Makten og demokratiet

en sluttbok fra Makt- og demokratiutredningen

av (forfatter), Fredrik Engelstad (forfatter) og Per Selle (forfatter).

Gyldendal akademisk 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

[ Slettet bruker ]s eksemplar av Makten og demokratiet - en sluttbok fra Makt- og demokratiutredningen

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

brann og eksp.vern

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er sluttboken i Makt- og demokratiutredningen (1998-2003). Her trekkes hovedlinjene og konklusjonene etter fem års studier. Boken stiller grunnleggende spørsmål om folkestyrets vilkår i en ny historisk epoke. Den er samtidig en veiviser i det samfunnsmessige landskapet som er kartlagt av Makt- og demokratiutredningen gjennom bøker og rapporter. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Makten og demokratiet er sluttboken i Makt- og demokratiutredningen (1998.2003). Her trekkes hovedlinjene og konklusjonene etter fem års omfattende studier. Demokratiet som styreform gjennom folkevalgte organer er sterkt svekket. Partier og folkebevegelser engasjerer ikke lenger, og hvem som vinner i valg avgjør i liten grad hvordan landet blir styrt. Myndighet er overført til flernasjonale konserner, markedsaktører, uavhengige forvaltningsorganer og rettslige institusjoner både ute og hjemme. Balansen i systemet for folkelig deltakelse er forskjøvet bort fra de valgte forsamlingene og over til aksjonsgrupper, rettighetstildeling og organisert lobbyisme. Store deler av den raskt voksende innvandrerbefolkningen står utenfor det norske politiske systemet, mens globaliseringen endrer styrkeforholdet mellom ulike interessegrupper. «Norge» lanseres som en merkevare i internasjonal politikk, men synes i minkende grad å være et politisk fellesskap. De folkevalgte organenes avmakt har et motstykke i en mer transnasjonal rettsorden rundt konkurranseregler og rettigheter for individer og grupper. Makten og demokratiet stiller helt grunnleggende spørsmål om folkestyrets vilkår i en ny historisk epoke. Den er samtidig en veiviser i det brede samfunnsmessige landskapet som er kartlagt av Makt- og demokratiutredningen i et stort antall bøker og rapporter.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788205315532

EAN 9788205315532

Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003

Språk Bokmål

Sider 344

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kristin Lavransdatter" av Sigrid Undset
Alle bokanbefalinger for dette verket