Syrinpikene

av (forfatter) og Børge Lund (oversetter).

Cappelen Damm 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (97 terningkast.)

215 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Lise Mette Hansens eksemplar av Syrinpikene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fra virkeligheten

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788202532567

EAN 9788202532567

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted New York Tyskland Paris Polen

Språk Bokmål

Sider 478

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 44 22 6 3 0

Bokomtaler

Dette er ikke enda en søt dameroman, slik coveret kan gi inntrykk av ! Denne boken handler om krigens grusomheter, om hvordan ondskap satt i system ser ut....Den handler om maktesløshet og fortvilelse, men også om heltemot og hjertevarme. Historien blir fortalt gjennom tre kvinner med helt ulik bakgrunn og nasjonalitet. Og store deler av boken er basert på virkelige mennesker og hendelser. Jeg vil gjerne anbefale den - spesielt til yngre lesere som kanskje ikke fått så mye informasjon om andre verdenskrigs historie som oss som ble født bare noen år etter krigen, og som vokste opp med foreldre som var fulle av historier om det de og andre i deres generasjon hadde opplevd. Og så får vi alle passe på at historien ikke gjentar seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette kunne virkelig ha blitt en god bok ut i fra det kildematerialet forfatteren har. Dessverre klarer hun ikke å bruke kildene til å skape en troverdig historie fra krigen, men velger å skrive den i dameformat, mulig det er bevisst valgt for å få flere "damer" til å lese boken, en lettlest bok i light-utgaven av hva som virkelig skjedde under krigen, uten for mange skremmende grusomme detaljer. Ja, det var nytt for meg hva "prøvekaninene" ble utsatt for, medisinske forsøk på oppdrag fra tyskerne. Den delen av boka var interessant å lese om. Boka er løselig basert på virkelige personer og hendelser, både amerikanske Caroline, tyske Herta og polske Kasia er basert på virkelige personer. Dessverre har forfatteren tatt seg store friheter i utforming av boka, blant annet er Paul Rodierre lagt til i beretningen. Alt i alt er dette en lettlest damebok, med litt krigshistorie, selv om den glimter til med gode beretninger tidvis, og jeg underveis har måttet tenke meg til hvordan det kunne ha vært i virkeligheten, om ikke forfatteren hadde pakket alt inn i bomull for å tiltrekke seg lesere av "damebøker", så sitter jeg igjen med et inntrykk av at dette ikke er en troverdig bok, som kunne har vært så mye bedre... men for all del dette er debutboka til forfatteren så i så måte er den ikke så verst....

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig god og engasjeranes bok om tre fantastisk flotte jenter i ei vanskelig tid i livet. Ei bok eg nok aldri vil glømme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når jeg begynte på denne boken og plutselig befant meg i konsentrasjonsleir følte jeg meg nesten litt ført bak lyset.. Forside og innhold henger ikke helt sammen.. Men når det er sagt så er det en stor bok som beskriver livet til tre damer under 2. verdenskrig. Og en slik type bok som tar deg gjennom flere forskjellige sinnsstemninger før du er ferdig, og det er jo fint. Og etterordet er så viktig at det nesten burde stå først i boken. Denne boken har gjort at jeg kommer til å lese mer om kvinner under krigen når det byr seg.

Fikk lyst til å skrive litt mer om denne boken. Ettersom jeg bare ga den fire i terningskast og det jo egentlig er en veldig sterk bok. Det er litt av en prestasjon og skrive om dette temaet og så også som debut.. !? Senene fra konsentrasjonsleiren er jo forferdelige og etterordet forteller jo hvor stor og langvarig research hun har bedrevet. Mulig jeg syns hun ikke har fått det fram sterkt nok.. men det er en roman osv og det er en bok som jeg vik kunne skille fra alle andre som man mikser sammen etter hvert.. så mulig den bør få en femmer.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefales. En sterk roman om livet til 3 kvinner fra 2. verdenskrig fra Polen, Tyskland og USA. Viser forøvrig til forlagets omtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg godt. God historie om et viktig tema, måtte vi aldri glemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med bokens omtale hadde jeg helt andre forventninger til leseopplevelse enn hva den faktisk frembringer. Jeg vil kalle dette en feelgood bok som er bygget opp med rammen av den historiske periode fra 1939 til 1959, med hovedvekt på krigsårene. Tre kvinner av forskjellige opphav med hver sin historie i denne perioden. For meg virket det som forfatteren startet med ett mål; Å skrive en bok på 468 sider, for deretter å fylle ut best mulig i rammene av historiske riktige hendelser. Her ble det mye bla bla bla i endeløse samtaler som egentlig ikke har betydning for bokens utvikling, som fremstår å skulle være en historie fra krigen og konsentrasjonsleiren Ravensbrück. Men det er bare en (liten) del av hele boken. Jeg bryr meg ikke så mye om å lese beskrivelser om sosietetsdamers bekledning med glitter og glamour. Ei heller bryr jeg meg så mye om kjærlighetsromaner. Men i denne boken er det spekket med slike ting. Boken glimter til enkelte ganger hvor man kan anta at den går over til å bli en pageturner, men faller fort tilbake til å fungere som fyllstoff for antall sider. Jeg klarte ikke å finne troverdighet i fortellingen, og endte til slutt med å avslutte boken før jeg var ferdig fordi jeg synes det hele ble litt for dumt i forhold til hva forventningene var. Språket synes jeg var platt og uten spenst, og hele boken synes jeg mangler substans og personlighet. Da jeg kom til side 349 hvor krigen er slutt og det blir bryllup og barn, da orket jeg ikke mer. Det kunne vært en god bok med halvparten av innholdet i mer konsentrert form.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sleit i starten, men en fantastisk bok til slutt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2018.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dommerfruen" av Ann O'Loughlin
 • "Et hus uten vinduer" av Nadia Hashimi
 • "De tapte barna" av Rosanna Ley
 • "Den andre kvinnen" av Amanda Prowse
 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Hvit krysantemum" av Mary Lynn Bracht
 • "Øyas hemmelighet" av Patricia Wilson
 • "Skjulestedet" av Pam Jenoff
 • "Timer av fløyel" av Alyson Richman
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "Cilkas reise" av Heather Morris
 • "I gode og onde dager" av Gill Paul
Alle bokanbefalinger for dette verket