Alma Freng og solfangerne

av (forfatter).

Aschehoug 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (19 terningkast.)

36 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Nerdefjes' eksemplar av Alma Freng og solfangerne

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Alma Freng gjør alt hun kan for å passe inn på den nye skolen, og vil aller helst være så vanlig som mulig. Det skal vise seg å bli vanskelig når hun en dag får vite at hun er solfanger, og at hun må hjelpe verden med å passe på alle tidstrådene.

Solfangerne planlegger et angrep på landets storminister Gabriella Grubel, som forsøker å utrydde dem. De trenger Almas hjelp, og dermed må Alma ikke bare lære seg å fly, men også å fange solstråler, og alt dette på bare noen uker.
Alma Freng og solfangerne er et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter. En enestående debut, og perfekt for alle som elsker Harry Potter og Ingenlund.

«Bedre enn Harry Potter, var dommen til sønn (10 år) etter at vi leste denne norske fantasyromanen sammen. Boken har fått noen knakende gode anmeldelser, men fortjener definitivt mer oppmerksomhet! Vi gleder oss til oppfølgeren og slår til med en sekser!» Camilla Norli, VG (Terningkast 6)

«Fantasyfulltreffer. ... en imponerende god debut. Lekende lettlest, med spenningstopper som driver boka fremover. Som i andre serier er det en åpning til en oppfølger. Den ønskes hjertelig velkommen. Michelsens debutbok er en litterær gave til barn og unge.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

«Ida Tuftes barnebokdebut «Alma Freng og solfangerne» skinner sterkt og varmer godt. Når bokens siste side er lest, er det kun én ting som står klart: Jeg vil ha mer!» Nora Stenberg, Bok365.no (Terningkast 5)

«... et lekent og energisk språk, en konsistent verden som er tro mot sine egne regler, karakterer med dybde, humør og feil - i det hele tatt en grunnleggende positiv grunntone. Legg til smart utporsjonert spenning og nok rariteter i språk og oppfinnelser til at man kunne ønske man var solfanger selv.» Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

«Drivende kombinasjon av fantasy og sci-fi. Kapitlene er korte og drivende, spenningen og tempoet er upåklagelig. Det haster likevel ikke framover, det hele er perfekt utporsjonert. Det er en åre av opprør i boka, som oppfordrer barn til å tenke selvstendig». Karin Haugen, Klassekampen

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788203265853

EAN 9788203265853

Serie Alma Freng (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 298

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 10 6 0 0 0

Bokomtaler

Forlaget skriv i omtalen sin av Ida Tufte Michelsens debut Alma Freng og solfangerne (Aschehoug 2020) at det er eit "magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter", og at boka passar perfekt for alle som elskar Harry Potter-bøkene og bøkene om Ingenlund. Eg er veldig enig, og vil leggje til at sjølv om biblioteket har merka boka med at ho passar best for barn i 5. til 7. klasse, så er det ingenting i vegen for at ungdom og vaksne kan lese henne (sjølv om framsideillustrasjonen kanskje har eit litt barnsleg uttrykk). Romanen er overraskande, spennande, og var vanskeleg å leggje frå seg for meg (46 år). Etter å ha lese ferdig sit eg og håper intenst på at dette er bok nummer ein i ein serie som skal vare og vare.

Anbefaler deg å leggje på sprang til bokhandlar eller bibliotek. Boka er perfekt som julegåve til ein Harry Potter-elskar nær deg! Ho finst både som bok og lydbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Prinsesse, prinsesse - alle sine dager" av K. O'Neill
 • "Olava og reisen til verdens ende" av Robin Boyden
 • "Alene" av Elias Våhlund
 • "Erin" av Lylian
 • "Monster på haugen" av Rob Harrell
 • "Bestem deg, Tony T, bestem deg!" av Erna Osland
 • "Kampen - roman" av Geir Egil Eiksund
 • "Sarahs drøm" av Giovanni Di Gregorio
 • "Håndbok for unge antirasister" av Tinashe Williamson
 • "Skoleape" av Liv Gulbrandsen
 • "Døden" av Endre Lund Eriksen
 • "Jordskjelvhjerte" av Camilla Otterlei
Alle bokanbefalinger for dette verket