Pushwagners Soft City

av (forfatter).

No Comprendo Press 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.03 (31 terningkast.)

134 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marianne Augustas eksemplar av Pushwagners Soft City

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

GRAFISKE HISTORIER

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Billedromanen handler om en familie, bestående av mann, kone og barn som bor i Soft City. Vi følger dem gjennom en hverdag fra de står opp og går på jobb, til de legger seg.

Omtale fra forlaget

Billedromanen handler om en familie, bestående av mann, kone og barn som bor i Soft City. Vi følger dem gjennom en hverdag fra de står opp og går på jobb, til de legger seg.

Bokdetaljer

Forlag No Comprendo Press

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788291187785

EAN 9788291187785

Språk Engelsk

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Årets vakreste bøker 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 11 6 1 1 0

Bokomtaler

På slutten av 60-tallet klekket Pushwagner ut Soft City sammen med forfatteren Axel Jensen. Axel Jensen samarbeidet med Pushwagner om illustrasjoner til enkelte av bøkenes sine. Soft City var lenge borte, men ble gjenfunnet og til slutt utgitt som grafisk roman i 2008.

Soft Ciy er en samfunnskritisk og deprimerende framtidsskildring. Alt er grått og ensformig. Dag Solstad har sagt om Soft City at “vi har glemt fremmedligjørheten og reduksjonen av det mennesklige i samfunnet” og at Soft City “gjør oss oppmerksomme på sløvheten i oss selv”.

Gjennom en familie bestående av mor, far og barn får vi innblikk i hverdagslivet i Soft City. Mor er husmor, eller “Facade Opera” som de kalles. Far har hatt, frakk og stresskoffert og jobber i krigsindustrien. Dagen er evinnelig ensformig og en får et klart inntrykk av at alt vil gjenta seg i det uendelige. Det finnes ikke muligheter for utskeielser eller subkulturer. Alt er kontrollert, selv det tilfeldige.

Det overraskende og utmattende ved Soft City er at det tilsynelatende ikke er noen som tar det ille opp at samfunnet er slik. kanskje kan noen drømme seg bort, men vi får ingen klare fornelmelser av at Soft Citys innbyggere føler avresjon mot hverdagen sin. Tvert imot er de fornøyde når de kan våkne om morgenen og endelig være tilbake i virkeligheten.

Soft City føles smertefull aktuell i dag også, førti år etter at den ble til. Vi kan spørre oss selv om vi etterstreber et samfunn der alt er tilsynelatende strømlinjeformet og perfekt. Et sted hvor alle bør, eller skal være like? Vi skal ha fin jobb, fine meninger, fin kjæreste, fin facebookside, fin utdannelse, fine klær, fin mobil, fine barn, fint utseende, fine manerer. Altså følge den motstandsløse og behagelige malen. Bli forbausende like og enige – uten helt å skjønne hvorfor det bør være slik. På den måten er Soft City en tankevekker i forhold til vår egen hverdag. Den gjør oss oppmerksomme på en sløvhet i oss selv, slik Solstad formulerer det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ettersom jeg altfor sjelden har nok timer i døgnet til å lese det jeg har virkelig lyst til, trenger jeg en liste over hva jeg skal kose meg med i juleferien :) En del leser jeg om igjen, man får safe når man har bare en uke fri :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Zofies verden - uten en rød tråd" av Grethe Nestor
  • "Uflaks" av Christopher Nielsen
  • "Homo norvegicus" av Christopher Nielsen
  • "Jazzbasillen" av Christopher Nielsen
  • "Husfred - en tragikomisk familiehistorie" av Alison Bechdel
  • "Black Hole" av Charles Burns
  • "Kanon" av Lars Fiske
  • "Ghost world" av Daniel Clowes
  • "Jeg drepte Hitler" av John Arne Sæterøy
  • "Kylling med svisker" av Marjane Satrapi
  • "Palestina" av Joe Sacco
  • "Pyongyang - en tegnet og meget begrenset reise i Nord-Korea" av Guy Delisle
Alle bokanbefalinger for dette verket