Flaskepost fra P

av (forfatter) og Erik Krogstad (oversetter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (578 terningkast.)

1413 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lille Dragens eksemplar av Flaskepost fra P

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En flaskepost flyter i land ved kysten av Skottland, og havner til slutt hos etterforsker Carl Mørck i København. Han skjønner etter hvert, av det gamle brevet, at to gutter blei bortført en gang på 90-tallet. Dette er den tredje romanen om Avdeling Q i København.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203213595

EAN 9788203213595

Serie Avdeling Q (3)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 525

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2010

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

119 339 99 17 2 2

Bokomtaler

Hold deg fast! Dette er 1.klasses krim. Ei bok som går foran både ungenes lekser og middagslaging:-) Adler-Olsen har blitt et begrep!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Veldig bra denne, i likhet med de to foregående. Selve krimhistorien står til en klar sekser, ingen ting å trekke på den.
Det eneste jeg synes trekker litt ned, er privatlivet til hovedpersonen, og litt selve "kontormiljøet" det blir litt for aparte og usannsynlig. Derfor gir jeg også denne en femmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok en god krim fra Adler-Olsen. Min andre så langt om "Avdeling Q".
Det er fortsatt mye humor, både når det kommer til de mellommenneskelige forhold og generelle skildringer. Plottet er godt, og spenningen er der stort sett fra begynnelse til slutt. Men det som holder den borte fra sekseren, er rett og slett at jeg ikke syntes den hadde helt den samme "magien" som "Kvinnen i buret". Uansett, en veldig spennende og godt skrevet bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Usigelig spennende og troverdig. Denne levde jeg meg fullstendig inn i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første halvpart holdt jeg på å kjede vettet av meg, det eneste som fikk meg til å fortsette, var den tørrvittige dagligdagshumoren karakterene i mellom. Andre halvpart tok seg opp betraktelig, oppbygningen var bortimot ideell, farten kom seg, karakterene virket for første gang i løpet av tre bøker ekte nok for meg å svelge, spenningen og drivet var flott, men oversettelsen da... Elendig enkelte steder... Ugjerningsmannens navn ble faktisk aldri avslørt, selv om han ble presentert fra første stund, og det er denslags jeg ikke liker. Er det en forglemmelse? Sløvhet eller overlegg? Er det ikke så viktig, mener Jussi? JEG mener det er et poeng, om ikke superviktig, og jeg er leseren... Vil han selge flere bøker som jeg skal lese, får han gjøre det slik at jeg liker dem. På meg virker det som om Adler-Olsen har trengt 2 1/2 bok til oppvarming, det er vel først nå forfatterskapet hans starter.

Første halvpart, terningkast 2. Andre halvpart 5, og vil egentlig ta et snitt på hele boka, men da ramler den under min private "godkjent"-terskel, og denne får godkjent, under tvil, fordi siste halvparten var slik jeg håper Jussi fortsetter fra nå av. Har ikke latt meg imponere, egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe av det mest spennende jeg har lest på lenge.
Krim blir ikke stort bedre enn dette.
Innledningen er kanskje litt lang, men uhyggen ligger der, litt fragmentert men nok til å holde leselysten høyt opp. Og så bare vokser og vokser det, til et nesten u-utholdelig nivå mot slutten.
Gleder meg til de neste (foregående) bøkene hans.
Oversettelsen synes jeg imidlertid er litt..."så der." Av og til lurte jeg på om mr. Krogstad egentlig kan Dansk?
- Fasandreperne, (ikke Fasandreperene?) oversatt av Kirsti Øvergaard synes jeg faktisk var bedre oversatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den starter litt tregt, men tar seg fort opp og har ett vanvittig spennende og vellskrevet plott. Hopper frem og tilbake mellom de forskjellige karaktererende noe som bidrar til å holde spenningen ved like. Mot slutten av boken klarte jeg virkelig ikke å legge den fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kära nån så jag älskar denne författarens tokiga böcker! De omöjliga arbetskamraterna som trots allt löser de mest otroliga deckargåtor. Hurra och mera sånt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke imponert. Som alltid har Adler-Olsen en god historie og et godt utgangspunkt, men han roter det til for seg selv underveis. Jeg føler jeg har lest dette før. Boka er forutsigbar og hele historien rundt sykehusoppholdet kunne hvem som helst som har lest krim tidligere gjettet seg frem til. Slutten er usannsynlig og til tider provoserende. Jeg er lei av å lese femten forskjellige versjoner av at karakterene dør, for så at de klarer seg helt fint i neste kapittel.

Adler-Olsen er kongen over usannsynlige tilfeldigheter, og fordelt utover 525 sider blir dette litt i overkant for min del. Historien om Mia blir dratt ut i det uendelige og det virker som hun ble glemt midt i skriveprosessen, for deretter å få en hasteavslutning mot slutten av boka.

Jeg vil likevel gi forfatteren skryt for karakteren Assad, som er helt strålende i samarbeidet med Carl Mørck. Boka er til tider ganske morsom, og jeg tror det er grunnen til at jeg fullførte til tross for mange små hull som irriterte meg underveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Emne

Nyeste post av


Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I begynnelsen slo ikke stefaren, men da moren trappet ned på sovepillene og føyde ham i sengen fikk temperamentet hans større spillerom.

"Må herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred." De ordene avsluttet han alltid med når han hadde banket opp jentene sine, og ordene falt både titt og ofte. Hvis en av dem hadde tråkket utenom det Herrens ord som idioten mente å ha enerett på å tolke riktig, så straffet han sine egne døtre. Som oftest var det ikke de som hadde gjort noe galt, men storebroren. Kanskje han glemte et amen, kanskje smilte han litt skjevt under bordbønnen. Sjelden noe mer enn det. Men denne store, sterke gutten torde han ikke å røre. Så stor tiltro hadde han ikke til sine egne krefer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Var det ikke åtte millioner tildelingen til Avdeling Q var på? Tenk at det virkelig koster så mye å drive den lille pølsebua der nede, ja, ja.."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Tro om litt hoppla i bobilen kunne ha myknet opp et jernstativ som henne?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker av "Danmarks krimkonge", Jussi Adler-Olsen


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha studert ved siden av full jobb i flere år, håper jeg å ha mer tid til å lese igjen. Jeg leser både faglitteratur og skjønnlitteratur. I tillegg leser jeg en del i jobben som ikke kommer med her.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker eg har lese, og deretter sett på film/TV.

I tillegg til mi eiga, kortfatta meining, har eg satt opp ei oversikt med 2 terningkast/"rating" per film (frå IMDB, Rotten Tomatoes) + 2 terningkast/"rating" per bok (frå Bokelskere og Good Reads).


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den grenseløse" av Jussi Adler-Olsen
  • "Marco-effekten" av Jussi Adler-Olsen
  • "Journal 64" av Jussi Adler-Olsen
  • "Offer 2117" av Jussi Adler-Olsen
  • "Selfies" av Jussi Adler-Olsen
  • "Fasandreperne" av Jussi Adler-Olsen
  • "Natriumklorid" av Jussi Adler-Olsen
  • "Washingtondekretet" av Jussi Adler-Olsen
  • "Den tredje stemmen" av Cilla Börjlind
  • "Alfabethuset" av Jussi Adler-Olsen
  • "Svart daggry" av Cilla Börjlind
  • "En høyere rettferdighet" av Michael Hjorth
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver