Oppvåkning

av (forfatter) og Halvor Kristiansen (oversetter).

Tiden 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (29 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Wenche Vargas' eksemplar av Oppvåkning

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Neste LESING *******

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En mann dør av et antatt huggormbitt, men det viser seg at det står et menneske bak. Det dreier seg om mord. Veterinæren Clara blir tilkalt, og hun får hjelp av sin vittige nabo og en eksentrisk herpatolog. Sammen begynner de å nøste i det som foregår, og de finner spor som leder mot et gammelt ritual, en landsbyhemmelighet og til et forlatt eldre hus.

Omtale fra forlaget

Oppvåkning er en pulserende, søvnberøvende thriller. Det er den andre boken til Sharon Bolton, som fikk stor oppmerksomhet for debuten De utvalgte. Livet i en idyllisk britisk landsby blir snudd på hodet av en rekke hendelser som samlet involverer en unaturlig høy forekomst av ormer - av den giftige og ikke-giftige typen. I ett tilfelle oppdager man også en taipan, som er en av verdens giftigste slangeart.Historien er fortalt gjennom Clara, en ung og glimrende veterinær og leder av en institusjon som behandler skadde ville dyr. Hun er ekstremt sosialt tilbakeholden på grunn av en ulykke hun ble utsatt for som barn og som gjorde at ansiktet hennes ble vansiret. Alle episodene med ormene gjør kompetansen hennes sterkt etterspurt og hun blir plutselig nødt til å forholde seg ikke bare til dyrene hun pleier i det daglige, men også til menneskene i landsbyen hun bor i. En mann dør overraskende av et antatt huggormbitt. Da obduksjonen viser at det dreier seg om en langt høyere konsentrasjon av huggormgift enn det en enkelt orm kan produsere, forstår man at det står et menneske bak. Det dreier seg om mord. Clara får hjelp av sin vittige nabo og av en eksentrisk ekspert på reptiler. Etter hvert avdekker hun gruoppvekkende forbindelser til et gammelt barbarisk ritual, et forlatt eldre hus og en femti år gammel lokal tragedie.Landsbyens angriper slår til igjen, og denne gangen blir Clara selv direkte involvert. For noen er det tydeligvis slik at sannheten fra fortiden for enhver pris må holdes skjult, også om man må ty til drap for å få det til. Sharon Bolton har tidligere jobbet innenfor både reklame- og finansverden, men er nå forfatter på heltid.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788210050046

EAN 9788210050046

Genre Spenning

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 523

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 14 7 2 0 1

Bokomtaler

Oppvåkning (eller Awakening som den heter på engelsk, og som høres mye bedre ut) handler om veterinæren Clara, en masse slanger, en kjekk nabo, gamle og mystiske hus, flere slanger, drap på gamle mennesker og skumle hemmeligheter fra langt tilbake.

Boka er veldig spennende og lettlest, og man blir fort revet med i handlingen. Det er spenning fra første side, dermed blir boka vanskelig å legge fra seg. Man får fort sympati med den usikre, men modige veterinæren Clara, som vet mer om slanger og er mer tilbakeholden enn folk flest. Jeg kunne godt les flere bøker om henne.

Alt i alt er det en veldig bra spenningsbok, som absolutt anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Deres lille hemmelighet" av Mark Billingham
  • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
  • "Glemselens grav" av A.J. Waines
  • "Ekteskapspakten" av Michelle Richmond
  • "Kvinnen i vannet" av A.J. Waines
  • "Stille er de døde" av Anna Jansson
  • "Iskald beregning" av Kitty Sewell
  • "Hodet ved døra - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
  • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
  • "I dine mareritt" av Lucy Atkins
  • "Albatross" av Sharon Bolton
  • "Brennende jente" av Mark Billingham
Alle bokanbefalinger for dette verket