Rovdyret

roman

av (forfatter).

Juritzen forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (112 terningkast.)

252 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Mari Nordø Lommeluns eksemplar av Rovdyret - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den fjerde boka om Anton Brekke.

Omtale fra forlaget

Ny, forrykende krim om Anton Brekke fra tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen
Oscar Fiva sitter fengslet på åttende året for drapet på sin venn Henrik Zahl. Fiva har alltid hevdet sin uskyld, og liket ble aldri funnet. Når Zahl plutselig dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. For det politiet finner, er liket av en nylig myrdet mann. Anton Brekke beordres til å etterforske saken. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge. På oppdrag for en død mann.
Anton kjemper mot større krefter enn han aner, mens et nytt drap planlegges.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282056939

EAN 9788282056939

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo Fredrikstad

Språk Bokmål

Sider 485

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 65 30 6 1 0

Bokomtaler

Kan man noen gang oppleve frihet etter å ha vanket i "feil" miljø og blitt stemplet som morder?

Narkomiljøet er aldri noe å kødde med. Der er det blodig alvor og havner man med feil folk, blir det bråk. Det har Oscar Fiva lært som har sonet mange år i fengsel. Han har sittet i fengsel i åtte år for drapet på en nær venn, da noe skjer som kanskje kan bevise hans uskyld, som han har hevdet så lenge. Vil han noen gang bli renvasket eller vil han alltid bli sett på som kriminell? Og vil livet hans være i trygge hender hvis han kommer ut av fengsel?

Dette er fjerde bok med Anton Brekke i hovedrollen, men min første bok med ham for min del. Selv om jeg ikke har lest de tidligere bøkene i denne krimserien, følte jeg at jeg hang med fordi hver bøker består jo av en ny sak og man får hele tiden vite hva som har skjedd med Anton Brekke tidligere. I krimbokserier, er det alltid en rød tråd som følges slik at det er lett å komme seg inn i handlingen. Så selv om jeg ikke har lest de tidligere bøkene med Anton Brekke i hovedrollen, så hang jeg med på det som foregikk og følte ikke at noe var uklart eller at noe manglet. Men så har jeg lest så mange krimbøker og krimserier at jeg har lett for å få med meg alt uansett selv når jeg ikke har lest fra begynnelsen. Så det var ingen problem for meg. Følte jeg ble godt kjent med Anton Brekke og miljøet likevel.

Narkomiljø i krimbøker er intet noe nytt - det er hardbarket krim med mye vold og trusler, og det bare for pengens skyld, som vanlig. Og med en tittel som Rovdyret så forventet jeg meg så mye mer. Jeg hadde forventet meg en mye mer hardbarket krim enn dette for dette var bare en versjon av lignende bøker jeg har lest så mange av fra før så denne bød dessverre ikke på originalitet heller, dessverre. Men det jeg savnet aller mest angående boka var atmosfære og overraskelser. Jeg savnet å bli dratt inn i handlingen, ta på redselen og bli sjokkert. Men alt dette var stort sett fraværende og visste hvordan dette ville ende lenge før endene møttes. Det ble for forutsigbart og da blir jeg skuffet. Savnet mer fart og hardkokt krim. Krim som sjokkerer og nesten mørbanker meg mens jeg leser, men opplevde ikke noen av delene.

Er det jeg som har lest for mye krim, eller er det bare jeg som forventer altfor mye? Det er ikke godt å si. Men følte jeg var litt småkskuffa etter å ha lest boka for den ga meg ikke så mye tilbake, og det forventer man når den er på over 400 sider, men for meg ble dette middelmådig krim.

Det er ingen tvil om at Jan - Erik Fjell kan å skrive og at han eier skriveglød, men dette var nok ikke krim for meg. Det føles ut som det er krim som prøver for hardt. Jeg savnet mer flyt i både handling og dialog. Rovdyret var lettbeint krimunderholdning for noen dager, men ikke noe mer enn det. Savner å lese krim man virkelig vil anbefale og som har litt dybde. Kontekst!

Og ja. Som jeg nevnte i overskriften må forfatteren være rimelig opptatt av været for det nevnes i hvert kapittel. Skulle tro han var fascinert av snø:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

God research, men for light plot og stereotype karakterer. Får en 4er for lesverdighet og som pageturner. Unødvendig oppsett med få ord pr side og mange sider for å lage en tykk bok av en tynn story.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mulig jeg var litt ufokusert i perioder under lesing av denne boka, men her må jeg dessverre melde at det hele ble litt for komplisert for meg. Stadig nye aktører og hyppige sprang fram og tilbake i tid krever mer oppmerksomhet og fokus enn hva jeg vanligvis gir en straight krim-bok.
Og da ble det ikke så veldig spennende egentlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Igjen har Fjell skrevet en meget spennende krim. Den er ikke så intens og interessant som Heveren, men duger i massevis. Fjell skriver ubesværet lett og tar oss med i Oslos underverden av kokainselgere og misbrukere, dresskledde rikinger, vakre damer og biler, og kyniske narko- og andre businessfolk. Anton Brekke blir beordret til å finne ut av hva som skjedde da Fiva ble dømt, hvorfor og hvordan, og hvor Zahl har vært i alle de årene. Det ene vikler seg inn i det andre, vi kastes frem og tilbake i tid, sammenhenger og tragiske hendelser trer gradvis frem gjennom korte kapitler. Dette er en lettere krim på mange måter, selv om temaet narko er tungt nok, men det er befriende lett å lese, ikke mye utbrodering av voldsepisoder, litt lun og snerten humor og friske replikker. Den er uforutsigbar nok til å bli spennende hele veien, selv om spenningsnivået ikke er av det slaget som holder meg søvnløs om natta. Og vet du, jeg synes faktisk det var godt at det gikk an å legge fra seg boka, og lese den over flere dager. Jeg storkoste meg med Rovdyret, og gleder meg til neste Anton Brekke-krim.

Les hele min omtale HER

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fjell innfrir! "pageturner", ble oppslukt hele veien. God krim. les den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig bra bok. En av de beste til Jan Erik Fjell. Den får deg til å ise av skrekk og boken tar deg med til en sort, men også lystig tilværelse. Med andre ord. En av de beste kriminalromanene i Nyere tid. Det eneste Jan bommer på er forandringen av Anton, hovedpersonen. Anton var en flåkjeftet og pokerspillende mann. Dette er blitt kuttet ut på en eller annen måte, men i vertfall. Boken fenger og det er det viktigste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Rovdyret" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Startet å lese boka flere ganger, men kom liksom ikke videre. Den fenget ikke nok.. Alt for lang bok. Ville lese den så kom meg igjennom boka. Må si jeg bl skuffet av å lese så mange sider også sitte igjen med følgen - var det alt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende til siste slutt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget bra denne fjerde boka til Jan-Erik Fjell. Den beste boka i serien så langt. Interessant, spennende og drivende fra begynnelse til slutt. Liker og veldig godt at forfatteren har "normalisert" hovedpersonen sin Anton Brekke, boka og historien står seg veldig godt på det. Ser fram til neste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Tennene så ut til å ha blitt plassert der av en blind treåring...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ferdig 1.12.16☺️☺️ Jeg kom ikke gjennom Popsugars reading challenge 2015. 52 bøker ble litt for mye for meg. For 2016 har Popsugar Reading challenge 40 punkter, så jeg prøver igjen! Her er lista i fri norsk oversettelse. Artig dette her:-)

 • En bok basert på et eventyr
 • En bok som har vunnet National book award
 • En Young Adult bestselger
 • En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
 • En bok med handling fra ditt hjemsted
 • En bok oversatt til engelsk
 • En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
 • En bok hvor handlingen er i Europa
 • En bok på under 150 sider
 • En New York Times bestselger
 • En bok som blir til film dette året
 • En bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
 • En selvutviklingbok
 • En bok du leser ut på en dag
 • En bok skrevet av en kjendis
 • En politisk memoar
 • En bok som er minst 100 år eldre enn deg
 • En bok på mer enn 600 sider
 • En bok fra Oprah's bokklubb
 • En science- fiction roman
 • En bok anbefalt av et familiemedlem
 • En tegnet roman
 • En bok publisert i 2016
 • En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
 • En bok hvor handlingen er om sommeren
 • En bok og dens prequel
 • Et mordmysterie
 • En bok skrevet av en komiker
 • En dystopi
 • En bok med blått omslag
 • En diktsamling
 • Den første boken du ser i en bokhandel
 • En klassiker fra det 20 ende århundre
 • En bok fra biblioteket
 • En selvbiografi
 • En bok om en roadtrip
 • En bok om en kultur du er ukjent med
 • En satirisk bok
 • En bok hvor handlingen foregår på en øy
 • En bok som garantert vil gi deg glede

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker av denne forfatteren som jeg skal lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseutfordring 2017

En bok anbefalt av bibliotek/biblotekar
En bok som har stått på "skal lese listen" i lang tid
En bok basert på brev
En lydbok
En bok av en farget person
En bok med en av de fire årstid i tittelen
En bok som er en fortelling i en fortelling.
En bok skrevet av flere forfattere
En thriller om spionasje
En bok som har bilde av en katt på fremsiden
En bok hvor forfatteren bruker pseudonym
En bestselger fra en sjanger du sjeldent leser."
En bok som omhandler/skrevet av en person med uførhet
En bok om reiser
En bok med undertittel
En bok publisert i 2017
En bok som handler om monster/mystiske skapninger
En bok du har lest før og som garantert får deg til å smile
En bok om mat
En bok om karriereveiledning
En bok som har et "ikke mennesklig perspektiv"
En bok som har en rød rygg
En bok med handling i villmarken
En bok du likte da du var barn
En bok skrevet av en forfatter som er fra et land du aldri har besøkt
En bok som har karakterens navn i tittelen
En novelle fra krigstid
En "steampunk novel"
En bok skrevet av en upålitelig person/forfatter
En billedbok
En bok hvor karakteren har en annen etnisk bakgrunn enn deg
En bok som omhandler interresanne kvinner
En bok som går over to ulike tidsepoker
En bok som har en måned eller ukedag i tittelen
En bok som har et hotell som tema/ramme for fortellingen
En bok som handler om eller har "hotell" i tittelen.
En bok skrevet av en forfatter du beundrer
En bok som blir film 2017
En bok som handler om andre ferier/høytider, enn jul
En bok som er nr 1 i en serie du aldri har lest før
En bok du har kjøpt på reise
En bok anbefalt av en forfatter du liker
En bestselger fra 2016
En bok om flyktninger og/eller immigranter
En bok som har et familiemedlem/begrep i tittelen
En bok som handler om en eksentrisk karakter
En bok du har kjøpt på bruktbokmarked
En bok på 800 sider
En bok som er nevnt i en annen bok
En bok som handler om vanskelige temaer
En bok basert på mytologi
En bok fra en sjanger/undersjanger du aldri har hørt om før


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gjemsel - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "Lykkejegeren - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "Gråsonen - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
 • "Svart landskap" av Eystein Hanssen
 • "Hevneren - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Frossent gull" av Cilla Börjlind
 • "Mercedes-snittet" av Anne Mette Hancock
 • "Dødvinkel - thriller" av Bjørn Olav Nordahl
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
Alle bokanbefalinger for dette verket