Oppdrag Mottro

jakta på gamle dagar

av (forfatter).

Spartacus 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (33 terningkast.)

91 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Michaelas eksemplar av Oppdrag Mottro - jakta på gamle dagar

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I ti år har Linda Eide ringt mor si. Aldri for å spørja korleis det står til. Alltid for å grava fram noko gammalt som er nytt. For det mora fortel frå Linda sin barndom liknar ikkje på den barndommen Linda sjølv hugsar. Og når mora fortel frå si tid, også kalla gamle dagar, er det frå eit liv Linda aldri var ein del av. Kva var desse gamle dagar? Og kven er mor eigentleg? I tekst og bilde er denne boka ei vittig og tankevekkande utforsking av korleis gamle dagar lever vidare i notida. Linda lengter tilbake til ei tid ho aldri levde i. Mora står trygt planta i ei notid som ikkje er til å kjenna att frå hennar tid. MEG: Fekk du ikkje leva ut personlegdomen din, er det det du seier? MOTTRO: Men herlegheit, det fanst jo ikkje personlegdom før, og om han fanst så hadde ein jo ikkje råd til å bry seg om han, og i alle fall ikkje leva han ut. (Frå boka) Linda Eide meiner ho hadde blitt brent som heks i gamle dagar, men saknar dei likevel, pga straumprisane og mindre biltrafikk.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788243007086

EAN 9788243007086

Omtalt sted Norge

Språk Nynorsk

Sider 194

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Melsomprisen 2013

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 19 5 2 0 0

Bokomtaler

Hysterisk morsomme telefonsamtaler mellom Linda og Mottro om diverse samfunnsspørsmål. Man formelig hører Lindas stemme når man leser, og det i seg selv er jo morsomt! Boka inneholder mange familiebilder, og takk og pris så er det ordforklaringer bak i bokji...

Les og le deg skakk!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Dette var en sjarmbombe av en bok fra Linda Eide (hun hadde serien Norsk attraksjon som gikk om lørdagskveldene på NRK).I denne boken intervjuer hun sin mor (Mottro på Vossamål) om temaer innen bl.a; da mor var ung, hvordan hennes egen barndom var, tanker moren har rundt hvordan samfunnet utvikler seg.I hvert kapittel er det bilde fra Lindas egen barndom med en introduksjon til intervjutemaet. For meg som selv er født på 60-tallet blir det et gledelig gjensyn med både motiv, klesmak og interesser som var in på den tiden. Bildene sammen med introduksjonen bruker hun på en elegant måten som gjør at boken ikke blir for spesielt interesserte. Jeg har vært så heldig å se henne 'live' på Litteraturhuset i Bergen og damen virker like jordnær og levende som hun fremstår på tv. Derfor var det ekstra stas å lese denne boken. Hun skriver på Vossamål og jeg hørte fortellerstemmen hennes. Et ekstra pluss til Linda Eide for at hun har tegnet et kart over Voss med kommentarer på hvor bl.a Mottro får trekken opp i baken. På baksiden har hun tegnet et 'Verdenskart' med kommentarer på hvor Mottro for (reiste) som ung. Egen innholdsfortegnelse med forklaring på ord og uttrykk på Vossamål som er brukt i boken følger også med. Denne boken vil du lese med et smil om munnen - anbefales på det varmeste ;=)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er Linda Eide sine telefonsamtalar med mor si om korleis ting var då mora var liten, og korleis ting var då Linda sjølv var liten. Ho skriv godt og morosamt, men det er også svært interessant når ho samanliknar ordningar og haldningar i dagens samfunn med korleis ein løyste og kva ein meinte om dei same tinga frå 1950-talet og framover. Dette er sjølvsagt ei personleg bok, og ein del av det som kjem fram kan synast som personleg synsing, men det er snarare ein styrke enn noko som svekkar boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Skryt og ros er jo sjølve livsnerven i vår mellommenneskelege moderne kommunikasjon.
Men for meg er denne livsnerven meir i slekt med livsløgna enn den indre tryggleiken. Eg er meir redd for uhemma skryt enn mangelen på det. Ein gong fekk eg ein e-post med 34 utropsteikn, og det fyrste eg tenke var: Denne mannen kan eg ikkje stola på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den nye innsikta var såleis at Mottro hadde hatt eit liv før meg. Kall meg gjerne ureflektert og naiv, men dette var fyrste gongen at det verkeleg sokk inn i meg og nådde heilt fram: Mottro sitt liv starta faktisk ikkje med meg, tvert imot. Eg representerte slutten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fagbøker jeg hadde glede av i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller hørt i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg faktisk eier og har.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Norsk attraksjon - guiden til det du ikkje finn i guideboka" av Linda Eide
  • "En kort historie om alle som noen gang har levd - genenes historie" av Adam Rutherford
  • "Nortons filosofiske memoarer" av Håkan Nesser
  • "Ridende rytter til hest - finurligheter og annen språklig moro i aviser og presse - og litt ellers" av Per Egil Hegge
  • "Kjære pappa - vi er andre menn no" av Kjartan Brügger Bjånesøy
  • "Monogram-mordene" av Sophie Hannah
  • "Léon og Louise" av Alex Capus
  • "Lakse-enka - nødskrik fra en tørrfrue" av Ingrid Bjørnov
  • "Reformasjonen - den store historien" av Frank Aarebrot
  • "Norsk kvinnehistorie på 200 sider - fra forsørgede fruentimmer til skamløse jenter" av Hege Duckert
  • "Armenia, Albania, Argentina - roman" av Rønnaug Kleiva
  • "Den hemmelige dagboken til Hendrik Groen, 83 1/4 år" av Hendrik Groen
Alle bokanbefalinger for dette verket