Er du med på leken

av (forfatter) og Astrid Almaas (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (43 terningkast.)

95 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Lise Mette Hansens eksemplar av Er du med på leken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Den fjerde boken i Helen Grace-serien.

Midt på natten lyser flammene fra tre branner opp himmelen. Det utelukkes fort at det skulle være snakk om en tragisk tilfeldighet.

For etterforsker Helen Grace er flammene et varsel om en menneskelig ondskap hun aldri hittil har møtt. Pyromani er fryktinngytende nok, men dette handler om noe mer - om nøye planlagte mordbranner.

Men hva er sammenhengen? Hva er det som driver gjerningspersonen? Og hvem blir neste offer?
«Får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.»

Daily Mail
En god, skremmende pageturner.»

The Times
«Den fjerde boken i serien er så god at den vil få nye lesere til å skynde seg å skaffe de foregående. (...) De unge personene i denne romanen er rørende virkelighetsnære, og handlingens mange krumspring er overraskende og troverdige. Helen Grace fremstår som en av de mest spennende etterforskerne i britisk krim.»

Publishers Weekly

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788241913402

EAN 9788241913402

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 432

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 23 10 5 0 0

Bokomtaler

Her er min omtale av Er du med på leken. Linken fører til min bokblogg. Jeg gir boken et terningkast 4+. Bedre enn en 4'er med ikke helt en 5'er heller ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble skuffet over denne, synes det startet bra for så å gå over i en langtekkelig handling hvor jeg delvis ramlet av og skumleste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne likte eg, spennanes og skremmende! Hver gang eg trudde eg hadde avslørt morderen, snudde d i ei anna retning, sånn kan man like! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på leting etter go-følelsen ved å lese krim. Slik jeg hadde det da jeg var fan av og leste mange engelske krimbøker. Derfor har jeg nå lest Er du med på leken (Liar, Liar) av M.J. Arlidge.

Romanen ble gitt ut i 2015 og på norsk i 2017 av forlaget Vigmostad & Bjørke, og utgaven jeg har lest er et leseeksemplar. Blodfersk altså, men heldigvis var det lite blod og gørr i handlingen. Det er jeg ikke fan av. Spenning er det derimot nok av.

Romanen er den fjerde boken i Helen Grace-serien. Den har fått gode kritikker i engelsk presse. Tidligere bøker i serien er Elle Melle (2014), Bro, bro, brille (2015) og Dukkehuset (2016).

Helen Grace er en høyt respektert politietterforsker i Southampton med god høy oppklaringsprosent. Men ingen som gjør noe er fri fra å ha fiender. En av Helens fiender er en journalist. Det kommer hun til å merke når Southampton brenner:

«Da hun kom frem til motorsykkelen, stanset hun for å nyte utsikten. Fra toppen av Abbey Hill kunne man se hele Southampton, og synet fikk henne alltid i godt humør, særlig på kvelder når lysene fra byen tindret og strålte, breddfulle av løfter og hemmeligheter.
Men ikke i kveld. Idet Helen speidet utover byen som hadde vært hjemstedet hennes så lenge, snappet hun etter pusten. Fra denne høyden så hun ikke en, ikke to, men hele tre store branner, med digre, oransje ildtunger som slikket høyt mot himmelen.
Southampton sto i brann.»

Det viser seg raskt at det er snakk om en eller flere ildspåsettelser. To forretningsbygg og en bolig brenner. Dette skal bli mønstret fremover, og det er vanskelig å se en sammenheng. Når brannene får sine dødsofre er tragedien et faktum. Helen som leder etterforskningen og kollegene har ingen enkel jobb. Presset som hviler på dem om å finne gjerningspersonen (e) er enormt. Når mistanken rettes mot ansatte på brannstasjonen, blir Helen særdeles upopulær hos lederen på brannstasjonen. Og hva er det med Helens nye leder, hun forstår ikke hans interesse for henne.

Hendelsesforløpet skal jeg ikke røpe, spenning er det viktigste elementet i krimbøker. Dette elementet er fra første til siste side i romanen Er du med på leken. Allikevel falt mitt engasjement noe mot slutten av romanen på 433 sider. I tillegg liker jeg krim som har en solid sidehistorie. Sidehistorier hadde denne også, men jeg synes at forfatteren kunne ha vektlagt dette elementet mer. Litt mer om livet til Helen Grace og kollegene så hadde jeg likt boken bedre. Men slutten gjør meg nysgjerrig. Hva har forfatteren tenkt på i neste bok tro?

Omtalen er kopi av et innlegg på bloggen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

noe langtekkelig og litt pompøs stil synes jeg- men ok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok nr 4. Bøker som er lettlest og spennende. Krim og mord på høyt plan. Denne bok var hakket dårligere enn de andre 3.Bare å ta fatt på nr 5z

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nei, nei gutt" av M.J. Arlidge
 • "Elsker, elsker ikke" av M.J. Arlidge
 • "Den som ikke har gjemt seg nå" av M.J Arlidge
 • "Til døden skiller oss" av Jonas Moström
 • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
 • "Dukkehuset" av M.J Arlidge
 • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
 • "Et mørke iblant oss" av Mari Jungstedt
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
Alle bokanbefalinger for dette verket