Plagede sinn

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Gyldendal 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.03 (34 terningkast.)

288 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Liv Cecilie Hauges eksemplar av Plagede sinn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tilbakestående Howard Stamp, blir anklaget for å ha drept bestemoren sin, det eneste mennesket som forsto og beskyttet ham. Omtrent samtidig blir en tenåringsjente voldtatt av tre skolekamerater i en park i nærheter. Noen dager senere forsvinner jenta. Det er tilsynelatende ingen sammenheng mellom hendelsene. Howard hevder han er uskyldig, men blir dømt til tross for at bevisene er svake. Han tar livet av seg i fengselet, 23 år gammel. Tretti år senere skriver forskeren Jonathan Hughes om saken. Han finner uoverensstemmelser i bevisførelsen mot Howard, og er overbevist om at han ble offer for et justismord. Men om Howard ikke er skyldig, hvem drepte da bestemoren? Og hvor er tenåringsjenta som fortsatt er savnet?

Omtale fra forlaget

Howard Stamp, som er mentalt tilbakestående, blir anklaget for å ha drept bestemoren sin. Omtrent samtidig blir en tenåringsjente voldtatt av tre skolekamerater i en park i nærheten. Noen dager senere er hun forsvunnet. Howard hevder han er uskyldig, men blir likevel dømt. Han tar så livet av seg i fengselet. Mer enn 30 år senere får saken bred omtale i en bok, der forfatteren hevder at Howard ble offer for et justismord. Men hvem er i så fall den skyldige? Og hvor er tenåringsjenta, som fortsatt er savnet?Terningkast 5. «. en krim med snert.»Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen«... en ulidelig spennende beretning.» Turid Larsen, Dagsavisen«Walters skriver som alltid svært godt, effektivt og besnærende .»Ole Jacob Hoel, Adresseavisen«Minette Walters tar nok en gang en drivende god runde med figurer i samfunnets ytterkanter.»Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeMinette Walters er bosatt i Hampshire i England, og har tidligere arbeidet som journalist. Etter sju år som hjemmeværende mor begynte hun å skrive en kriminalroman (Døden i ishuset, 1992). Siden har hun etablert seg som kriminallitteraturens nye dronning, og har blitt belønnet med en rekke priser.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205336223

EAN 9788205336223

Serie Gyldendal krim

Genre Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 17 4 3 0

Bokomtaler

Howard Stamp, en tilbakestående mann, ble i sin tid dømt for mordet på sin bestemor. På samme tid forsvant ei ung jente kort tid etter at hun hadde vært utsatt for grov gjengvoldtekt. Stamp hevdet hele tiden at han var uskyldig, men ble ikke trodd. Han tok livet av seg mens han satt i fengelet.

30 år senere begynner Jonathan Hughes å grave i disse gamle sakene. Kan det være en sammenheng mellom drapet og forsvinningen? Hughes er overbevist om at Stamp ble uskyldig dømt, og han begynner å stille en del ubehagelige spørsmål blant dem som kjente den forsvunnede jenta. Nokså snart kommer det frem at ingen likte henne. Hva skjuler de?

I tillegg til selve kriminalhistorien, inneholder boka temaer som rasisme og misforstått lojalitet. Hvorfor sto ingen frem med det de visste? Brikke for brikke avdekkes de gamle hemmelighetene, og vi får innblikk i de ulike personenes motiver og valg.

Anne Krigsvoll gjorde en strålende innsats som oppleser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kameleonens skygge" av Minette Walters
  • "Djevelens fjær" av Minette Walters
  • "Krutt" av Minette Walters
  • "Det mørke rommet" av Minette Walters
  • "Fox" av Minette Walters
  • "Slangemønster" av Minette Walters
  • "Ekko" av Minette Walters
  • "Acid row" av Minette Walters
  • "Brudd" av Minette Walters
  • "Rottweileren" av Ruth Rendell
  • "Botsgang" av Ian Rankin
  • "Fare i rødt" av Elizabeth George
Alle bokanbefalinger for dette verket