Brødre i blodet

av (forfatter).

Cappelen 1996 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.89 (294 terningkast.)

1545 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Ninas eksemplar av Brødre i blodet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Etter et langt opphold på Brøynes rekreasjonshjem bor Elling sammen med Kjell-Bjarne i egen leilighet i Oslo. De to gjør sammen stadig dristigere fremstøt mot virkeligheten. En kvinne setter vennskapet mellom dem på prøve. Boka er en frittstående fortsettelse av "Utsikt til paradiset", "Fugledansen", fortsetter i "Elsk meg i morgen".

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788202159498

EAN 9788202159498

Språk Bokmål

Sider 224

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 1996

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

57 162 63 11 1 0

Bokomtaler

Den beste av de tre første bøkene synes jeg. I denne boka får Elling og Kjell Bjarne prøve seg alene i en kommunal leilighet, godt oppfulgt av Frank. Kjell Bjarne møter Reidun Nordsletten og Elling møter Alfonso Jørgensen og de fire drar på hytta til Alfonso etter at Kjell Bjarne har fiksa den gamle bilen til Alfonso. Noen år siden jeg sist så filmene nå, så et hyggelig gjensyn og artige øyeblikk å humre over....

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alt går over. Eller mer presist: Alt går over i noe annet.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Hundre år før min tid malte Edvard Munch et bilde som heter «Aften på Karl Johan». Jeg kan huske det var avbildet i en eller annen lærebok på ungdomsskolen. Og at det gjorde et voldsomt inntrykk på meg allerede da. Maleriet viser en mengde mennesker som strømmer oppover Karl Johan i retning Slottet. De er bleke, nærmest litt grønnlige i ansiktene, og øynene er store og tomme. Det er som om de nylig har stått opp fra graven. Og ute i den tomme gaten, på vei i motsatt retning av alle de andre, ser vi en mørkkledd skikkelse. Som med så mange av de andre maleriene av Munch, får jeg en ensomhetsfølelse når jeg ser på det, det gjør nesten vondt i magen. Jeg tror det må ha vært mitt første møte med Munchs verden, og nettopp derfor virket synet kanskje ekstra rystende på meg. Inntil da hadde jeg trodd at malerier var noe man hengte på veggen for å pynte litt opp. At de kunne gjøre noe med en, var helt ukjent for meg. Men på en underlig måte kjente jeg meg igjen i dette bildet. Jeg visste at det var jeg som var på vei ned gaten, bort fra de andre, bort fra hovedstrømmen.

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Men, tenkte jeg - livet må gå videre. Vi kommer ensomme inn i det, og vi går ensomme ut av det. Og enkelte av oss må gå ensomme gjennom det også.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg likte henne. Hun hadde ikke funnet opp verken kruttet eller noe annet, men hun lot sannelig ikke som det heller. Her var det enkle forhold, og god plass mellom de lyse innfallene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Når var det du skifta underbukse sist Elling?
Hvabehager? Når jeg sist skifta underbukse? Hva i himmelens navn har det med saken å gjøre?
Par dager siden, kanskje?
Jeg skiftet i dag morges! sa jeg hissig. Og det gjør jeg alltid!
Få låne`n da
... Kjell Bjarnes underbukse var gått så langt over datoen at vi ble enige om at den bare måtte graves ned i sanden

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dersom man er så heldig å få lov til å komme inn i en kvinne, ja da er man på besøk og får oppføre seg deretter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tanken på reinkarnasjon hadde ofte plaget meg. Liv, død, liv, død i det uendelige. Iallefall kunne jeg ikke forestille meg annet enn at en kar som meg måtte ha uendelig langt igjen til Nirvana. Når livet hadde holdt på med meg som verst, hadde jeg faktisk lengtet etter døden. Dyp søvn til evig tid. Å bli møtt av en eller annen erkeengel på den andre siden måtte være litt av en nedtur. En slags åndelig rektor som med et litt trist smil kunne fortelle deg at du nok hadde strøket til eksamen enda en gang. Kanskje vi skulle prøve med en liten runde i Rwanda neste gang, Elling? Eller hva med Calcutta? Glimrende steder å vokse opp for den som vil kvitte seg med det materialistiske opphenget som står mellom din egen sjel og Total Harmoni.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mega !, sa Kjell Bjarne. Etter at han kom til Oslo, hadde han vært rask til å tilegne seg en ungdommelig sjargong som på ingen måte kledde ham. Det ble som om Kåre Willoch plutselig skulle gi seg til å bli vulgær.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var redd for å ødelegge noe som kunne komme til å forandre fremtiden min. For av og til har jeg det slik at jeg tror på skjebnen. Tror på en underliggende hensikt i alt som skjer. Et menneske driver inn i din private bukt. Javel. Men et menneske rommer et helt univers. Da er det ikke likegyldig hvordan du møter det. Det gjelder å bringe det opp på din egen strand på en skånsom måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det nyttet nemlig ikke å nekte: Jeg hadde vært en egoistisk person. Man blir det av å vokse opp venneløs, og med en familie som innskrenker seg til en heller tiltaksløs mor. Jeg mener, hvordan skal man lære seg å tenke på andre, når de andre bare eksisterer i en slags dis utenfor stuevinduene ?. Halvt uvirkelige. Nei. Under slike forhold blir det å føre lange monologer i speilet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Tror det kunne blitt noen interessante turer, forhåpentligvis med mange artige opplevelser :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne listen er en oversikt over klassesett som er tilgjengelige for lærere på Rælingen vgs.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liste over bøker jeg har lest i forbindelse med skolen; noe har vært valgfritt som feks bøkene lest i forbindelse med fordypningsemnet og en bokanmeldelse nå og da, mens andre igjen har blitt valgt for oss til prosjekter og lignende. Dette er de bøkene jeg husker å ha lest i skolesammenheng, men det er nok mange jeg har glemt.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

desember blir en ålreit måned.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Elsk meg i morgen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Natt til mørk morgen - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Den mekaniske kvinnen" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dukken i taket - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Dronningen sover - fortelling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Delvis til stede - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Elling" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Innocentia park" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Ekko av en venn - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "De blå ulvene" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver