Charlotte Isabel Hansen

roman

av (forfatter).

Oktober 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (551 terningkast.)

2008 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Mollys eksemplar av Charlotte Isabel Hansen - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Har lest

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jarle Klepp er blitt 25 år og er litteraturstudent i Bergen. Studentlivet tilbyr Jarle alt han har drømt om. Så får han et brev fra politiet, som anmoder ham om å avlegge blodprøve i en farskapssak. Fire uker senere inntreffer den stilleste dagen i 1997. Prinsesse Diana skal gravlegges, og Jarle er på vei til Flesland for å hente sin syv år gamle datter. Dette er den tredje romanen om Jarle Klepp.

Omtale fra forlaget

Hva skal verden med enda et barn? Trengs det enda en lyshåret og hjerteglad bekymring, som skal undre seg over hvor langt borte månen er, som skal bry det skjøre hodet sitt med hvorvidt blomster kan gråte, og hvem det er som plukker bladene ned fra trærne når det er blitt høst? Jarle Klepp er blitt 25 år og litteraturstudent. Han bor i Bergen, og nyter sin akademiske tilværelse. Studentlivet tilbyr Jarle alt han har drømt om. Han blir sett på som en lysende begavelse av den eksentriske litteraturprofessoren Robert Göteborg, han har et intenst og utelukkende fysisk forhold til den smellvakre Herdis Snartemo. Han har for alvor oppdaget sine analyserende evner, sin effektive sjarm, sin fremtid. Så får han et brev fra politiet. Fire uker senere inntreffer den stilleste dagen i 1997. Nå må gutten fra Kompani Orheim og Mannen som elsket Yngve bli voksen. Men klarer han det? Vil han det?

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788249505906

EAN 9788249505906

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 354

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2008

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

60 201 207 66 11 6

Bokomtaler

Fire litt svake stjerner for denne. Elska dei to første bøkene i serien, såpass mykje likte eg dei at dei begge to har fått plass på favorittlista. Så forventningane var kanskje noko for høge til denne tredje boka. Ho er overhodet ikkje dårleg, langt der i frå, men samenlikna med dei føre bøkene er historia tynn. Tidvis blir det òg litt for mykje av litteratur - og filosofi-t refleksjonar. Skjønner at poenget er at Jarle er djupt oppteken av dette og nærmast forelska i heile prinsippet akademia, men likevel blir det litt for mange referansar og litt mykje bla-bla-bla.

Likevel er dette ei lettlest og underhaldande roman. Charlotte Isabel er eit sjarmtroll og eit barn ein ikkje kan unnlate å kjenne seg igjen i. Persongalleriet og karakterutvikling og dialogar redder denne boka. Og som alltid formidler Renberg historia med originalt og krydra språk (sjølv om det her, tidvis, blei litt for mykje av det gode).

Kort om handling - Jarle er no tjuefem, busatt i ei lita leigenheit i Bergen kor han er i ferd med å avslutte studiane sine. Han er stolt og kry over si eiga kunnskap, anser seg sjølv som litt betre og klokare enn alle desse normale, ulærde menneska rundt han. Han har ikkje mange venner, men dei han har er nære og gode, og han er også stolt av å være del av den "utvalte" gruppe studenter som utgjer ein slags elite-gruppe, slik dei sjølv ser det. Så her lever han med vener, studier og ei elskerinne. Og så kjem Charlotte Isabel inn i livet hans og snur opp ned på ganske så mykje, fundamentet Jarle har bygd seg i Bergen slår sprekker og han utvikler seg på fleire måter. Forutan å bli litt meir vaksen og mindre sjølvsentrert, startar han også å tvile litt på verdien og viktigheita av dette han vier all tida si på - litteraturen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jarle er i midten av 20-årene, og lever en relativt bekymkringsløs studenttilværelse i Bergen. Tilværelsen består av høytsvevende intellektuelle diskusjoner med medstudenter, helgefyll og damehistorier. En dag kommer det imidlertid et overraskende brev i posten. Uten at Jarle har visst noe som helst, har han vært far i ca. syv år. Lille Charlotte Isabel er nemlig resultatet av den famøse festen han var på da han gikk på gymnaset - den festen der det meste gikk galt. Den festen der han tilbragte en natt med en ukjent jente ...

Nå ønsker barnets mor at han skal stille opp som en mann, og ta vare på datteren en ukes tid. Hun skal nemlig til Syden.

Jarle er på ingen måte klar for å ta ansvar for et barn, men han tar imot datteren. Og lille Charlotte Isabel tar ham med storm fra første øyeblikk. Jarle er forbløffet over hvor oppvakt hun virker, og dessuten ser han seg selv i henne. Men selvsagt går ikke alt som forventet ...

Denne boka var bare utrolig rørende, uten å bli banal, og tidvis hylende morsom. For meg som selv har studert i Bergen, var det dessuten nostalgisk å lese om livet på "Høyden".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skuffende fortsettelse om Jarle

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Emne

Nyeste post av


Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det var faen meg uvirkelig, der kom hun, med en lapp hengende fra halsen hvor det sto "Jeg reiser alene" og jeg tenkte ja, det gjør vi virkelig alle sammen, og hun, det lille ekornet, skulle altså være datteren min?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hva skal verden med enda et barn? Trengs det enda en lyshåret og naiv hjerteglad bekymring, som skal undre seg over hvor langt borte månen er, som skal bry det skjøre hodet sitt med hvorvidt blomster kan gråte, og hvem det er som plukker bladene ned fra trærne når det blir høst?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå kan man si at det er kvinnens eldste problem, at når hun forsøker å bli tatt på alvor, må hun likevel finne seg i å bli begjært, slik at mange menn vil ha vansker med å høre hva en kvinne sier, uansett hvor mye de faktisk forsøker, rett og slett fordi ønsket om å ligge med henne så å si alltid vil være sterkere enn ønsket om å lytte til det hun har å si

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg? tenkte han og ropte et lykkelig hurra inni seg idet han kjente festen hennes stramme seg om lykken hans, hvorpå han ikke orket å vente lenger, og sendte meningen med livet av gårde inn i det brennvarme underjordsmørket og fullførte samleiet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og pinlig var det, på et dypere nivå, at han, Jarle Klepp som betraktet seg selv som et menneske i tenkningens tjeneste, faktisk hadde et barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og Bakhtin ville ikke likt dette, det kan jeg garantere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hilde fra Trondheimstraktene, ei jente med bondesmørkinn og bunadsrompe, som de fleste ville kalt kjempesøt, men svært få ville omtalt som sexy, hadde han til og med forsøkt å sjekke opp på en fest for noen år siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

,og legger ved en konsulentuttalelse som plaster på såret. Plaster? På såret? Hvem fan har sagt at jeg ønsker meg noe plaster på såret? Hvilket sår? Hvem i helvete har sagt at jeg har noe sår?
(reaksjon etter refusjon av et manus)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da oppdaget hun at han var blitt en innesluttet og bitter mann, noe Trond hevdet at han hadde vært i mange år allerede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hernán," sa Jarle og pekte da de kom fram. "Han som driver denne butikken, heter Hernán". "Å. Det høres ut som Herman," sa Charlotte Isabel. Jarle åpnet døra. "Jo," sa han, "men det er Hernán. Han kommer fra Venezuela, og det er langt, langt vekke."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bøker som sitter i kroppen lenge etter at de er utlest, og som får deg til å tenke. Og gråte. Og smile. Og nyte hvert ord. Og elske å lese!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

I vår tid skal alt være så interaktivt, hektisk, lettvint eller tøft som mulig. Man skal være så flink, rask, ha tid til alt og det er lett å føle på presset om å lese bøkene alle snakker om, eller de tunge, svulstige verkene, for å fremstå mer belest og intellektuell.

Jeg velger her å ta et steg tilbake. Slå et slag for det enkle, hverdagslige, medmenneskelige og gammeldagse. Sette livet litt på pause og bare være. Lese bøkene som vekker mer stemning enn handling, eller en kokebok med gode basisoppskrifter man faktisk bruker! Uten at man skal briefe, brilliere eller skryte. Bare lese, leve, puste og være:)

Dette er bøkene jeg elsker, som gir meg et pusterom i hverdagen og senker skuldrene. Helt uten prestasjon og perfeksjon. Dette er livet, i bokform!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker jeg ønsker å få lest i løpet av dette kommende året. Oppdateres.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene om Jarle Klepp i prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidenes beste Norske forfatter.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har fugl eller fjær i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har switchet helt til barnebøker etter sønnen ble født, men haugen med bøker jeg vil lese blir stadig større. Derfor er denne utfordringen perfekt!

Men da det er så lenge siden forrige roman, tillater jeg at en bok kan fylle to kategorier. Ferdig snakka :) (vet jeg jukser.. Vær snill!)

Koder:
Boka er funnet
Boka er lest!

Kategoriene er:
en bok basert på et eventyr
en bok som har vunnet National book award
en ung voksen bestselger
en bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
en bok med handling fra ditt hjemsted
en bok oversatt til norsk
en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en bok hvor handlingen er i Europa
en bok på under 150 sider
en New York Times bestselger
en bok som blir til film dette året
en bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
en selvutviklingbok
en bok du leser ut på en dag
en bok skrevet av en kjendis
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok på mer enn 600 sider
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en bok anbefalt av et familiemedlem
en tegnet roman
en bok publisert i 2017
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok hvor handlingen er om sommeren
en bok og dens prequel
et mordmysterie
en bok skrevet av en komiker
en dystopi*
en bok med blått omslag
en diktsamling
den første boken du ser i en bokhandel
en klassiker fra det 20 ende århundre
en bok fra biblioteket
en selvbiografi
en bok om en roadtrip
en bok om en kultur du er ukjent med
en satirisk bok
en bok hvor handlingen foregår på en øy
en bok som garantert vil gi deg glede
BONUS: min favorittbok


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøkene jeg leser i 2010 :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Pixley Mapogo - roman" av Tore Renberg
 • "Dette er mine gamle dager - roman" av Tore Renberg
 • "Farmor har kabel-tv ; Videogutten : romaner" av Tore Renberg
 • "Kompani Orheim - roman" av Tore Renberg
 • "Angrep fra alle kanter - roman" av Tore Renberg
 • "Vi ses i morgen - roman" av Tore Renberg
 • "Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg
 • "Visning" av Lars Saabye Christensen
 • "Du er så lys - roman" av Tore Renberg
 • "Flytande bjørn - roman" av Frode Grytten
 • "Venstre hånd over høyre skulder - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Hässelby - roman" av Johan Harstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver