Filledokka

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2017 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (50 terningkast.)

107 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Wenche Vargas' eksemplar av Filledokka

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim ****

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bok 1 i trilogien Ett lik. Seks ofre. Og en forferdelig deadline.
Hele nasjonen er besatt av den beryktede «Filledokkemorderen». Saken dominerer hver eneste nyhetssending. Et lik blir funnet bestående av avskårede kroppsdeler fra seks ofre som er sammensydd til en filledokke. William Fawkes ved London Metropolitan Police settes på saken. Han er nettopp gjeninnsatt i stillingen som etterforsker. Med seg har han sin tidligere kollega, etterforsker Emily Baxter. Filledokkemorderen gjør narr av politiet ved å sende en liste med navn til media. Og datoen for når han akter å ta livet av de navngitte. De har seks personer de skal redde. Klarer Fawkes og Baxter å stoppe morderen når hele verden gransker hver eneste bevegelse de foretar seg?
«Dette er Broen på steroider.» Ian Rankin
«En åndeløs, glimrende thriller.» M. J. Arlidge
«Filledokka holdt meg våken - fra den slående åpningen til den anspente finalen. Suveren!» Peter Robinson
«Daniel Coles Filledokka er et første modig steg i det som kommer til å bli en utrolig forfatterkarriere. Boken er urovekkende, stram og gripende og fascinerte meg slik bare de aller beste thrillerne kan.» John Hart

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788241913587

EAN 9788241913587

Serie VB pocket

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 429

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 23 17 4 0 1

Bokomtaler

Deilig krim fra Londons gater! Et godt oppbygd persongalleri, tvister man ikke forutser og en god penn. Denne boken har det meste for en krimelsker, og hovedpersonen er akkurat passe trøblete og dyster til sinns. Håper det kommer mer av Daniel Cole.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Krimromanen Filledokka (Ragdoll) av Daniel Cole starter med siste dag i en rettssak i rettsbygningen Old Bailey i London i 2010. Media har gitt saken til «Kremasjonsmorderen» stor oppmerksomhet. På publikumsgalleriet sitter William Oliver Layton-Fawkes med tilnavnet Wolf, politimannen som har fått den tiltalte seriemorderen arrestert. Samantha, et av jurymedlemmene, observerer:

«Wolf hadde vært til stede hver bidige dag av den førtiseks dager lange rettssaken. Han tilbrakte de endeløse timene med å stirre uttrykksløst mot tiltaleboksen fra sin unnselige plass ved utgangen. Han var en tettbygd mann med værbitt fjes og dyptsittende blå øyne, og så ut som om han var i begynnelsen av førtiårene. Samantha tenkte at han kunne ha vært en ganske tiltrekkende mann, om han ikke hadde sett ut som om han hadde vært sammenhengende våken i månedsvis og at all verdens tyngde hvilte på hans skuldre - men det gjorde han altså.»

Seriemorderen som er tiltalt for å ha drept tjuesju kvinnelige prostituerte i alderen fjorten til atten år blir frikjent – en flertallskjennelse ti mot to. Wolf reagerer på frikjennelsen med å gå til angrep på tiltalte.

I 2014 - fire år etter møter vi Wolf igjen. Kremasjonsmorderen er nå fengslet, han begikk et nytt drap etter at han ble frikjent og løslatt. Wolf er tilbake i Met Police i London som politietterforsker. Nå kjent som Fawkes fra «rettsalmassakren». Med utsikt til hans egen leilighet har politiet gjort et makabert likfunn som pressen etterhvert kaller Filledokka. Funnet som kollegaen Emily Baxter introduserer Wolf for er en torso der morderen har sydd på hode, armer og ben. Kroppsdelene er fra seks forskjellige ofre. Den første delen som blir identifisert er hodet til Kremasjonsmorderen.

Media gir også denne saken stor oppmerksomhet, og en disse er ekskona til Wolf, Andrea. Hun kontakter Wolf og viser han bilder av liket hun har fått fra morderen. Men i tillegg har hun fått en liste med navn over seks nye ofre og dato for når de skal drepes. Borgermesteren Turnble er den første på lista og han skal morderen ta livet av samme dag. Det blir en kamp mot klokka.

Filledokka er utgitt i februar 2017 og er Daniel Coles debutroman. På bokomslaget er det opplyst at boken er solgt for oversettelse til 33 land. Ifølge theguardian.com er også rettighetene til å filmatisere boken solgt. Utgaven jeg har lest er et leseeksemplar fra forlaget Vigmostad & Bjørke som har utgitt boken på norsk.

Filledokka er en bok med mye fart og spenning. Mange overraskelser underveis. Gode karakterer og forholdet og samspillet mellom dem gir en egen dynamikk til handlingen. Humor er her også. Det jeg likte særlig godt er at handlingen er konsentrert rundt politietterforskerne. Derfor er det åpent rundt hvem som står bak de grusomme handlingene og hva som er motivet. Handlingen foregår i London – det er et ekstra pluss for denne leser. Så ja, skulle det bli film av Filledokka har jeg store forventninger.

Omtalen er kopiert fra et innlegg på bokbloggen min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

uhu denne var nifs og orginal- samt selvsagt at helten er antihelt osv God krim .Kan også leses i godstolen !

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Så langt har vi sju døde, og som de eneste drapsvåpnene; en inhalator, blomster og en fisk." Simmons ristet vantro på hodet. "Du husker de gode gamle dager, da folk hadde anstendighet nok til bare å gå bort og skyte jævelen?
"Ja, det var tider," sa Wolf.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han labbet avgårde langs hovedgata mot tre kommunale blokker som raget over alt annet innen synsvidde, velsignet uvitende om at de var en skamplett og en plage for resten av befolkningen, som ville ha revet dem om de fikk sjansen til det. Om ikke annet hadde arkitektene bak uhyrlighetene valgt å male dem i en farge som sto perfekt til den "nitriste, forurensede, regnvåte, grå himmelen over London", noe som gjorde dem bortimot usynlige nitti prosent av året.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høres spennende/interessant ut.
Fjerner bøker etterhvert som de blir lest.
Men lista blir bare lenger og lenger. Hm, merkelig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Åte" av Daniel Cole
 • "Det femte offer" av J.D. Barker
 • "Barnehviskeren" av Alex North
 • "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Tre små løgner" av Laura Marshall
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Til døden skiller oss" av Jonas Moström
 • "Piken i graven" av Julia Heaberlin
 • "Den fjerde ape" av J.D. Barker
 • "Dø av skam" av Mark Billingham
 • "I mørket" av Cara Hunter
Alle bokanbefalinger for dette verket