Englepappa

historien om Ylva og meg

av (forfatter) og Randi Fuglehaug (medforfatter).

Kagge 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (18 terningkast.)

54 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anne-Marie Storakers eksemplar av Englepappa - historien om Ylva og meg

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Terningkast 4

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Da har jeg blitt pappa til en nydelig engel. Akkurat nå dro hun videre til en ny verden.» Slik fortalte Magne Helander over 80 000 følgere på Facebook at datteren Ylva var død av kreft. Da hadde det gått fire år siden Ylva fikk påvist en alvorlig hjernesvulst. Det ble en lang reise med en jente som fikk oppleve sju år av livet her på jorden.
For Magne er ikke historien om Ylva kun en historie om sykdom, sorg og fortvilelse, men også kjærlighet og muligheter. «En av grunnene til at jeg begynt å dele tankene mine på Facebook, var at jeg ville fortelle at det faktisk er noen fine ting med å ha et sykt barn også. Jeg ville aldri, og det vet jeg helt sikkert, blitt kjent med Ylva slik som jeg fikk muligheten til, hvis hun hadde levd til jeg døde. Jeg ønsket å fortelle at veien mot døden kan være vakker. Trist, men full av kjærlighet.» I denne boka forteller han historien om Ylva, men også om seg selv - hva han har lært om tilstedeværelse og nærheten til liv og død. Den historien kan alle lære noe av.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788248915256

EAN 9788248915256

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Ylva Dybing Helander

Språk Bokmål

Sider 172

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 11 2 2 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Prisen for livet er døden, prisen for kjærlighet er sorgen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ylva hadde levd. Årene med henne var en nålepute full av øyeblikk. Jeg husker ikke mitt første kyss eller den første bilen jeg kjøpte, men jeg husker alt fra de siste årene. Jeg stod ikke lenger midt i et fargerikt rom uten å se fargene. Jeg hadde på mange måter fått et bedre liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er rart å tenke tilbake på hvor mye jeg tok for gitt. Det at Ylva alltid skulle være der var så selvfølgelig at jeg ikke en gang tenkte tanken. Jeg skulle virkelig ønske at jeg den gangen hadde forstått at morgendagen ikke er en selvfølge, at ingen vet hva den bringer. Det er vondt å tenke på at jeg ikke var der, selv om jeg så henne hver eneste dag. Hun var så nær, men likevel så fryktelig langt borte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg innså at jeg aldri hadde sett syke mennesker før. Jeg hadde ikke forhold til det. Hvis jeg hadde sittet på bussen og og det kom inn en familie med et sykt barn eller handikappet barn, hadde jeg antagelig ikke reist meg og gitt dem plassen min. Jeg hadde mureroppdrag rundt på sykehus i mange år, og vært inn og ut av dem hele tiden, men jeg hadde aldri sett et sykt menneske i hele mitt liv. Jeg så dem ikke, enset dem ikke. Visst knapt hva kreftforeningen var for noe. At så mange mennesker på en eller annen måte er involvert i sykdom, var jeg overhodet ikke klar over. Søsteren min har Chrons sykdom og er uføretrygdet, men jeg hadde aldri tenkt over at hun er alvorlig syk, aldri tenkt over om hun har det tøft eller hva det innebærer å ha utfordringer som er større enn en skramme i bilen. Hvis jeg var i 40 årslag og snakket med en som satt i rullestol ble det gjerne en falsk hyggelighet, fordi jeg hadde fordommer i hodet mitt. Jeg gjorde meg til, skapte en avstand og en lite komfortabel situasjon som jeg ikke var klar over en gang. Da jeg fikk sykdom så tett innpå meg, fikk jeg et behov for å fortelle at jeg hadde sett det, at jeg oppdaget en ny side av det å leve.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ønsket, og ønsker fortsatt, å vise at det å ha et sykt barn ikke trenger bare å være et helvete, at å leve med alvorlig sykdom også er et liv. Jeg ønsker å vise det som er fint, ikke bare det som er vondt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Barn tenker ikke på fortiden, heller ikke på det som vil komme. De lever i nuet, noe vi finner vanskelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg innså at mange som er blinde, mangler en arm eller har hjernesvulst, har liv som er bedre og mer innholdsrike enn mitt eget. Det eneste problemet deres er at vi ser annerledes på dem. Jeg lærte meg hvor viktig det er å tørre å møte mennesker på det planet de er på, at det var greit å sette seg ned og spørre en blind gutt om hvordan han tror blomsten han lukter på, ser ut. For meg åpnet det en ny verden å bli kjent med disse menneskene. Der jeg tidligere hadde sett opp til folk som tjente mye penger, hadde makt eller på andre måter gjorde det jeg anså som store ting i verden, fikk jeg nye idoler, som visste hvor fornøyd man kan være med bare å være til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...] Jeg tror det er et kjempebehov i samfunnet vårt for å reflektere over alt man har, selv om man verken har Tesla eller et stort hus. Det er viktig å se de tingene man så lett glemmer. Å se dem og være fornøyd med dem tror jeg er oppskriften på et godt liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper og tror at det jeg har delt av Ylvas liv gjennom tekst og bilder har gjort at mennesker ser at man kan ha et liv til tross for at man opplever noe sånt. At det er lov å både le og gråte. Og det er ikke farlig snakke om det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det å kunne dø med masse kjærlighet rundt seg, og vite at den tiden du har vært her har vært viktig og at du har betydd noe for andre, det tror jeg er avgjørende for sjelefreden. For når alt kommer til alt, handler det jo om hva du har vært for andre, ikke om hva du har betydd for deg selv. Det er svært få som skal dø som tenker på pengene sine og bilen i garasjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min første leseutfordring.

Jeg forsøker å ta en bok for hvert punkt, altså ikke slå i sammen de forskjellige punktene. Jeg har satt opp flere bøker på "samme punkt", men det er fordi jeg skal ha oversikt over hva som er hva, og fordi jeg ikke har bestemt meg for hvilken bok jeg skal velge. Det er flere bøker som kan passe under flere punkter, jeg kommer til å bytte litt på de ved behov, for at jeg skal få plass til flest mulig bøker som jeg ønsker å lese på lista. Jeg skriver derfor hvilken punkter bøkene passertil/går under.
Jeg markerer punktene/ bøkene med lest og uthevet skrift etterhvert som jeg har lest de. Dette utfordrer meg til å prøve ut nye forfattere og nye sjangere, inntil nå er jeg positivt overrasket.

En bok på mer enn 600 sider Jeg er pilgrim - Terry Hayes.
En bok på under 150 sider To fluer i en smekk som rir på en hest- Anne B Ragde & Unni Lindell
En bok som er anbefalt av en jeg nylig har møtt Så lenge deter stjerner på himmelen - Kristin Harmel.
En bok med handling ifra mtt hjemsted Rakels bok - Sissel Verøysvik
En New York time bestselger Bursdagsgaven - Sue Monk Kidd
En bok med blått omslag Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarty
En bok som har vunnet National book Award Bak den vakre fasaden - Katherine Boo
Et mordmysterie Den som elsket noe annet - Karin Fossum
En bok som er oversatt til engelsk Den Onde viljen - Karin Fossum
En bok som er utgitt i 2016 Den du ikke ser - Jonas Mostrøm, Alt jeg ikke husker - Jonas Hassen Khemiri (2 bøker, usikker på hvor jeg kan putte det inn)
En bok som er basert på eventyr Bukkene bruse i badeland & Bukkene bruse vender tilbake - Bjørn F. Rørvik.
En bok som blir film dette året (2016) Miss Peregrine og øyas hemmelighet - Ransom Riggs
Bok du leser ut på en dag Pulverheksa og skattesnust - Ingunn Aamodt
En bok du har lånt på biblioteket My name is Mahtob - Mathob Mahmoody
En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen Historien om Glenn Anton - Thor Soltvedt
En selvbiografi/bok lest ut på en dag Broren min - Eline Johannesen Helledal
En bok hvor handlingen er om sommeren - Den beste sommeren: en bok om glede, søskenkjærlighet - Polbratek, Emilia; Polbratek, Monika
En bok om en kultur jeg er ukjent med - Tyskerjentene historiene vi aldri ble fortalt - Helle Aarnes
En bok hvor handlingen foregår i Europa - Hypnotisøren - Lars Kepler
En bok hvor handlingen foregår på en øy Hopp da så blir vi kvitt deg - Tanja Wiibe-Lund
En bok som garantert vil glede deg - Så lenge det er stjerner på himmelen - Kristin Harmel
Den første boken du ser i bokhandleren - Kunsten å høre hjerteslag - Jan-Philipp Sendker.
En young adult bestselger - Vinterjenter - Laurie Halse Anderson
En diktsamling - Livslykke - Bjørg Thorallsdottir
En klassiker fra 20. Århundre - Lotta i bråkmakergaten - Astrid Lindgren
En bok skrevet av en kjendis** - Paganinikontrakten - Lars Kepler
Og følge punkter gjenstår.

en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en selvutviklingbok
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en tegnet roman
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok og dens prequel
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok om en roadtrip
en satirisk bok


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg selger en del pent brukte bøker innbundet og pocket. Er det noe av interesse ta kontakt.
Pris varierer fra 15kr og til 80 kr. Pris kan diskuteres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Northug - en familiehistorie" av Sverre M. Nyrønning
 • "Ildsjelen - historien om Vidar Bøe" av Håvard Rem
 • "Memento mori - husk, du skal dø - 6 kvinner, 6 historier" av Mette Randem
 • "Sorg uten blomster - når den du elsker blir en annen" av Hege Holm
 • "Alle mot én - en historie om mobbing, mot og styrke" av Ann Kristin Liland
 • "Odin - en mors kamp for sin sønn" av Katrine Olsen Gillerdalen
 • "Oppdrift - om sorg og vekst" av Ada Sofie Austegard
 • "Brev til psykologen" av Tirill Brenden Sæther
 • "Kampen for livet - kreft, håp og kjærlighet" av Anniken Golf Rokseth
 • "Kvinnene på slottet" av Jessica Shattuck
 • "Helsesviket - brev fra helsetjenesten" av Lise Askvik
 • "22.07.11 - fra hat til kjærlighet"
Alle bokanbefalinger for dette verket