Trollmannen fra Jordsjø

av (forfatter) og Jon Bing (oversetter).

Gyldendal 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (33 terningkast.)

104 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Morten Halvorsens eksemplar av Trollmannen fra Jordsjø

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy

Lesedato

1983

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I Jordsjø hvor trolldom og magi er endel av virkelighetens verden, kjemper trollmannen Ged mot onde makter som vi kjenner igjen fra våre mørkeste tanker. Første bok i en serie på fire.

Omtale fra forlaget

Første bind av den mektige fantasyserien om Jordsjø Ursula Le Guins Jordsjø-bøker er stor fantasy og et must for alle som liker den klassiske og spennende fantasyfortellingen. Trollmannen fra Jordsjø er første bok i serien som utkom på 60-tallet og som siden har gått sin seiersgang verden over. Jordsjø er en verden av øyer og hav hvor magien er en del av menneskenes virkelighet. Magi er også det fremste verktøyet i kampen mellom det gode og det onde, en maktbalanse som stadig utfordres i den gamle verdenen befolket av mennesker, hekser, trollmenn og drager. På øya Gont bor unge Ged . han som skal vise seg å bli den største trollmannen Jordsjø har kjent. Da løftet Ged staven høyt. Lyset ble blendende skarpt, det brant hvitt og mektig så det bød og tvang til og med det eldgamle mørket. I lyset mistet skikkelsen all likhet med mennesker. Den trakk seg sammen, skrumpet og ble svartere, krabbet på fire korte bein med klør i sanden. Men den kom ennå fremover, løftet mot Ged et blindt formløst tryne uten lepper, ører eller øyne. Da de kom sammen, ble skikkelsen helt svart i det hvite trollyset som brant rundt dem og skikkelsen løftet seg på to. I taushet møttes menneske og skygge ansikt til ansikt og stanset.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205330061

EAN 9788205330061

Serier Jordsjø (1) Lunapocket

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 12 9 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I tidlig tenårene begynte jeg å lese fantasy-litteratur. Her er et utvalg over det jeg leste. Skal komme med mer utfyllende kommentarer etterhvert.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den fjerneste kyst - tredje bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Atuans gravkamre - andre bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Tehanu - fjerde bok og siste bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Fortellinger fra Orsini" av Ursula K. Le Guin
 • "Sverdet i steinen" av T. H. White
 • "Marco Polos nye eventyr" av Jon Bing
 • "Mørkets venstre hånd" av Ursula K. Le Guin
 • "Stjerneskudd - en science fiction-antologi" av Jon Bing
 • "Tanz - gåtenes planet" av Jon Bing
 • "Tanz - gåtenes planet" av Jon Bing
 • "Stella Polaris - fantastiske Fortellinger fra Norden" av Jon Bing
 • "The Cyberiad - fables for the cybernetic age" av Stanislaw Lem
Alle bokanbefalinger for dette verket