Hitchhikers's Guide to the Galaxy

av (forfatter).

Pocket 1984 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (96 terningkast.)

250 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Maylen Kors' eksemplar av Hitchhikers's Guide to the Galaxy

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Hitchhikers Guide to the Galaxy

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Pocket

Utgivelsesår 1984

Format Paperback

ISBN13 9780671527211

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

42 35 11 4 2 2

Bokomtaler

Uten tvil en av mine favoritt bøker. Anbefaler å lese på original språket ettersom Douglas Adams er vanvittig flink til å vri det engelske språket og finne de beste (og rareste) formuleringer. Boka er full av interessante og morsomme karakterer, utrolige og rare hendelser og flott ordbruk. Anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Først vil jeg bare si: volum en i en trilogi på fire... Trilogi... Jeg trodde det betydde at det var tre bøker i en serie. Tydeligvis ikke nå lenger! Og vel, det er ikke fire bøker i serien; det er fem pluss en skrevet av Eion Colfer (forfatteren av Artemis Fowl). Han fikk lov til å skrive en sjette bok av Douglas Adams enke. Så egentlig er dette en trilogi på seks. Det gir ingen mening...

Og så vil jeg også si at jeg er litt forvirret når det gjelder hvordan man staver "hitchhiker". Boka jeg har skrev det i to ord "hitch hiker", men alle andre steder er det stavet i ett ord "hitchhiker". Hva er riktig? Noen som vet det? Internett vil ha det i ett ord, da.

Pappa har lenge fortalt meg hvor morsomme disse bøkene er, og jeg følte meg litt deprimert etter Patrick Ness' Chaos Walking-serie, så jeg trengte noe morsomt å lese. Derfor valgte jeg The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Den er utrolig morsom. Det var flere ganger jeg lo høyt. Alt er så utrolig urealistisk og ulogisk , og det er helt latterlig. Noen av tingene som skjer er så utrolig usannsynlig, som for eksempel aper som har skrevet Hamlet. (Vel, det skjedde mens de kjørte i usannsynlighetsmodus; det kan være grunnen, men likevel...)

"It was crazier than a mad monkey."
- Ford Prefect

Jeg likte veldig godt hvordan boka var skrevet. Jeg kan se at den ikke er skrevet i dag, men jeg likte det veldig godt. Det passet veldig godt til historien.

Karakterene er veldig morsomme, og jeg likte dem veldig godt. Arthur Dent. Stakkars fyr. Først ødelegges huset hans for å bygge motorvei, så ødelegges jorda for å bygge intergalaktisk motorvei. Uff, litt uheldig? Jeg skjønner godt at han er litt muggen. Ford, Trillian og Zaphod likte jeg også veldig godt. Jeg kan ikke forklare det, men de bare passet inn i historien, om du skjønner hva jeg mener... (Mest sannsynlig ikke, men det får gå). Den beste av alle karakterene var Marvin. Marvin er en manisk deprimert robot. Hvordan kommer man opp med en slik idé i det hele tatt? Han er utrolig morsom, og noen av de aller beste scenene er med ham. Jeg elsker ham!

Jeg bare må fortelle om Babelfisk. Babelfisk er små fisk som sitter inni øret ditt og oversetter alle språk i hele universet. Visste du at det er en ordbok på Internett som heter Babel Fish? Den er oppkalt etter Douglas Adams Babelfisk. Tenk så snodig det må være å ha en fisk i øret. En fisk! Jeg hadde aldri kommet opp med en slik idé. Det er helt snodig. Skjønner du nå hva jeg mener med urealistisk, usannsynlig og ufattelig morsomt?

Jeg likte boka veldig godt, og har tenkt til å lese den neste The Restaurant at the End of the Universe. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy finnes også på norsk. Da heter den Haikerens guide til galaksen. Jeg anbefaler virkelig!!!

PS! Det er til og med en henvisning til Bob Dylans Blowing in the Wind. Se om du kan finne den!

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

(Babel fish)
Now it is such a bizarrely improbable coincidence that anything so mind-boggingly useful could have evolved purely by chance that some thinkers have chosen to see it as a final and clinching proof of the nonexistence of God. The argument goes something like this: "I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing." "But," says Man, "the Babel fish is a dead giveaway, isn't it? It could not have evolved by chance. It proves that you exist, and so therefore, by your own argument, you don't. QED." "Oh dear," says God, "I hadn't thought of that," and promptly vanishes in a puff of logic.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Time is an illusion. Lunchtime doubly so.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Southend seems to be melting away... the stars are swirling... a dustbowl... my legs are drifting into the sunset... my left arm's come off too." A frightening thought struck him: "Hell," he said, "how am I going to operate my digital watch now?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"It was crazier than a mad monkey."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En samling av bøker "enhver matematikklærer bør lese" (eller i hvertfall ha i bokhylla) og skjønnlitteratur med matematikk som mer eller mindre underliggende tema.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mange finner lesergleden først på ungdomsskolen, og når de skal videre til videregående skole, får jeg ikke lenger fortalt dem om alle de fine bøkene der ute som de bør prøve å få lest i årene som kommer. Få av bøkene på denne listen vil overraske, men det bør være noe for en hver her. Det er litt tilfeldig hva som er lagt inn av norske og engelske utgaver, og bøkene er så pass ulike at de slettes ikke vil passe alle. Beskrivelser vil bli lagt til etter hvert, sammen med flere bøker. Rekkefølgen er nokså tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette blir rett og slett den lista jeg skal prøve å følge dette året. Når jeg har fått lest bøkene så skriver jeg hva jeg synes om dem, så du kan se om du er enig eller ikke :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som er gjort til film/serie, som jeg både har lest og sett. Jeg har bare lagt ut den første boka i en bokserie.
Lista er ikke rangert på noen måte.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal prøve å følge denne listen i 2012 da dette er noen av de mange bøkene i bokhyllene mine. Og når jeg har fått lest bøkene så skriver jeg om de her inne også, så kanskje du finner noe du vil lese selv!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

http://www.lifehack.org/articles/communication/30-books-that-everyone-should-read-least-once-their-lives.html


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ha det, og takk for all fisken - roman" av Douglas Adams
 • "Livet, universet og alt mulig - roman" av Douglas Adams
 • "Restauranten der Universet slutter" av Douglas Adams
 • "Neverwhere - The Author's Preferred Text" av Neil Gaiman
 • "Den mekaniske appelsin" av Anthony Burgess
 • "Magiens farge - legenden om Skiveverdenen" av Terry Pratchett
 • "Kongenes kamp" av George R.R. Martin
 • "Dragenes dans" av George R.R. Martin
 • "Kirkegårdsboken" av Neil Gaiman
 • "Vindens navn - kongedreperkrøniken: dag én" av Patrick Rothfuss
 • "Gode varsler - heksen Agnes Nutters fine og korrekte profetier" av Neil Gaiman
 • "En kort historie om nesten alt" av Bill Bryson
Alle bokanbefalinger for dette verket