Jeg kunne gått hjem i blinde

roman

av (forfatter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (20 terningkast.)

90 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ntotheas eksemplar av Jeg kunne gått hjem i blinde - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om Finn som skal til hjembyen sin for å gravlegge mora si. På togstasjonen står den inneslutta broren hans og venter. Det var han som fant mora død. I barndomshjemmet sitter faren og den utenlandske kona hans og gjør ingenting. Finns barndomskamerat Freddy er begravelsesagent, og etter begravelsen tilbyr Freddy ham en jobb i bransjen. Dette er forfatterens første roman.

Omtale fra forlaget

Finn reiser tilbake til småbyen der han vokste opp. Broren har funnet mora deres død. Barndomskameraten Freddy står til tjeneste som begravelsesagent, og etter begravelsen tilbyr Freddy ham en jobb i bransjen. Finn takker på sett og vis ja, han får seg ikke til å reise tilbake til kjæresten og jobben som advokat i Oslo. Han tenker at han er den som kjente mora best av alle. Men hva veit egentlig Finn om hvordan og hvorfor hun døde? Og hvordan livet hennes har vært? I Joachim Førsunds første roman er det endte livet lys levende, det alvorlige er komisk, og det tilsynelatende umulige kan være åpningen inn i noe nytt.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249505654

EAN 9788249505654

Språk Bokmål

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 9 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han likte ikke når hun satt sånn. Når hun satt sånn, satt hun og tenkte, og når hun tenkte, pleide han aldri å komme særlig godt ut av det. Da blei det krav og beskyldninger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Han sa at hun hadde sovna og ikke våkna. Han sa at han syntes det var en fin måte å dø på. Han angra på at han hadde blitt sittende oppe og se på tv, sa han. At han hadde latt henne legge seg før han. De hadde vært gift i mer enn seksti år, og da burde han sagt ordentlig natta."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uansett - Finn var ikke aleine på rommet sitt, han hadde damebesøk, det må ha vært Merete, dama hans på den tida, han var vel søtten eler atten og han huska ikke om de akkurat hadde liggi sammen eller om de skulle til å gjøre det, men poenget var i hvert fall de stundene der, de var intime og hemmelige, uansett hva de gjorde og ikke gjorde, og hun hadde ikke noe med å komme sånn og banke på. Men hun banka på. Sto i døra da han åpna og vifta lissom triumferende med de to eplene og sa at nå skulle de grille epler. Grille epler? sa Finn og gikk mot døra for å lure henne vekk fra karmen og låse henne ute. Ja, sa hun da, grilla epler er det beste du veit. Det var akkurat som hun skjønte planen til Finn, for hun tok et skritt på innsida av døra og prøvde å gi det ene eplet til han. Det er ikke det beste jeg veit, sa Finn og prøvde å le det vekk, og han kasta et kjapt blikk på hun som var på besøk, det var Merte, han huska det nå, det var Merete, men hun holdt blikket nedslått, og det holdt han med henne i. Grilla epler var det beste du visste da du var liten, sa mora til Finn og da blei Finn irritert. Han sa: Du skal alltid snakke om da jeg var liten. Drit i da jeg var liten, jeg er ikke liten nå, sa Finn og dessuten trur jeg du finner på masse. Ting som ikke skjedde, sa han, og da slapp hun lissom henda ned mot gølvet, som om de var tau som ikke hadde noe med kroppen å gjøre, og så sto hun sånn med ett eple i enden av hver taustump og tårer på kinna og sa at for henne kom Finn altid til å være liten, uansett hvor svær han blei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Når jeg vrirn over på magan, sa Freddy, - så må du også gjøre det. Hvis ikke blir han liggende som en potetskrue.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hus og hjem av Helle Helle er en av mine yndlingsbøker, og jammen finnes det mange gode bøker om hus og hjem. I tillegg driver jeg med totaloppussing om dagen...


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2010, oppdateres fortløpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "En liten historie om lengsel - roman" av Jens M. Johansson
  • "Tjue - roman" av Espen Haavardsholm
  • "Å drepe en drage" av Marita Fossum
  • "Tørst - roman" av Ellisiv Lindkvist
  • "Tauet - noveller" av Mikkel Bugge
  • "Ved sjøen" av Abdulrazak Gurnah
  • "Ingen drømmer om Oslo - noveller" av Ola Jostein Jørgensen
  • "Drammens rekordbok" av Ingvild Schade
  • "Globus - roman" av Kristian Klausen
  • "Toget fra Ajaccio - roman" av Anne Oterholm
  • "Alt under kontroll - noveller" av Jan Grue
  • "Karin og Kareem - roman" av Mattis Øybø
Alle bokanbefalinger for dette verket