Evnerike elever og tilpasset opplæring

av (forfatter) og Kjell Skogen (forfatter).

Fagbokforlaget 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ingrid Hilmers eksemplar av Evnerike elever og tilpasset opplæring

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2016

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Boken er ment som en innføringsbok i tematikken evnerike barn. Her kan du finne tips både til hvordan du kan identifisere evnerike barn, og til hvordan du kan tilpasse undervisningen. Det skisseres i utgangspunktet tiltak som kan gjennomføres innenfor rammene av den ordinære skolen.
Forfatterne tar utgangspunkt i at også de spesielt evnerike har rett på en tilpasset opplæring, både for sin egen del og for å ivareta samfunnets behov. Forfatterne oppsummerer mye av den foreliggende litteraturen på området og supplerer med egen forskning.Boken egner seg godt både for lærerstudenter og spesialpedagoger.
Jørgen Smedsrud er ph.d.-stipendiat ved Universitetet i Oslo og forsker på temaet evnerike barn. Han har publisert flere artikler på området og har jobbet som veileder overfor skole og PP-tjenesten.
Kjell Skogen er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Skogen har spesielt arbeidet med innovasjons-, organisasjons- og ledelsesperspektiver. I desember 2015 mottok han Mensaprisen for særskilt innsats for evnerike med sin forskning og sitt informasjonsarbeid om evnerike barn.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788245016765

EAN 9788245016765

Språk Bokmål

Sider 161

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Har tatt en wisc test av datteren min og fått konstatert at hun er i kategorien evnerik. Det gir blandete følelser og påvirker selvfølgelig måte jeg leser boken på. Det er også først og fremst derfor jeg leser den. Boken er i første grad rettet mot skole og undervisning, men påpeker alikevel mange mer generelle ting. Et eksempel jeg bet meg merke i var: "Han kommenterte gjerne lærerens undervisningsmetoder, med det formål å hjelpe. Læreren tok dette som kritikk fra eleven og det ble etter hvert sendt bekymringsmelding."

Boken tar også opp et mye "videre" tema enn læring i og med at den så vidt kommer innom det at barna som er evnerike kan oppfatte seg selv som "rare" og "anderledes" fordi de ikke er i et sosialt miljø som "speiler" barnet. Spennende, men smal bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God innføring om evnerike barn. Boka er spesielt nyttige for lærere og foreldre til evnerike barn. Den kunne imidlertid hatt godt av en språkvask.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket