Engelen

av (forfatter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (8 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Engelen

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Basert på virkeligheten

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder filmmanuset til "Engelen", fortellingen om prosessen fra dokumentarfilm til fiksjonsfilm, samt fotografier og andre tekster knyttet til filmen.

Omtale fra forlaget

I 1999 møtte Margreth Olin Pia, ei jente som gjorde så sterkt inntrykk på henne at hun bestemte seg for å lage dokumentarfilm. Pia er avhengig av heroin, og Margreth Olin følger henne gjennom to år. Hun er med henne på gata, i fengselet, de to blir en del av hverandres liv. Da Pia klarer å bli rusfri, tar dokumentaristen den beslutningen at det ikke er tilrådelig å lage filmen ferdig, den vil rote opp i for mye av det som er tilbakelagt. Men tanken på det hun har vært med på, slipper ikke tak, og gradvis bestemmer Margreth Olin seg for å lage en spillefilm, en fiksjonshistorie. Hun løfter den ytre historien bort fra Pia, og slik blir manuskriptet til spillefilmen "Engelen" til.

"Engelen" ble innspilt våren 2008 med Maria Bonnevie i hovedrollen. Verdenspremiere på Toronto Film Festival september 2009. Norsk premiere 2. oktober 2009.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249506972

EAN 9788249506972

Språk Bokmål

Sider 215

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 2 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Når mennesker er så vakre at de blir syke av det. Og samfunnet ikke kan eller vet å forstå at noen barn er der for sine foreldre på en måte de aldri skulle. Men som de måtte fordi de ikke kunne velge det bort. Kjærlighet kan ikke velges bort. Og barn legger sitt kinn til sine mødres dager. Bærer sin mor før hun selv kan gå. Slik burde det ikke være. Men slik er det. Og samfunnet, det er vi, må vite, vi vet så lite om det å være syk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Å bruke heroin er det høyeste et menneske kan rope.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du noen gang vært syk? Har du noen gang endevendt en leilighet fordi du trodde at det var medisiner der, som du kanskje hadde glemt? Har du noen gang vært så syk at du ville gjort alt for å få de medisinene du trengte? Medisiner som noen ikke lar deg få fordi det passer seg liksom ikke. Jeg mener; du har brukket beinet, men får ikke gips. Du har sukkersyke, men får ikke insulin. Du har kreft, men får ikke cellegift. Nei, kom tilbake om noen år, når du har vært syk lenge nok, like før du dør, da får du medisiner, kanskje, så hjertet ditt slutter å blø. Men først skal du gjennom et helvete. Du skal sulte og fryse og tigge og stjele, ligge med menn som ikke vet verken hvem du er eller hvem de selv er, og så skal du angre for at du stod i det. Livet. Det er synd om det moderne samfunnet. Kunnskapsbristen. At vi ennå ikke vet at noen mennesker er så vakre at de blir syke av det. Det mykeste barnet i søskenflokken. Det ømmeste punktet i familien. Som tok det hele inn. Men som noen glemte å spørre, fordi ingen så; hva er det du trenger? Du trenger vel også noe?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvert barn har et flamme i brystet. Noen vil si at den er tent av Gud. Andre vil si noe annet. Første gang du holder barnet ditt inntill deg, første gang du møter blikket hennes, ser du det. Dette lyset som er henne. Som du tenker at ingen noen gang må slukke. Barnets kraft. Lyset i barnet. Det kommer ikke utenfra eller ovenfra. Det kommer fra barnet selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det er når jeg sitter på kanten av Fontana di Trevi, for det er hva jeg tenker når jeg ser på Lea som bader, at hun er Anita Ekberg i Fellinis film La Dolce Vita. Det er da jeg tenker at det er tilfeldig at jeg ikke er henne, at hun ikke er Anita. At livet farer med oss slik det gjør. Ikke fortell meg en gang til at gatejentene i hovedstaden har valgt det selv. Hennes drømmer er dine drømmer, og mine drømmer - og en gang var hun det barnet du har på fanget."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leste 199 bøker i 2012.
Her er mine favoritter blant dem, uavhengig av utgivelsesår.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg og venninna mi kjøpte en pose bøker for to hundre kroner, her er min halvdel av bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hvor er lyset om vinteren? - da Sivert valgte å avslutte livet" av Tove Irene Langsveen
  • "Sorg uten blomster - når den du elsker blir en annen" av Hege Holm
  • "Det som ikke skulle skje - fortellinger om overgrep" av Gunnar Ringheim
  • "Stebarnet - en barndom uten omsorg og kjærlighet" av Jennifer Lauck
  • "Nesten" av Jostein Pedersen
  • "Brev til en minister - historier om psykisk helse og rus skrevet til Ansgar Gabrielsen" av Tor Øystein Vaaland
  • "En mor ved navn Wanda" av Paal-André Grinderud
  • "En dag i historien - 22. juli" av Andrea Gjestvang
  • "Bare jeg - en dissosiativ identitetsforstyrrelse" av Inger Eggen
  • "Pappa er en stjerne - når far dør - en ung enke og tre døtre forteller" av Hege Holm
  • "Northug - en familiehistorie" av Sverre M. Nyrønning
  • "Alle mot én - en historie om mobbing, mot og styrke" av Ann Kristin Liland
Alle bokanbefalinger for dette verket