Et lite liv

roman

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.36 (219 terningkast.)

517 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ntotheas eksemplar av Et lite liv - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205489028

EAN 9788205489028

Språk Bokmål

Sider 795

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

134 53 17 8 6 1

Bokomtaler

Føler meg mentalt filleristet etter å ha lest denne boken. Det tok mange timer og tårer, og det var det verdt. Når noen sier at det bare er en bok – det har ikke skjedd i virkeligheten – så tar de feil. Jeg var der.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Som en av veldig få lesere er jeg nå overlykkelig over å være ferdig med denne boka! At jeg ikke avbrøt den før er bare ren stahet. Ja det er en sterk historie og boka er slett ikke uten visse kvaliteter, men den er altfor lang, altfor omstendelig og overforklarende. Det lesses på med unødvendige detaljer og beskrivelser som ødelegger for selve handlingen og nerven i boka.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Stedet er New York der vennegjengen Malcolm, Jude, JB og Willem prøver å gjøre karriere.
De er som oftest blakke, og definitivt rotløse.
Etter som årene går, blir relasjonene dypere, men vennskapet blir stadig satt på prøve. Limet i vennskapet er gåten Jude.
Det er i store trekk Judes historie som har "hovedrollen" i boka. Hans historie er grusom, og boka er såpass sterk at jeg måtte lese den i etapper.
Leser mer enn gjerne mer fra denne forfatteren!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En vond og vakker historie, og ikke én side for lang. Jeg er en del av livene til Jude og William, og flere ganger gråter jeg faktisk, sånn på ordentlig, andre ganger lukker jeg øynene fordi det gjør vondt å lese, får vondt i magen eller kjenner at jeg smiler. I det hele tatt: Yanagihara har en evne til å kapre meg helt og fullstendig, denne boka kommer til å bli med meg for alltid.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest ferdig boken - etter å ha lest de siste sidene så sakte som jeg overhode har klart. "Sorgen" som oppstår når man lukker boken for siste gang, etter å ha levd sammen med Jude, Willem, Malcom, JB og alle de andre fantastiske - og grusomme - personene skapt av Hanya Yanaghiara de siste intense dagene, vil sitte i lenge. Det samme vil denne sterke historien om vennskap, lidelse og kjærlighet gjøre. En fantastisk bok.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Begynte bra, men sklei ut i usannsynlige vendinger og kompakt elendighet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka ble altoppslukende for meg, jeg lengtet etter den med en gang jeg la den fra meg. Måtte bare fortsette, fortsette, fortsette, for til slutt må jo noe godt skje, til slutt må jo Jude se at han er verdt godhet i livet sitt. Hvis jeg bare fortsetter å pine meg gjennom Judes historie så kommer det til å bli bra til slutt. Jeg anbefaler ikke å lese denne boka hvis man er langt nede fra før.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En vakker, rødende og grusom bok om menneskets verste og beste sider. Om verdien av vennskap, respekt og aksept. Om hvor mange prøvelser et menneske kan tåle og fortsatt kunne leve et verdig liv.

Det er lenge siden sist jeg har blitt så revet med og så filleristet av en bok. Eneste ankepunktet er at den nok med fordel kunne vært noe kortere og mer kompakt. Må leses på et tidspunkt man har overskudd, for den er følelsesmessig utfordrende og krevende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noe av det beste jeg har lest på lang tid. Boken burde hett «Et stort liv», ikke et lite. Bevegende, grusom, øm, varm, morsom og lærerik. Om levde liv, kjærlighet, vennskap, usikkerhet og frykt. Kan varmt anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg tror at vennskap handler om å finne mennesker som er bedre enn en selv er - ikke smartere, ikke kulere, men snillere, rausere, mer tilgivende, og så skal du sette pris på det de kan lære deg, og prøve å høre etter når de sier noe om deg, uansett hvor ille, eller bra, det måtte være, og så skal du stole på det de sier. Det er det som er det vanskeligste av alt. Men det er også det aller fineste.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Det er alltid enklere å tro på det man allerede tror, enn å prøve å tenke annerledes

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Alt hadde vært så mye morsommere den gangen. Hva var det som hadde skjedd?
Det var vel alderen. Og med den: Jobb. Penger. Unger. Alt som skulle forebygge døden, alle tingene som skulle gi fortrøstning, kontekst og innhold. Marsjen fremover, diktert av biologi og konvensjoner, som selv ikke den mest uærbødige kunne stå imot.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Wasn't it a miracle to have survived the unsurvivable? Wasn't friendship its own miracle, the finding of another person who made the entire lonely world seem somehow less lonely?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

What was happiness but an extravagance, an impossible state to maintain

Godt sagt! (4) Varsle Svar

He is so lonely that he sometimes feels it physically, a sodden clump of dirty laundry pressing against his chest

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Jeg beundret hvor raskt og smertefritt hun tilpasset seg det faktum at det barnet hun hadde fått, ikke var det barnet hun trodde hun skulle få. Jeg beundret hvordan hun skjønte, lenge før jeg skjønte det, at poenget med et barn er ikke hva du håper det vil utrette i ditt navn, men gleden det vil bringe deg, uansett hvilken form det måtte få, også om det er i en form det knapt er mulig å se som gledesfullt, og, enda viktigere - den gleden du vil ha det privilegium å gi dette barnet"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The world becomes temporarily unberable

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...In a constant state of yearning for their younger selves, back when life had actually seemed so full of promise and hope, back when they had been romantic, back when life itself had been romance

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He feels the memory as something alive and wounding

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Elena Ferrante, the bestselling pseudonymous Italian author behind "My Brilliant Friend", has named her favourite 40 books by female authors around the world.

Deler her Elena Ferrante sin fullstendige liste, inkludert beskrivelser av alle bøkene på listen. God og variert inspirasjon til hva man kan lese av kvinner fra hele verden.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Bøker som på hver sin måte er så vonde å lese, at jeg nesten skulle ønske jeg ikke hadde lest dem.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Inspirert av Bokprogrammet i P2 sine anbefalinger i mars 2020 av tjukke bøker som egner seg å lese når man har mye innetid, har jeg satt opp min egen liste over gode bøker jeg har lest og som er fra ca. 450 sider og oppover.

Jeg har lagt inn kommentarer på de jeg tidligere har skrevet noe om, og de som jeg har såpass ferskt i minnet at jeg kan gi noen stikkord om min leseopplevelse. Så er det noen bøker som det begynner å bli såpass lenge siden jeg leste at det bare er minnet om en god bok som sitter igjen, og de får stå ukommentert.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker legges til lista i den rekkefølge de fullføres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

nye gleder.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min søster anbefaler bøker. Lager en liste for å holde oversikt.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Samlede verker" av Lydia Sandgren
 • "Den forbudte elven" av Chigozie Obioma
 • "Hjertets usynlige stormer" av John Boyne
 • "Hvem drepte Bambi? - roman" av Monika Fagerholm
 • "På jorda er vi glimtvis vakre - roman" av Ocean Vuong
 • "Becks siste sommer" av Benedict Wells
 • "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" av Joyce Carol Oates
 • "Ut av ensomheten" av Benedict Wells
 • "Et godt liv - roman" av Jens M. Johansson
 • "Jente, kvinne, annet" av Bernardine Evaristo
 • "Kjærlighet i nødsfall" av Daniela Krien
 • "Zulejkha åpner øynene" av Guzel Jakhina
Alle bokanbefalinger for dette verket