Attråens rett

av (forfatter) og Per Malde (oversetter).

Aschehoug 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.78 (9 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Marit Aamdals eksemplar av Attråens rett

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2004

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ruben Oliver ble tidlig pensjonert som bibliotekar på grunn av rasjonalisering og den nye politiske virkeligheten i Sør-Afrika. Konen er død, sønnene har, eller er i ferd med å emigrere utenlands. Hans beste venn har blitt drept. Tessa Butler svarer på Rubens annonse etter en leieboer. Ruben blir fengslet av den unge vakre fremmede, og hun bringer lidenskap tilbake i hans liv, men hun bringer også med seg en turbulent fortid. Gjennom henne får han en innsikt i kvinners seksualitet, både lyse og mørke sider. Boka handler om å bli gammel og om kjærlighet, om ensomhet og innfrielser, og om skyld og uskyld.

Omtale fra forlaget

Ruben Oliver er en godt voksen hvit sørafrikaner, som lever et bekvemt, men totalt avsondret liv i den nye tids Sør-Afrika. Etter et hjerteinfarkt går han motstrebende med på å leie ut et rom. Leieboeren er Tessa, 28 år, og med henne i huset rakner alle Rubens omhyggelig oppbygde beskyttelsesmekanismer. Han forelsker seg vanvittig og hodestups. Tessa fornekter virkeligheten på sin måte, og Ruben på sin. Der Ruben stenger seg ute fra livet, forbruker hun det fullt ut. Dette meget umake paret og deres forskjellige former for livsløgn stilles i relieff av to andre kvinneskikkelser: husholdersken Magrieta og Antje fra Bengalen, gjenferdet av en slave fra det 17. århundret som ble henrettet i Kappkolonien og som påvirker samspillet mellom de andre tre på forskjellig vis. På et nivå er Brinks nye roman en beretning om aldring og håpløs kjærlighet. Men som i så mange av hans tidligere romaner er sammenhengen klar til den politiske dimensjonen. Dette er en roman der vold og kjærlighet henger nøye sammen. Den nye virkeligheten i Sør-Afrika etter apartheid gir dårlig grunnlag for fremtidshåp.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788203209741

EAN 9788203209741

Serie Aschehoug pocket

Omtalt sted Sør-Afrika

Språk Bokmål

Sider 405

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 4 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Du lever bare to ganger. Du lever først i det opplevde livet, og deretter lever du i dine fortolkninger av erfaringen. Dette er sant for forfatteren, men også for alle andre mennesker. Vi har både en frihet og et ansvar for våre egne fortellinger om hva vi opplever

*Dette er ikke fra boka, men fra intervjuet Finn Skårderud gjorde med Brink - fra Aftenposten helge 14. - 15. november. Jeg synes det er mer oppløftende å bare leve to ganger, fremfor å bare leve en gang - til tross for det ansvaret han gir oss*

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket