer en viss alder - noe som ser ut til å være 16-ish i følge bøkene. Boken starter med at Trish skal undergå dette, og vi skjønner fort at hun kommer til å ta et utradisjonelt valg i forhold til resten av ungdommene fra samme faction. I 99% av tilfellene går testen som planlagt og du vet hvor du skal, men om du ikke passer inn i noen av rammene til en viss faction er du det de kaller Divergent - en trussel for samfunnsmodellen, da er du uønsket, farlig, lederne vil ikke vite av slike tilfeller. Ikke overraskende er Tris en av disse, noe som gjør hverdagen utfordrende.

Det er vel ikke tilfeldig at samfunnet er i ferd med å falle sammen i fult kaos samtidig som vi blir introdusert for Tris og gjengen, så det er mye action og tragedier underveis. I tillegg treffer vi en kjekk fyr, og han finner fort ut hva Tris er. Er han å stole på da? ;)

Med andre ord er dette (heldigvis) en serie med en sterk kvinnelig hovedrolle. Det er tragedier, det er action, det er angst, det er romantikk og livene til karakterene skifter ganske brått ut i boken. Det er en god pageturner som underholder deg side fra side, og det var godt for meg å komme inn i bøkenes verden igjen da jeg har vært litt "bokdeprimert" i det siste. Denne peaket interessen min igjen, og jeg anbefaler den til alle som liker denne type bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I love it! Denne boka falt i god smak midt under eksamenslesinga - kanskje ikke det beste tidspunktet. Jeg kjente jeg ble dratt inn i boka fra første stunt. Den er spennende, romantisk og godt fortalt. Anbefales på det sterkeste for de som like "sånne" bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest det beste med den er at det ikke bare er en , men det er fire.
Du kommmer inn i en verden av utfordringer , gleder , latter , action og ikke minst kjærlighet.
Jeg anbefaler på det sterkeste å lese den på engelsk.
Beste bok jeg har lest til nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er et Must for alle ungdommer som liker å lese. Det beste siden Percy Jackson og Hunger Games! Dette er en bok av de sjeldne, som du rett og slett bør lese, for hver eneste side har alt. Den perfekte julegaven! Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varmt anbefalt av mine "litt" yngre venner, og helt klart veldig underholdende. Jeg har lest en del bøker/serier av samme ungdom/ung voksne sort, og dette er helt klart lesbart uten å være helt i tetsjiktet når det gjelder apell utover målgruppen. Historien høres litt for kjent ut, - innimellom tok jeg meg i å lure på om jeg allerede hadde lest utdrag - og noen av klisjeene er litt for tynt kamuflert, men alt i alt er det ingen tvil om at jeg leser neste bok også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Sometimes, the best way to help someone is just to be near them.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

But becoming fearless isn't the point. That's impossible. It's learning how to control your fear, and how to be free from it, that`s the point.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

He told me once to be brave, and though I have stood still while knives spun toward my face and jumped off a roof, I never thought I would need bravery in the small moments of my life. I do.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I think we made a mistake, he says softly. We`ve all started to put down the virtues of the other factions in process of bolstering our own. I dont want to do that. I want to be brave, and selfless, and smart, and kind, and honest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I'm used to saying whatever is on my mind. Mom used to say that politeness is deception in pretty packaging.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et øyeblikk ser han på meg med de mørke øynene sine uten å si noe. Så legger han en hånd mot ansiktet mitt og bøyer seg mot meg. Leppene hans streifer mine. Elva brøler, og skumsprøyten treffer anklene mine. Han smiler og presser munnen sin mot min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

People tend to overestimate my character, I say quietly. They think that because I'm small, or a girl, or a Stiff, I can't possibly be cruel. But they're wrong.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Then I realize what it is. It's him. Something about him makes me feel like I am about to fall. Or turn to liquid. Or burst into flames.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I am not Abnegation. I am not Dauntless. I am Divergent. And I can't be controlled.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I have a theory that selflessness and bravery aren't all that different.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

X En bok på mer enn 500 sider
X En romantisk klassikker
X En bok som det har blitt laget film av
X En bok som ble publisert i år
X En bok med et nummer i tittelen
X En bok skrevet av noen under 30
X En bok med ikke-menneskelige karakterer
X En morsom bok
X En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
X Et mysterium eller en thriller
X En bok hvor tittelen kun er ett ord

X En novellesamling
X En bok hvor handlingen foregår i et annet land
X En bok som ikke er fiksjon

X En populær forfatters første bok
X En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
X En bok en venn har anbefalt deg
X En bok som har vunnet en pris
X En bok basert på en sann historie
X En bok fra bunnen av leselista di
X En bok moren din elsker
X En bok som skremmer deg
X En bok som er over 100 år gammel
X En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
X En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
X En memoir
X En bok som du fullfører på en dag
X En bok med antonymer i tittelen
X En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
X En bok som ble utgitt året du ble født
X En bok som har fått dårlig omtale
X En trilogi
X En bok fra barndommen din
X En bok med et trekantdrama
X En bok satt til fremtiden
X En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
X En bok med en farge i tittelen
X En bok som fikk deg til å gråte
X En bok med magi
X En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
X En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
X En bok du eier, men aldri har lest
X En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
X En bok med et annet originalspråk
X En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
X Et skuespill
X En bannlyst bok
X En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
X En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste 245 bøker i 2014.

Her er mine 43 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Some suggestions :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som er gjort til film/serie, som jeg både har lest og sett. Jeg har bare lagt ut den første boka i en bokserie.
Lista er ikke rangert på noen måte.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har endelig fått smaken på å lese (ut) bøker igjen etter mange år der det har vært veldig trått... Har nå permisjon, så har også tid til å lese litt. Her kommer en liste over det jeg har lest så langt siden jeg begynte å lese i slutten av juli.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2014, og ei kortkort meining om dei. Mest som ein oversikt for min eigen del :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker for ungdom, spesielt jenter på 12-18 år. (spørs på boka) Fantasy, romantikk, humor, sorg, moral, action osv osv. Anbefales!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er bøkene som det er blitt laget film av og som eg synest ikkje har ødelagt heile innholdet.
Har lært temmelig fort at ein må sjå filmen først, før eg les boka. Les eg boka først så har eg sjølv meininger om korleis filmen skal vere. Veldig skuffa når det viser seg at akkurat den beste scena, i mine auger, ikkje er med :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Insurgent (Divergent)" av Veronica Roth
 • "Opprøreren" av Veronica Roth
 • "Pandemonium" av Lauren Oliver
 • "The Maze Runner (Maze Runner Trilogy (Hardback))" av James Dashner
 • "Delirium" av Lauren Oliver
 • "Flukten" av Ally Condie
 • "De fortapte sjelers by" av Cassandra Clare
 • "Den tause byen" av Cassandra Clare
 • "De falne englers by" av Cassandra Clare
 • "Katsa" av Kristin Cashore
 • "Vakre skapninger" av Kami Garcia
 • "Våk over meg" av Amy Plum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver