Panserhjerte

av (forfatter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.98 (1298 terningkast.)

4277 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Linda Charlottes eksemplar av Panserhjerte

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Det mystiske er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap, Harry Hole. Han har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak og kreditorer. Dette er den åttende romanen om Harry Hole.

Omtale fra forlaget

To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Mysteriet politiet står overfor, er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap. Den alkoholiserte politimannen har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak, minnene om kvinnen han elsker og kreditorer. Hans navn er Harry Hole.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203195518

EAN 9788203195518

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo Hong Kong

Språk Bokmål

Sider 638

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

381 592 269 40 9 7

Bokomtaler

Fyttirakker´n - nå har du fanget meg, Jo Nesbø! Denne var strålende og gørrspennende!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Anbefaler å lese "Snømannen" før man setter i gang med Panserhjerte. De henger ikke sammen på den måten at det vil være helt nødvendig å lese begge, men Panserhjerte inneholder veldig mange referanser til Snømannen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

en utrolig spennende bok, det er en del ekle ting som skjer i bok som det kan være lurt å lese mer på dagtid

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig god krim. Blir i lengste laget til at jeg kan gi den høyeste karakter. Også er det noen små ting innimellom som er ulogiske. Men alt i alt, en meget god bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En skikkelig page turner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Femordsomtale: Harry Hole handterer hardkokt hyperskurk

Lengre omtale:
Bok nr 8 i serien om Harry Hole, og den lengste så langt. Nok ein gang er det ein seriemorder som gjeng laus, og Harry må motviljug (motvilje frå både HH og frå dei som hentar han) hentast inn for å nøste opp i saka. Som om ikkje det er nok, så er det også ein maktkamp på gang innad i politiet som legg sterke begrensingar på Hole sin handlefridom. Men ikkje overraskande så ordnar Harry etter kvart opp i sakene.

Plottet er rimeleg bra. Men dei overraskande vendingane i historia blei ikkje slett så overraskande som dei kunne ha vært. Det var enkelte gangar for lett å sjå kva som kom. Eg misliker også sekvensen der skurken skal forklare i detalj motiva for handlingane sine. Her synes eg, som i fleire andre av bøkene, at Nesbø skulle overlate litt meir til lesaren. Som i dei øvrige Hole-bøkene så er miljøskildringane særs overtydande. Enkelte passasjer er nærmast poetiske. Men der er også enkelte glipp. Ein bitteliten ein som eg hengde meg litt opp i medan eg las den: Harry sit på bar og får ei aha-oppleving medan han kikar på spritflaskene på hylla:

Beefeater, Johnnie Walker, Bristol Cream, Absolute, Jim Beam

Kva i all verda for ein sosemikkel av ein bartender er det som plasserer ei einsleg sherry-flaske midt mellom spritflaskene?

Så kan ein også kritisere Nesbø for å skape ein i overkant stereotyp helt. Einsam ulv, slit med alkoholproblem, draget på damene, i opposisjon til autoritetar, og slik kan ein halde fram. Men bøkene er likevel gode. Dette er ikkje den aller beste etter min vurdering, men over middels. Vingla mellom 4 og 5 på terningkastet, men landa på ein 4’er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

blod og vold. grusom bok jeg ikke orket fullføre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grotesk og motbydelig, men eller bra kriminalroman fra Jo Nesbø. Det er volden som selger sies det om de ny bøkene som kommer på markedet og når det kommer til Jo Nesbø er det virkelig et faktum. Jeg sier det som jeg alltid har sagt: "Uten en Jo Nesbø i hyllen, er ikke hyllen fullverdig". Jeg anbefaler den på det sterkeste. Så les, les og atter les.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre poeng for godt språk og enestående antall cliffhangere. Men særlig siste fjerdedelen er fullstendig utroverdig både når det gjelder handling og persongalleri, og dermed blir det umulig å engasjere seg i noen av delene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han kunne ikke annet enn å beundre ham. Slik man beundrer en kakerlakk man skyller ned i dass, men som kommer krypende opp igjen. Og igjen. Og til slutt har arvet verden.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"Det lukter..." sa Kaja. "Møkk," sa Harry. "Type ku. Velkommen til Jæren."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg lover å bli bedre i mitt neste liv, sa Harry, så ned og gned seg over nakken. Som hvis hinduene har rett, sannsynligvis blir som barkbille. Men jeg skal bli en snill barkbille.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dagene hun hadde kastet bort for dagene hun hadde trodd hun skulle få.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den dagen du våkner til verdensfred, våkner du ikke, Harry. For da har de detonert the big one.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Evnen til tilgivelse sier noe om kvaliteten på et menneske.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

‎"Hvorfor ble du og jeg kompiser?" "Fordi vi vokste opp ved siden av hverandre, vel" "Er det alt? En demografisk tilfeldighet. Ikke noe åndelig felleskap?" "Ikke som jeg har merka. Så vidt jeg veit hadde vi bare en til til felles." "Hva da?" ..."At ingen andre ville være kompiser med oss." "Bortsett fra Tresko, " sa Harry. Øystein snøftet. " Som stinka så jævlig tåfis at ingen andre greide å sitte ved sia av'n," "Ja," sa Harry "Vi var gode på det." "Det fiksa vi," sa Øystein. "Men fy faen som det stinka." De lo sammen. Mykt, lett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Dessuten begynner du å bli gammal, Harry."
"Hvorfor sier du det?"
"Når menn begynner å sitere fatter'n sin, er de gamle. Da er løpet kjørt."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Høydeforvirret buskvekst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva er det, hvor ligger det, det som gjør et menneske til morder? Er det medfødt, sitter det i et gen, en arvet mulighet noen har og andre ikke? Eller er det frembakt av nødvendighet, utviklet i rasjonell galskap?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Noen ganger sitter man tilbake og føler seg lurt. Yndlingsforfatteren har rett og slett levert et makkverk. Her er noen av mine nedturer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er mine for tiden norske krimifavoritter


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste mest for meg selv - for å huske/holde orden på bøkene jeg leser. Dette skulle jeg begynt med i 1970 - DET hadde vært moro å hatt,det! ;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det her er bøker jeg har tenkt til å lese lenge, men på grunn av masse pensum i studiene blir det ikke tid før sommeren.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesesirkel på jobben. 12 deltakere, alle kjøper en bok hver, leser den selv og sender den deretter på "sirk" etter liste. Har da 1 måned pr bok, og får lest mye spennende som jeg ikke hadde funnet på å kjøpe selv. To knallbøker (og forfattere) jeg har oppdaget her er Pinnsvinets eleganse (Muriel Barbery) og Vann til elefantene (Sara Gruen). Anbefales! :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøkene jeg leser i 2011 :) Nyttårsforsettet er å lese flere bøker enn jeg leste i 2010 ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gjenferd" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
 • "Marekors" av Jo Nesbø
 • "Politi" av Jo Nesbø
 • "Tørst" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Frelseren" av Jo Nesbø
 • "Pengemannen" av Anne Holt
 • "Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
 • "Hodejegerne - roman" av Jo Nesbø
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver