Britt-Marie var her

av (forfatter) og Einar Blomgren (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (182 terningkast.)

340 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Prunellas eksemplar av Britt-Marie var her

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Humor/Roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget


Britt-Marie (63) er ikke passiv aggressiv. Det er bare det at skitt og riper og bestikk som ikke ligger på riktig sted i skuffen får henne til å skrike inni seg. Hun har akkurat forlatt ektemannen gjennom 40 år og gått ut av rollen som husmor og inn i rollen som arbeidssøkende. Den eneste jobben hun kan få befinner seg i Borg, et sted som er hardt rammet av finanskrisen, og der alt utenom den ølstinkende pizzasjappa er nedlagt. Britt-Marie hater fotball, men Borg har ikke annet enn fotballen igjen. Dette er absolutt ikke noen god start på et nytt liv.


Men når stedets ungdomsklubb så desperat trenger en ny trener at de til slutt er klar for å gi jobben til hvem som helst, da bryr de seg ikke om detaljer som at Britt-Marie absolutt ikke vil ha jobben. Når hun i tillegg blir invitert på date av en politimann og brekker hånden i et solarium, da fins det ingen vei tilbake.

«På samme måte som Arto Paasilinna graver han i sitt lands nasjonalkarakter og forstørrer det han finner til noe grotesk som har kraft til å utløse latter og en og annen tåre.» Göteborgs-Posten


«Portrettet av Britt-Marie er fint (...). Det er et språklig univers jeg gjerne vender tilbake til i bok etter bok.» Svenska Dagbladet


«Fredrik Backman har lykkes med noe som det tidligere bare er krimforfattere som har lykkes med.» Borås Tidning


«Backman skriver med driv, har et lett språk og et tydelig talent for å finne humoristiske vinkler ved hjelp av enkle grep. Til tross for dette mister han ikke den alvorlige undertonen (...)» Litteraturmagazinet.se

«Alt i alt var dette en herlig leseopplevelse, og en bok som uten tvil kan anbefales.» Boghjørnet.dk

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202457204

EAN 9788202457204

Genre Humor

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 335

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

41 74 53 10 4 0

Bokomtaler

Lurer på om salget av natron har tatt seg opp etter at denne boken kom ut. Ihvertfall har min bruk gjort det. Natron fikser det meste.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Han har gjort det igjen. I Britt-Marie var her har Fredrik Backman skrevet en sår, varm, underholdende og god fortelling om et menneske som står litt på siden av det vanlige.

Forfatteren fikk enormt mye skryt for sin debutroman, En mann ved navn Ove, og det føles som om jeg gjentar det som er sagt før når jeg skal forsøke å beskrive forfatterens siste roman. Allikevel, det må sies. Fredrik Backman skriver svært engasjerende når han er på sitt beste. Og det er han i store deler av Britt-Marie var her.

For dem som er interesserte har jeg skrevet en lengre omtale på bloggen min.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt underbart varm bok som verkligen får mig att uppleva små detaljer i mitt eget liv. Saker som jag annars bara kliver över. Helt plötsligt drar jag själv igång med att sortera bestick eller putsa badrumsspegeln... Dessutom fick sig bikarbonat en uppsving i användbarhet!
På det djupare planet får jag en megaupplevelse om att det inte är kört bara för att andra anser att det är det! Läs boken och fröjdas!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det startet litt tregt- uvant skriveform-- men så bare glei det inn .En herlig bok , som bare ble bedre og bedre ,formuleringer, personene, storyen. Den minner mye om Mormor hilser og sier unnskyld.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter en sommer hvor jeg stort sett har lest dystopier, var dette en søt, enkel og optimistisk bok. Noen ganger er det deilig å få presentert enkle løsninger på ganske vanskelige spørsmål. Fredrik Backman har skrevet flere bøker om livets outsidere, om personer som ikke skjønner kodene for sosialt samkvem. I begge de bøkene jeg har lest av ham (En mann ved navn Ove og denne), så kommer løsningen smygende, mer eller mindre ufrivillig for personen selv, men til glede for alle etterhvert. Feel good bøker, om mennesker som av en eller annen grunn har falt utenfor og om at livet allikevel kan gi gode stunder..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne boken med fornøyelse.. men vet ikke helt hva jeg mener om den, og om den kan taes helt seriøst. Mye er tatt på kornet og mye er helt på jordet. Men en slik bok i ny og ned er jo greit.. Går nok fort i glemmeboken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom, men samtidig veldig trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utdrag fra omtale på bloggen min:
"Han har en fengende fortellerteknikk med et lettflytende språk fullt av finurlige vrier og humoristiske ordkløverier. Men til tross for mye bruk av humor i bøkene er de slett ikke uten brodd. Samfunnskritikken er til tider bitende, både gjennom måten han beskriver det lille samfunnet på, og hvordan han utbroderer historiene til enkeltmenneskene, der han gir oss bakgrunnen til hvorfor de er som de er. Og bøkene innehar en usvikelig tro på det beste i oss mennesker, noe som fører til at det dugger litt på brillene innimellom, det er en rørende fortelling han gir oss!"
Hele denne, og andre bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt sinnsyk til tider, men den fikk meg til å le og rørte meg veldig! Det verste er at jeg ofte kjenner meg igjen i dama

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Njei. Denne typen fortellinger bæres av hovedpersonen, så når jeg ikke finner hovedpersonen troverdig, rakner hele greia for min del. Jada, en voksen dame innafor autismespekteret kan nok finne på mye rart, men å få besvimelsesanfall av uorganiserte bestikkskuffer, det er for teit. Å skrive formelle brev til rotter også. For all del, det er sjarmerende historier og personer her, men helheten holder ikke for meg. Forfatteren hadde adskillig bedre tak på Oves personlighet enn på Britt-Maries, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Da hun kjenner at de er i ferd med å falle, finner hun styrke til selv å stå oppreist. For kvinner gjør det, finner styrke når de må gjøre det for en annens skyld.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Hvis vi ikke tilgir dem vi elsker, hvem gjenstår da? Hva er kjærlighet om ikke å elske våre elskede når de ikke fortjener det?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Noen ganger er det lettere å leve med at man ikke vet hvem man er hvis man i det minste vet hvor man er.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et menneske kan velge sine handlinger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et menneske trenger at noen trenger det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle ekteskap har dårlige sider, siden alle mennesker har svakheter. Alle mennesker som lever sammen med et annet menneske, lærer å håndtere disse svakhetene på forskjellige måter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Selv om man befinner seg bortenfor all ære og anstendighet, er man faktisk ikke nødt til å oppføre seg som det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I en viss alder handler nesten alle spørsmål et menneske stiller seg, egentlig om ett eneste: Hvordan lever man et liv?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vanlige liv er presentable, der rydder man på kjøkkenet og pusler på balkongen og tar seg av barna. For det er faktisk mer jobb enn man tror. Å ha balkong.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Borg er et tettsted ved en vei. Det er egentlig det peneste man kan si om Borg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene fra 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vi mot dere" av Fredrik Backman
 • "Alt min sønn bør vite om verden" av Fredrik Backman
 • "Og hver morgen blir veien hjem lengre og lengre" av Fredrik Backman
 • "Bjørnstad" av Fredrik Backman
 • "Morder-Anders og hans venner (samt en og annen uvenn)" av Jonas Jonasson
 • "Forsøk på å være lykkelig" av Lorenzo Marone
 • "Det hemmelige løftet" av Annette Dutton
 • "Rekviem" av Øystein Wiik
 • "Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap" av Romain Puértolas
 • "Perlen som sprengte skjellet" av Nadia Hashimi
 • "Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman
 • "Lycke" av Mikaela Bley
Alle bokanbefalinger for dette verket