Livssyn uten religion

av (forfatter).

Kolofon 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Morten Granheims eksemplar av Livssyn uten religion

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske forfattere

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler ateistisk livssyn. Forfatteren mener at overtro og religioner må bort for å skape en sekulær etikk for hele verdenssamfunnet, basert på gjensidig forståelse og god fornuft. Hun gir eksempler som støtter opp under dette fortløpende i boken.

Omtale fra forlaget

For 50 år siden brakdebuterte Eva Ramm med romanen "Med støv på hjernen". Den tok opp husmødrenes situasjon i femtiårene, ble solgt i 45.000 eksemplarer, og fi lmet både hjemme og i utlandet. I årenes løp har hun skrevet en rekke bøker av minst like provoserende, men mindre humoristisk art, både skjønnlitterære og faglige. Livssyn uten religion er hennes 20. bok. Siden 1976 har hun særlig vært opptatt av hvordan verdens religioner bestemmer over menneskelig moral og atferd. Når menneskets hjerne blir påvirket av usann informasjon, tar den gale avgjørelser. Underdanigheten overfor gudene skaper brutale moral - og straff elover. Når religiøse ledere bare ser ondskap hos naboen, blir resultatet selvmordsaksjoner og krig. Dagens situasjon med millioner drepte, like mange på fl ukt, og titalls millioner foreldreløse barn, skriker på ny erkjennelse, gjensidig internasjonal forståelse og samarbeid. Men store deler av menneskeheten er fortsatt mest opptatt av gudene sine. I skoler, synagoger, kirker og moskeer får generasjon etter generasjon av jødisk, kristen og muslimsk ungdom lære om de onde som må bort, fordi de ikke anerkjenner "den eneste, rette Gud". I denne boken hevder forfatteren at menneskeheten bare har en vei å gå, hvis den både skal overleve, og få en fortjent posisjon som den mest avanserte arten på jord. Da må overtroen bort, og arbeidet begynne med å utarbeide en sekulær etikk for hele verdenssamfunnet, basert på gjensidig forståelse og god, varm, sunn fornuft.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788230004333

EAN 9788230004333

Språk Bokmål

Sider 89

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket