Livsfarlig tro

de følger Jesus uansett pris

sanne historier fra Midtøsten

av (forfatter), Greg Webster (medforfatter) og Narve Jonas Nystøyl (oversetter).

Lunde 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

[ Slettet bruker ]s eksemplar av Livsfarlig tro - de følger Jesus uansett pris

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

om De tør spørre

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Ville du holdt på din kristne tro selv når den satte livet ditt i fare? Ville du stått fast hvis familien din var truet?
«Livsfarlig tro» er en henvendelse fra tidligere muslimer i land som Syria, Iran, Egypt og Libanon. De vil dele sine historier med deg som ennå kan bekjenne troen fritt. Fortellingene slår pusten ut av enhver som leser, og budskapet ryster, beriker og fornyer.
Tom Doyle tar deg med under jorden - til hemmelige møtesteder, torturkamre, dystre fengselsceller og til henrettelser. Det er dette utallige kristne med muslimsk bakgrunn er kalt til. De overlevende lengter etter å dele hva Kristus har lært dem. Smerten og lidelsen er tung å bevitne, men rikdommen prøvelsene har gitt - en rikdom de deler raust av i denne boken - er noe alle kristne strekker seg mot.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788252003772

EAN 9788252003772

Omtalt sted Midtøsten

Språk Bokmål

Sider 183

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Denne lille boka handler om forfølgelse og brutale henrettelser av kristne i den muslimske verden.
Historiene skal være sanne, ifølge forfatteren.
Forhenværende muslimer konverterer til kristendommen etter å ha hatt drømmer og visjoner om Jesus. Deretter møtes konvertittene på hemmelige steder for å samles om den nye troen. Noen drar også ut for å fortelle om kristendommen, dele ut bibler og for å omvende flere.
Det er farlig å være konvertitt i den islamske verden. Blir du oppdaget, er ikke livet ditt mye verdt. Mange dør som martyrer for sin nye tro. Det er de som overlever som forteller om Jesus-vekkelsen blant muslimene.
Det handler mye om det gode (troen på Jesus) mot det onde (islam), og kampen for å overleve som en nyomvendt (og forfulgt) kristen i en grusom og brutal verden.
Historiene tar oss med til Somalia, Gaza, Syria, Irak og Saudi-Arabia.

Forfatteren Tom Doyle var pastor i kirker i Colorado, Texas og New Mexico i 20 år.
Han og kona JoAnn driver nå misjonering i Midtøsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Krig er aldri rettferdig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har hørt at det Saudi-Arabia tjener på olje på èn dag, ville vært nok til å bygge et hjem for hver eneste palestiner i Israel og resten av Midtøsten. Men ikke forvent at det saudiarabiske kongedømmet noen gang kommer til å skrive ut den sjekken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den unge storbyen Dubai vokser i vill fart, og minner mest om en tenåring som jobber hardt for å kvitte seg med fortiden og få anerkjennelse fra sine likemenn. "Fortiden" begynte i år 630 e.Kr. da islamske erobrere la de arabiske emiratene under seg. Krigerne var sendt av selveste Muhammed, og sjeikene som satt med makten, hadde ikke noe å stille opp med mot styrken og aggresjonen deres. Derfor omvendte innbyggerne seg til den nye religionen for å overleve.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg så på religion som en slags gift. Bare se på Midtøsten, tross alt. Den går opp i limingen enda en gang, fordi religionen alltid ser ut til å havne til sengs med politikken. Resultatet har en tendens til bare å bekrefte det ordtaket vi har i disse traktene: "Når du blander religion og politikk, får du politikk." Dårlig politikk, vil jeg føye til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Situasjonen mellom israelerne og palestinerne har gått i vranglås. Jødene fortjener en trygg stat. Palestinerne trenger skikkelige hjem. Israelske barn i nærheten av grensen mot Gaza må ofte gå på skole i bomberom. Muslimske fanatikere bruker palestinere for å terrorisere. Palestinerne lever under begredelige forhold i flyktningeleirer.
Hatet som ekstremistene har mot Israel, er grenseløst, men samtidig bryr de seg heller ikke om folket i Gaza. De ser dem som brikker i et spill.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takket være Guds folk ødela tre religiøse kulturer alle forsøk på å oppnå enhet. Sunnier, shiitter og kurdere. Muslimer som drepte muslimer i tusentall, hadde forpestet det en gang så storslagne babylonske folk. Og for å bevise hva da? Hvem av dem som fulgte Koranen mest til punkt og prikke? Eller hvem som elsket profeten Muhammed mest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Mosul i Irak ga ISIS de kristne fire valg: konverter til islam, betal en umulig stor jizya (skatt), reis din vei eller dø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror vi alle vet at det er penger og politisk makt Hamas egentlig kjemper for. Lederne deres gjør seg rike på å posisjonere seg som de store 'sionistknuserne', men samtidig kjøper de øverste lederne seg store strandvillaer. De finner bare fram den muslimske troen sin og tørker støvet av den når de selv kan tjene på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi likte ikke å være under Saddam Hussein. Vi hatet ham, så klart. Men det skal han ha: Det var orden, det var regler og det var konsekvenser - skikkelige konsekvenser! - for dem som brøt lovene og reglene hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ville være langt bedre for den syriske økonomien om president Bashar al-Assad og alawittene klarte å holde på makten. Assad-familien visste hvordan de skulle tøyle fanatiske muslimer.
Hafez al-Assad, Bashars far, hadde styrt Syria med et intrikat system av hemmelig politi som infiltrerte alle samfunnslag. En gang hadde han jevnet byen Hama med jorden og drept tusenvis av sunnier som gjorde opprør mot ham. Alt for å holde på makten. Massakren hadde tatt noen få dager, og den hadde den effekt han ønsket: Syria ble en arabisk versjon av en jernteppenasjon. Ingen våget å kaste stein på den nådeløse lederen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket