Med byen som arena

en studie av hellige asketer i Konstantinopel på 400-tallet

av (forfatter).

Unipub forlag 2007 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Lindaninjas eksemplar av Med byen som arena - en studie av hellige asketer i Konstantinopel på 400-tallet

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Avhandlingen tar for seg de hellige asketers inntog i Konstantinopel på 400-tallet, og viser hvordan den asketiske ørkenkristendommen ble en viktig del av Konstantinopels kristne identitet. Den gir en nærlesning av helgenvitaer, og analyserer ut i fra disse forskjellige sider ved møtet mellom storbyen og ørkenasketene, bl.a. kvinnelige asketers betydning. Avhandlingen ble utgitt ved Universitetet i Oslo, 2006.

Omtale fra forlaget

I løpet av 400-tallet skjedde en til tider dramatisk "invasjon" av den østromerske hovedstaden, ved at asketer gjorde byen til arena for sin virksomhet. Og det skjedde samtidig med at byen gjennomgikk en viktig politisk, arkitektonisk og ideologisk utvikling. I avhandlingen "Med Byen som arena" viser Christine Amadou hvordan den asketiske tradisjonen som gjerne knyttes til ørkenen, påvirket også byen med stor B, Konstantinopel. Gjennom nærlesning av helgenvitaer, fortellinger om hellige liv, analyserer Amadou ulike sider ved møtet mellom storbyen og ørkenasketene. Blant annet trekker hun frem betydningen de kvinnelige asketene hadde, og hvordan kvinnelig fromhet antok helt spesielle former og fikk en særegen teologisk overbygning når den ble utøvet i den keiserlige storbyen. Avhandlingen viser hvordan den asketiske ørkenkristendommen ble en viktig del av den østromerske hovedstadens kristne identitet, og hvordan helgenvitaene kan leses ikke bare som fortellinger om enkelte hellige liv, men også om storbyen og om samspill og konfrontasjon mellom byens overdådige rikdom og asketenes ekstreme fattigdom.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788274773219

EAN 9788274773219

Serie Acta Humaniora (273)

Omtalt tid Oldtiden

Omtalt sted Tyrkia

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket