Hendig mann søkes

av (forfatter) og Jarle Tollefsrud (oversetter).

HarperCollins Nordic og Vigmostad Bjørke 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 2.67 (3 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Martes eksemplar av Hendig mann søkes

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

London, august 1985 En stillingsannonse med overskriften «Hendig mann søkes» lokker tjueåtte år gamle John og hans forfatterdrømmer til de skotske øyene. Hytta ved havet er et perfekt sted for en forfatter. Men så møter han huseieren: lordens svenske kone Anna. John blir forført av ladyen og trekkes inn i leker som til slutt får hele øya til å holde pusten. Blant annet pubeieren Heather MacDonald som har begynt å tro at John er miraklet hun har håpet på Jöns Hellsings debutroman er et sjarmerende feelgood-eventyr om en ung mann som finner veien hjem i livet langs brokete veier. Boken er den første i Hope Island-trilogien som utspiller seg mens Storbritannia styres med jernhånd av Margareth Thatcher.

Bokdetaljer

Forlag HarperCollins Nordic Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788241920424

EAN 9788241920424

Serie Hope Island-trilogien (1)

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted Storbritannia

Språk Bokmål

Sider 461

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 1 1

Bokomtaler

Man kan ikke bare drømme bort livet?

Et trygt liv eller la seg rive med av drømmene sine?
John har kanskje ikke valgt det letteste livet. Han er i slutten av tjueårene, og har ennå ikke noe fast i livet. Ingen fast bosted, ingen fast jobb og ikke noen kjæreste. Han har kun en drøm og det er å gi ut en roman. Men veien dit er alt annet enn lett, spesielt siden han ikke har mange rundt seg som har troen på ham, ikke en gang hans egen mor. Mens han drømmer om en dag å utgi en roman, søker han etter en jobb og kommer tilfeldigvis over en annonse om en renoveringsjobb. Han velger å ta den sjansen. Handlingen foregår samme periode som da Margaret Thatcher var Storbritannias statsminister, og Samantha Fox var en populær hjerteknuser, nemlig på midten av 80-tallet.

Dette er kanskje ikke min type sjanger, men jeg som leser mye horror og thrillere, som leser mye mørkt og dystert generelt, må ha litt lett underholdning innimellom. Det fikk jeg her. Dette er en bok om en mann som prøver å finne seg selv og som følger drømmene sine fremfor å ta fornuftige valg. Boka inneholder også hemmeligheter, intriger, og masse følelser. De to siste er ikke helt for meg, men noe må man jo finne seg i når det gjelder slike bøker. Det blir som å se en såpeserie, som jeg også følger med på, blant annet Home & Away og I gode og onde dager. Denne boka kan minne litt om det, men bare fra en annen tid.

Å finne seg selv
Det mest intressante med hele boka er hovedpersonen John. Han er det lett å relatere seg til med tanke på at det ikke alltid er like lett å finne ut hva man skal med livet. Finne det som er rett for seg selv, spesielt når det gjelder ting som utdanning og jobbvalg. Noen er mer selvbevisste på akkurat det enn andre. Det er så forskjellig fra person til person. Det som er rett for andre trenger ikke å være det rette for deg. Så det å finne sin plass i livet er ikke det letteste, noe John er et godt eksempel på. Likte også godt hans eventyrlystne side, og at han samtidig har guts til å satse på det han virkelig har lidenskap for. Han går egne veier.

Selv om jeg også likte noen av de andre karakterene godt, er det ikke alltid nok. Det var selve handlingen jeg fikk problemer med. Det blir altfor forutsigbart og man skjønner fort hvor det bærer hen kort tid etter man har begynt å lese. Det blir hverken spennende og overraskelsesmomentene er og blir fraværende. Så det blir veldig monoton lesing undervei, noe som er litt trauring. Jeg krever ikke spenningsbøker med den ene spenningskurven etter den andre. Av og til er det godt med rolige og avslappende bøker også, men ikke at det står helt bomstille. Det hadde vært fint med en mellomting. Men det som var den store nedturen er som nevnt tidligere, ingen overraskelser. Det går bare en vei. Det er ingen utvikling eller noe. Jöns Hellsing har skrevet en fin og lett underholdende roman, men opplevelsen av den blir for passiv og lite medrivende, dessverre. Godt utvalg av miljø som er svært idyllisk, og interessante karakterer, men det er ikke bestandig det holder. Det var som sagt selve historien som ble problemet her. Den fenget ikke noe særlig.

Hendig mann søkes er første bok i Hope Island trilogien.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lese i tjue nitten


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Malerens muse" av Lisa Strømme
 • "De fem hundre" av Matthew Quirk
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
 • "Dekke av snø - en roman" av Jenny Milchman
 • "Forbannede yngel" av Anne-Cathrine Riebnitzsky
 • "I de beste sirkler - kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Blondehuset - en ny sjanse i livet!" av Heidi Bjørnes
 • "Ung kvinne forsvunnet" av Claire Douglas
 • "Uro" av Jesper Stein
 • "Du tilhører meg" av Penny Hancock
 • "Brevene fra øya" av Jessica Brockmole
 • "Til bølgene" av Ida Løkås
Alle bokanbefalinger for dette verket