Idødens labyrint

av (forfatter) og Cecilie Winger (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (63 terningkast.)

129 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Wenche Vargas' eksemplar av Idødens labyrint

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Andreas leser

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202423940

EAN 9788202423940

Serie The maze runner (1)

Genre Dystopier Fantasy

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 21 25 6 0 0

Bokomtaler

Til å begynne med har boka en spennende handling, men utover i boka er alle hemmelighetene som guttene ikke vil fortelle irriterende. Ting tar unødvendig lang tid og det føles for påtatt at ingen vil fortelle noen ting om hvor de er/hva som er greia/hvorfor de er sinte på hovedpersonen. Det virker som det bare er et virkemiddel for at leseren skal lure på det samme som hovedpersonen samtidig som det virker helt unødvendig for karakterene å fortelle så lite.

Jeg syns sjargongen guttene har lagt til seg er slitsom og for barnslig for min del (ja, jeg vet at det er en bok for ungdom, men likevel...). I tillegg syns jeg språket er elendig. Så mye dårlige formuleringer, så mye rare setninger. Jeg brukte mye tid på å gremme meg over det dårlige språket. Jeg vet ikke om det er et oversettingsproblem eller om språket i orginalen er like elendig. Kanskje noen som har lest begge deler har en formening om dette?

Jeg følte ikke jeg knyttet meg til karakterene. De var alt for overfladisk, og boka var stort sett drevet av handlingen. Jeg syns ikke handlingsforløpet var spesielt troverdig. Så mange ting som blir for lett.

Nei, dette var overhode Ingen vinner for min del!
Ville heller brukt tiden min på å lese noe annet. Hvis du vil ha noe i samme sjanger ville jeg veldig mye heller lest Hunger Games. Til nøds Divergent.

Lurer likevel på hva som skjer videre, men er neimen ikke sikker på om jeg orker å lese den neste...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger er det bokas omslag som gjør at du vil lese en bok, selv om du aldri har hørt om den før. Denne fanget min interesse kun ved omslaget ! En enorm mur formet til en labyrint og to bittesmå mennesker på vei inn....dette må jo bli spennende ! Og gjett om det ble ! Denne kommer som film på kino 19 september og da finner du meg i kinosalen for dette MÅ jeg se !

Thomas våkner i en heis, uten minner om seg selv, sine foreldre eller sitt liv. Hjernen er tom.Alt han husker er fornavnet sitt. Når heisen stopper og åpner seg ser han en gjeng med gutter som står og kikker på han. Thomas har ankommet Lysningen, et stort område omringet av en enorm mur. Ingen vet hvorfor de er der eller hvordan de kom dit.Eneste de vet er at den enorme labyrinten som omringer dem må være veien ut og at enorme porter åpner seg om morgenen og stenger om kvelden.Og ingen vil være ute i Labyrinten om natten ! De vet også at det ankommer en ny gutt med heisen hver mnd så Thomas ankomst var ventet. Men allerede dagen etter kommer heisen med en ny beboer, noe som aldri har skjedd før. Og den nye som kommer er ei jente ! Hun har med en beskjed som skremmer dem alle. De har alltid trodd at Labyrinten var veien ut men kan gåten løses? Og Thomas føler en forbindelse med jenta, noe som sier ham at det er han som sitter med løsningen til gåten om Labyrinten.Finnes det en vei ut?

Oh my....dette var spenning det! For en bok ! Det er spennende fra første side og DET er det ikke alle bøker som er. Godt språk og god oversettelse gjør den flytende og lett å lese. Hva skal man egentlig si om bøker man liker så godt? Den kunne vært 1000 sider tykkere for min del :) Eneste jeg ikke likte helt var slutten, MEN det var nok fordi det kommer FLERE bøker i denne serien :D Bok 2, Ildprøven kommer i oktober og den skal leses !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en bok i rekka om ungdommer som må overleve i et dysfunksjonelt samfunn (Hunger games, Gone, Divergent osv.) Ikke spesielt originalt, men skjønner godt at det fenger målgruppa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en utrolig spennende bok, og jeg kunne virkelig ikke legge den fra meg! Håper mazerunner 2 veier opp til forventningene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"THE MAZE RUNNER"

boken jeg har lest heter "The maze runner" som er skrevet av James Dashner. Boken har nylig kommet ut som film som jeg virkelig anbefaler å se.

james Dashner er en amerikansk forfatter, oppvokst i Georgia. Han bor i Rocky Mountains sammen med konen og de fire barna sine. The Maze Runner ble den største suksessen hans. Det er også flere bøker i denne serien.

Boken er på 439 sider. Boken er spennende og fantasifull, men litt vanskelig å lese fordi den innholder mange fremmede ord.

Boken starter brått med at Thomas befinner seg i en mørk, skranglete, skummel og ekkel heis. Helt alene. Det eneste han husker er navnet sitt. Heisen stopper brått og Thomas ser opp. Han ser opp på en stor folkemengde som ser rart på han. Han ser 20 meter tykke steinmurer som omgir han. Han skjenner en ekkel klaustrofobisk følelse inni seg. Ingen kjønner hvor de er og hvorfor. Det eneste de vet er at murene åpnes og lukkes hver kveld, og at det kommer en ny person i heisen hver måned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

The maze runner - dødens laberynt
James dashner

The maze runner handler om en gutt som plutselig vokner i en mørk kontainer, han prøver å komme seg ut, med det er til ingen nytte. Plutselig begynner kontaineren å bevege seg oppover, den stopper, dørene åpnes, han ser lys. Når han reiser seg opp for å se seg rundt så ser han en hel haug med gutter, fra små gutter til voksene menn. Fra da forandrer livet hans seg for alltid.

Thomas som gutten heter må lære alt om dette nye stedet, han har lagt merke til veggene som åpnes og lukkes til et fast tidspunkt. Han blir forklart alt, og en natt finner han ut at han vil bli en av løperne.

Jeg syntes denne boken var veldig bra, en av de beste jeg har lest! Spenningen kommer i begynnelsen og varer helt til slutten. Du klarer ikke å legge fra deg boka, du føler at du må lese hele tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The maze runner (i dødens labyrint)
The maze runner
James Dashner

Thomas våkner i en heis under bakken, han husker ingenting annet enn navnet sitt. På overflaten møtes han av en gjeng ungdommer, alle gutter. De lever sammen i et lite samfunn hvor alle må gjøre sitt. Ingen husker noe mer enn Thomas, ingen vet hvorfor se er der. De vet bare at labyrinten er deres vei ut, men de må være ute av den før det blir natt for da lukkes porten, og er du ute etter at porten lukkes vil du ikke overleve natten. Labyrinten endres hver dag. Men etter Thomas kommer brytes systemet, i steden for en ny gutt hver måned, kommer en jente dagen etter. Og hun har med seg en beskjed: de må komme seg ut før det er for sent.

Jeg liker boka sånn passe, litt irriterende skrevet, likte ikke all slang i oversettelsen. Men det var en bra historie, bra nok til å ønske å lese etterfølgeren. Passer for fantasyelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er ei liste over bøker som finst fleire av i same serie :) Gjer som meg og les den første. Du finn fort ut om dette er noko for deg. Har nett gått gjennom bokkilden.no for å finne ut om det er komt nokre nye i desse seriane. Men nokon er med for å gi info om desse bøkene som er verdt å lese :) Dette er ein peikepinn på kva eg les for tida. Må ordne ny ønskelåneliste til biblioteket her skjønner eg :) Må innrømme at nokon er bedre enn andre, men ramser dei opp likevel så kan du få ditt eige synstpunkt og nokon er på veg til å bli lest her heime :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste 245 bøker i 2014.

Her er mine 43 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spill/utfordringer med livet som innsats, gjerne med ufrivillige deltakere.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er bøkene som det er blitt laget film av og som eg synest ikkje har ødelagt heile innholdet.
Har lært temmelig fort at ein må sjå filmen først, før eg les boka. Les eg boka først så har eg sjølv meininger om korleis filmen skal vere. Veldig skuffa når det viser seg at akkurat den beste scena, i mine auger, ikkje er med :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne lista blir på en måte en oppfølger til denne: https://bokelskere.no/lister/262329/
Jeg er fortsatt hjemme i mammapermisjon, og jeg håper jeg kan fortsette å lese bøker slik som jeg har gjort til nå. Denne lista kommer jeg til å oppdatere etterhvert som jeg leser bøker.

Ellers har det lokale biblioteket jubileum i år, og arrangerer derfor bokorm for voksne også. Det betyr heder og ære for dem som klarer å lese 50 bøker på ett år. Det har jeg ikke gjort siden jeg var en liten barnerumpe, så det blir en spennende utfordring! Jeg klarte 16 bøker på ca 5 måneder sist år, så nå gjelder det å virkelig henge i.

Her: https://bokelskere.no/lister/262954/liste/ ligger for øvrig en liste med bøker jeg planlegger å lese. Den er under stadig endring, men der kan du se hva jeg holder på med nå, og gjerne gi tips om andre spennende bøker som bør stå på lista.

Følg med følg med ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

August 2014:

 • Drep Ikke en Sangfugl
 • Titanens Forbannelse
 • Ondskapen Våkner

September 2014:

 • Den Hvite Fjæren
 • The Maze Runner
 • Tørk Aldri Tårer Uten Hansker - Kjærligheten
 • Kakerlakkene

Oktober 2014:

 • Slaget om Labyrinten
 • Fra En Ung Manns Dagbok
 • Tørk Aldri Tårer Uten Hansker - Sykdommen
 • Looking For Alaska
 • Gone - Forsvunnet
 • The Gospel of Loki
 • Fifty Shades of Grey - Fanget
 • Herlig Uærlig

November 2014:

 • Hendelsenes Hus
 • Drømmen om Narnia

Desember 2014:

 • Harry Potter og De Vises Stein
 • Løven, Heksa og Klesskapet
 • Harry Potter og Mysteriekammeret
 • The Casebook
 • Paper Towns
 • Perks of Being a Wallflower

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dødskuren" av James Dashner
 • "Ildprøven" av James Dashner
 • "Flukten" av Torborg Igland
 • "Rød revolt" av Pierce Brown
 • "De lojale" av Veronica Roth
 • "Den 5. bølgen" av Rick Yancey
 • "Dragenes dans - bok V - del 2" av George R.R. Martin
 • "Variantene" av Robison Wells
 • "Opprøret" av Ally Condie
 • "Brevene fra øya" av Jessica Brockmole
 • "Gone - lyset" av Michael Grant
 • "Huset mellom natt og dag - en science fiction roman" av Ørjan Nordhus Karlsson
Alle bokanbefalinger for dette verket