Saga, Vol. 1

av (forfatter) og Fiona Staples (forfatter).

Image Comics 2012 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.06 (32 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Odas eksemplar av Saga, Vol. 1

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Saga

Lesedato

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Image Comics

Utgivelsesår 2012

Format Paperback

ISBN13 9781607066019

Språk Engelsk

Sider 160

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 17 6 0 0 0

Bokomtaler

Fantasy, science fiction, kjærlighet, action, humor, sex, liv, død, spøkelser, vinger og horn. What's not to like??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En moderne Romeo og Julie - med henholdsvis horn og vinger. På flykt gjennom gallaksen for kjærligheten sin skyld. Me like!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow! Mind blown! Det er ikke så mye annet jeg kan si om Saga, Volume One. I april kjøpte jeg det første volumet av Saga, og jeg kan absolutt ikke forstå hvorfor jeg ventet så lenge med å lese det. Det er absolutt fantastisk!!

Saga handler om Marko og Alana, to soldater på hver sin side av en intergalaktisk krig. De forelsker seg, gifter seg og får en datter sammen. Når deres overordnede får høre om dette, gjør de alt de kan for å ta livet av Marko og Alana.

Saga er veldig annerledes fra de andre tegneseriene jeg har lest. Serien blander fantasy og science fiction, og det er derfor ganske vanskelig å kategorisere den. Men alt gir mening. Det er en grundig uttenkt verden Brian K. Vaughan og Fiona Staples har skapt. Jeg er kjempeimponert, og hadde veldig vanskelig for å legge Saga fra meg.

Jeg likte Alana og Marko kjempegodt. De var så dyktig skapt, og hadde sine gode og ikke fullt så gode sider. Selv om Alana har vinger og Marko har horn kunne disse to godt ha fantes i virkeligheten, og jeg likte kjempegodt interaksjonene mellom dem. De var så morsomme sammen, og småkranglingen deres var fantastisk.

Historien blir fortalt av datteren deres, Hazel. Jeg likte veldig godt hvordan det fungerte, og Hazels måte å fortelle på passet perfekt til historien. Hun har små kommentarer her og der, og hadde ofte noe morsomt å si.

Fiona Staples har gjort en fantastisk jobb med illustrasjonene. De var så vakre og detaljrike. Jeg har ikke andre ord enn: wow!

Alt med Saga, Volume One var fantastisk, og det er muligens den beste tegneserien jeg har lest! Jeg kan ikke noe annet enn å anbefale, men ikke til altfor unge. Det er en del litt grafiske bilder.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatter: Brian K. Vaughan og Fiona Staples
Først utgitt: 23. okt 2012/ 2. juli 2013/ 25. mars 2014
Forlag: Image Comics
Språk: Engelsk
Medium: Tegneserier

Saga handler om et kjærestepar og deres familie som er på flukt ute i verdensrommet. Verdenen i serien har vært i konstant krig, en krig mellom to sider der alle raser støtter seg til en av disse to sidene. Månene vs. satellittene. Det som er så spesielt med paret vi følger er at de har kjempet på hver sin side av krigen, men forelsket seg og har fått et barn sammen. Myndighetene på begge sider er ute etter å stoppe dem, og gjør alt de kan i sin makt for å oppnå akkurat dette.

Serien så langt er veldig spennende, og underholdende. Karakterene kommer i utallige ulike raser, den ene mer kreativt utformet enn den andre. Hoveddelen av krigen foregår for eksempel mellom et folkeslag med horn i mot ett med vinger. Disse igjen kommer i alle mulige farger og fasonger. Karakterene vi følger en robot prins med hodet som en tv, en leiemorder som ser relativt normal ut og dette kjæresteparet. Karakterene er velutviklede og i løpet av få sider har man allerede fått en smak for deres personlighet og hva slags handlinger de er i stand til å utføre.

Fargeleggingen i disse er også helt fantastisk. Det er brukt matte farger og hver scene har sitt eget veluttenkt fargepalett. Disse gjør det lett å skille mellom de ulike hendelsene og hvem sin historie vi leser. Det hjelper også å skille mellom om vi leser et tilbakeblikk eller om vi leser i "sanntid". I tillegg til at det hjalp til med at det ble lettere å følge med. For det å følge med syns jeg kan være vanskelig i noen tegneserier, men i denne serien har jeg ikke hat noe som helt problem med dette.

Alt i alt syns jeg denne serien er fantastisk og kan ikke få anbefalt den nok. Jeg kjøpte første volumet selv, og lånte de to andre på biblioteket og kan ikke si jeg angrer. De fantasifulle rasene, velloppbygde karakterer og en spennende og annerledes historie er blant tindene som gjøre denne serien så bra.

PS. om du ikke liker veldig vulgære/voksne scener (blod/sex) er disse ikke å anbefale for deg.

5 / 5

mer: http://boknerd.blogspot.no/2015/01/saga-volum-1-3-av-brian-k-vaughan-og.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over alle bøkene jeg har kjøpt eller fått igjennom året :)

Desverre mangler det noen få danske og svenske titler her. Men totalt hadde jeg ca. 65 nye bøker :) Hvilket er nesten halvering fra i fjor :P


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Saga Volume 5" av Brian K Vaughan
 • "Saga, Vol. 3" av Brian K. Vaughan
 • "Saga Volume 8" av Brian K Vaughan
 • "Saga Volume 9" av Brian K Vaughan
 • "Saga Volume 4" av Brian K. Vaughan
 • "Paper Girls Volume 4" av Brian K Vaughan
 • "Paper Girls Volume 5" av Brian K Vaughan
 • "Saga Volume 7" av Brian K Vaughan
 • "Paper Girls Volume 3" av Brian K Vaughan
 • "Fables Vol. 20 - Camelot (Fables (Graphic Novels))" av Bill Willingham
 • "Paper Girls Volume 1" av Brian K Vaughan
 • "Paper Girls Volume 2" av Brian K Vaughan
Alle bokanbefalinger for dette verket