Damestrikk fra Strikkezilla

av (forfatter) og Tina Hauglund (foto).

Vega forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Wenche Vargas' eksemplar av Damestrikk fra Strikkezilla

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Strikking

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Ny bok fra Tina Hauglund, også kjent som Strikkezilla på Instagram, hvor hun har nesten 35 000 følgere! Hennes to første bøker, Lille Bolle og Lille Tulla var viet barneklær, her finner du over 40 nydelige plagg til damer i alle størrelser og fasonger. Du får oppskrifter på gensere, skjørt, jakker og kofter, og småprosjekter som votter, sokker og luer.

Kort, lang, smal, rund? Alle kropper er forskjellige, men de fleste strikkeoppskrifter tar ikke hensyn til at vi kvinner ikke nødvendigvis er en gjennomført størrelse M. Må man virkelig ta til takke med noe som passer bare sånn halvveis på kroppen? Nei, mener Tina, og har utviklet oppskrifter som med enkle grep kan tilpasses akkurat deg! Innledningsvis får du nyttige tips til hvordan du kan justere strikketøyet ditt så det sitter perfekt - på den måten som kler deg best.

Tør å velge den størrelsen som passer deg og ikke den du tror du er! Og strikk ermer, bol, innsving og bol-lengde så det passer dine preferanser, klesskap og kropp.

Du får også strikketips, og råd om hvordan du kan bruke nettopp det garnet du selv elsker, og kanskje allerede har i hyllene.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788282117036

EAN 9788282117036

Språk Bokmål

Sider 238

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Dette vil damene ha

Dette er den perfekte boka til Tina Hauglunds /Strikkezillas fans og alle andre som nettopp har løftet blikket fra barnehagestrikk opp til sitt eget speilbilde.

Damestrikk fra Strikkezilla har 40 oppskrifter med ulik vanskelighetsgrad, ordnet i kapitler luer, halser, jakker, gensere, topper, votter, sokker og litt annet. De fleste oppskriftene er nok basisplagg som kan dresses opp med fine kjoler og ned med jeans og skinnjakker. Titlene på oppskriftene appellerer også til mødre (Emblas mamma, Felix mamma) som ønsker å strikke til seg selv, kjenner barneoppskriftene fra før, men som ennå ikke har tid til de store mønster- eller fletteutfordringene.
Mine favoritter er Konstanse-serien med alpelue, topp, kjole og skjørt og Linneacardi - en fin feminin jakke med lekre fletter i raglanfellingen.

Hauglund er nøye med strikketips og beskrivelsene av teknikkene innledningsvis. Mye er nokså greit, også for en nybegynner. Yndet kant er i-cord, og av strukturstrikk brukes det ofte smockmønster og små fletter. Det er litt mønsterstrikk i et par halser og votter, og den rundfelte Emblahals kan på en smart måte utvides til en hel genser eller poncho.

Det viktigste for Hauglund er passformen. Det er sant – ikke alle er født med standardmål som passer i størrelse M over bysten, i midjen og over hoftene. Oppskriftene tar hensyn til dette, og alle større plagg går fra størrelse XS til XXL. Garnet brukt i boka er variert – alt fra store produsenter som Sandnes, Rauma og Hillesvåg, til smalere, slik som Lykkesau eller håndfarget av Norne Yarn eller The Happy Little Dye Pot.

Alle bildene er tatt av Tina Hauglund. Hun står selv modell på ca halvparten av bildene, den andre modellen er bestevenninnen Veronika Schjerverud, som driver Strikkezilla design sammen med forfatteren. Dette blir på ingen måte ensformig: Hauglund er utdannet fotograf med stor sans for lyssetting, location og detaljer, slik at boka oppleves både variert og gjennomført med bare to modeller med ekte flotte kropper. Lekker trykkekvalitet står den latviske Livonia print for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket