Gutten som snakket med dyrene

tretten fantastiske fortellinger

av (forfatter), Tor Edvin Dahl (gjendikter), Daisy Schjelderup (gjendikter), Sigmund Hoftun (gjendikter) og Peter Magnus (gjendikter).

Gyldendal 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.57 (7 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Gutten som snakket med dyrene - tretten fantastiske fortellinger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barne og ungdomsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder en samling av Dahls mest utrolige og fantasifulle fortellinger for voksne. Det dreier seg om beretninger som overskrider realismens rammer, men også utrolige historier fra det virkelige liv, fra tiden da Dahl var jagerpilot under andre verdenskrig. Historiene er: Gutten som snakket med dyrene, Den magiske fingeren, Katina, Svanen, De skal ikke bli gamle, En afrikansk historie, Gift, Botibol, Livet er et vidunderlig mysterium!, Lyd-maskinen, Den fantastiske historien om Henry Sugar, Georgy Porgy og En meget gammel manns død.

Omtale fra forlaget

Tretten fortellinger som er en hyllest til livet og fantasien, til historien med stor H og fortellingen med stor F. Gutten som snakket med dyrene . Tretten fantastiske fortellinger er en samling av Roald Dahls mest utrolige og fantasifulle fortellinger for voksne. Det dreier seg om beretninger som overskrider realismens rammer, men også utrolige historier fra det virkelige liv, fra tiden da Dahl var jagerpilot under andre verdenskrig. Mange kritikere trekker ofte fram nettopp disse beretningene som noe av det sterkeste Dahl har skrevet.I dette nye utvalget fins det noveller om magiske fingre, om småbarns nådeløse mobbing, om rikmannsungkaren Henry Sugar som etter år med trening klarer å se gjennom gjenstander, samt krigsskildringer som «De skal ikke bli gamle» og «En meget gammel manns død». Og mye, mye mer.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788205312456

EAN 9788205312456

Serie Gyldendal pocket

Språk Bokmål

Sider 243

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Det er en fryd å lese novellene til Roald Dahl! Denne samlingen inneholder varierende tekster; såre og mer realistiske noveller, historier fra annen verdenskrig og fantastiske tekster med poengterte og overraskende sluttsekvenser. Jeg ble rett og slett bergtatt fra første side! Jeg er ikke i tvil om at novellesjangeren trenger forfattere som Dahl. Trenger historier. Som ikke bare er gode og fantasifulle, men som sprenger grensene innen novellesjangeren, med både digresjoner og innskutte fortellinger, for å nevne noe av det novellene hans gjør. Kanskje er forfattere som Roald Dahl viktigere enn noensinne i disse tider, hvor den såkalte virkelighetsdebatten raser i norske medier og flere av våre profilerte forfattere erklærer sin elsk for den utleverende, realistiske boken (som i sitt vesen i bunn og grunn er fiksjon). Uansett, så skal jeg la være å felle noen dom over sjangere. Vi trenger både virkelighetsbaserte bøker og fantastiske historier. Ingen tvil om det. Mangfold beriker, og i denne sammenhengen vil jeg fremheve novellene til Roald Dahl som en viktig og inspirerende del av litteraturhistorien. Les ham. Du vil ikke angre...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Tuskhandel - tretten tvilsomme fortellinger" av Roald Dahl
  • "Livet er et vidunderlig mysterium og andre historier" av Roald Dahl
  • "Hevnen er søt - tretten makabre fortellinger" av Roald Dahl
  • "Askepotts søster og andre oppbyggelige fortellinger" av Joanna Rubin Dranger
  • "Roald Dahls beste" av Roald Dahl
  • "Som sand" av Anne Michaels
  • "Relativitetsteorien - en populærfremstilling" av Albert Einstein
  • "Alene naken - hvorfor er vi redd for å være oss selv?" av Tormod Huseby
  • "Et halvt liv" av V.S. Naipaul
  • "Bukkefesten" av Mario Vargas Llosa
  • "Identitet" av Milan Kundera
  • "Den sjenerte pornografen - roman" av Nikolaj Frobenius
Alle bokanbefalinger for dette verket