The Duff

Designated Ugly Fat Friend

av (forfatter).

Poppy 2010 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (7 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Mollys eksemplar av The Duff - Designated Ugly Fat Friend

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Har lest

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Poppy

Utgivelsesår 2010

Format Hardcover

ISBN13 9780316084239

Språk Engelsk

Sider 288

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 2 2 0 0

Bokomtaler

http://boknerd.blogspot.no/2014/11/the-duff-av-kody-keplinger-mini.html

Forfatter: Kody Keplinger
Først utgitt: 1. januar 2010
Forlag: Little Brown/Poppy
Språk: Engelsk
Medium: Kindle

Boken handler om 17 år gammle Bianca helg etter helg blir dradd med på ungdomsklubben i bygden. Hun liker seg ikke der og skulle helst hold seg hjemme med en god film. En av disse kveldene i klubben kommer Wesley, skolens Casanova, og kaller henne "the DUFF" - designater, ugly, fat friend. Bianca tar dette til seg og funderer på dette gjennom hele boken, hun sammenligner seg selv med alle og klarer ikke slippe tak i utrykket selv om det plager henne.

Etter hvert skjer det ting i Biancas liv som får henne til å ville flykte. Moren går fra faren og det oppstår mange problemer i familien. En kveld finner hun seg selv i å kysse Wesley, og alle følelsene forsvinner. Hun har funnet en måte å stenge alle følelsene og problemene ute. Hun forteller ingen om Wesley, eller dramaet som foregår hjemme og hemmelighetene samler seg opp. Dette skaper nye problemer med folkene rundt henne.

Boken var spennende, original og fikk meg til å tenke en del. Vi føler oss alle av og til som den stygge jenten i gjengen. Jeg følte også at det var lett å relatere til Bianca, for selv om jeg ikke hadde løpt rett i armene på skolens vakreste gutt, så har jeg også problemer med å dele og uttrykke følelsene mine til alle jeg er glad i hele tiden. Noen ganger baller det seg opp og du sitter igjen med en haug med følelser du ikke vet hva du skal gjøre med. Forholdet mellom Bianca og Wesley utviklet seg også til et solidarisk bond og jeg var glad for at de hadde hverandre gjennom boka. Jeg likte også godt at forfatteren ikke var redd for å ta opp tema som familieforhold, sex og det å ikke ha det bra med seg selv. Så alt i alt syng jeg dette var en kreativ og spennende contemporary bok.

Et lite tillegg: Det var traileren fikk meg til å ville lese boken. Da jeg bare hadde lest et fåtall av sider i boken merket jeg allerede en stor forskjell. Boken tar fatt i store problemer som å ikke vite hvem man er, å mangle selvtillit, alvorlige familieproblemer og problemer med å stole på andre. Traileren derimot var overfladisk og ekstremt amerikanisert. Den tok for seg hvordan en jente ble kalt stygg og så løper hun tilbake til gutten som kaller henne dette og ber han om å hjelpe henne bli penere. Jeg føler dette gikk i mot alt boken stod for, og ble veldig overfladisk. Så selv om filmen ser bra ut for eg selv, syns jeg det er synd om filmen blir slik som traileren fremstilte den. De har sikkert tatt bort alt av sexscenet, familieforholdene og tankene som Bianca holder for seg selv om det å være "the DUFF".

4.5 / 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Valentine's Day might as well have been called Anti-Duff Day. I mean, what other day can hurt a girl's self-esteem more?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Spanish, huh?" he said, glancing down at the scattered papers as he grabbed them. "Can you say anything interesting?" "El tono de tu voz hace que queria estrangularme." I stood up and waited for him to hand over my papers. "That sounds sexy," he said, getting to his feet and handing me the stack of Spanish work he'd swept together. "What's it mean?" "The sound of your voice makes me want to strangle myself." "Kinky."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Listen er målet i alle fall. Så får jeg se hvor mye jeg faktisk rekker..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål: 150


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Pushing the Limits (Harlequin Teen)" av Katie McGarry
  • "The Summer I Turned Pretty" av Jenny Han
  • "Anna and the French Kiss" av Stephanie Perkins
  • "Torment" av Lauren Kate
  • "The Iron King (Iron Fey - Trilogy)" av Julie Kagawa
  • "Clockwork Prince (Infernal Devices)" av Cassandra Clare
  • "Fangirl" av Rainbow Rowell
  • "Fallen" av Lauren Kate
  • "Blood promise - vampire academy 4" av Richelle Mead
  • "Frostbite - vampire academy 2" av Richelle Mead
  • "Shadow kiss - vampire academy 3" av Richelle Mead
  • "Vampire academy - vampire academy 1" av Richelle Mead
Alle bokanbefalinger for dette verket