Luridiumstyven

av (forfatter).

Aschehoug 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (74 terningkast.)

171 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Wenche Vargas' eksemplar av Luridiumstyven

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Andreas leser

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Bobbie Peers har skapt et underholdende og fascinerende univers i en spenningsserie for barn som holder 110 km/t. ... den morsomste miksen av robotkomedie, science fiction og actioneventyr jeg har lest på år og dag.» Kristine Isaksen, VG (terningkast 5)

William Wenton oppdager at han ikke er som alle andre. Riktignok har han alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor han er ualminnelig god til å knekke koder. Og hvorfor bestefaren forsvant sporløst i Londons undergrunn for åtte år siden. Men det er først når han løser Umuligheten, verdens vanskeligste kode, og blir sendt til Senter for Posthuman Forskning, at livet hans tar en ny og uventet retning. Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Og plutselig haster det med å finne bestefaren som forsvant på mystisk vis i Londons undergrunn for åtte år siden.

«Han skriver så filmatisk, så handlingsdrevet, så konkret og billedlig, at du nesten ser for seg filmen i hodet mens du leser boken. Så har også Hollywood-regissør Morten Tyldum for lengst kjøpt rettighetene til Luridiumstyven». Tyldum kan like godt oppgradere avtalen til flere filmer med en gang, for også tredje bok i serien, Orbulatoragenten, er som skapt for det store lerretet.» Randi Fuglehaug, Bok 365

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788203259203

EAN 9788203259203

Serie William Wenton (1)

Genre Spenning

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 237

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Arks barnebokpris 2015 Bokslukerprisen 2017

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 38 23 2 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Original og artig. Liker kombinasjonen spenning og slapstick-/navnehumor. Litt mye "plutselig fikk han øye på", men jeg gidder ikke være så pirkete heller. Jeg ble jo underholdt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er lett å bli glad i William som savner bestefaren sin, blir plaget på skolen, er kjempesmart, og som plutselig rives ut av hverdagen når han løser verdens vanskeligste kode! Når man leser Luridiumstyven trer man inn i et originalt og kreativt univers! En del av tematikken er fremtidens teknologi, og selvfølgelig kampen mellom det gode og det onde. Det er mekaniske planter, det er intelligent metall og det er roboter som skifter fasong. Veldig kreativt og gøy! Og det er både humor, fart og spenning. Boken er akkurat passe lang. Man blir lett dratt inn i boka, og handlingen og plottet blir raskt klart. Midt i blinken for 6.-7.klasse +

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en meget god barnebok. Er den det beste innen sjangeren jeg har lest? Nei, men den er absolutt ikke det dårligste heller. Hadde jeg vært i bokens målgruppe kan det godt hende jeg ville likt den bedre enn jeg gjør.

Med det sagt må jeg si at Luridiumstyven har mange ting som taler for seg, og ingen ting jeg syns var feil. Det eneste jeg savner er mer. Mer av… alt egentlig. Tempoet i boken er høyt. Skyhøyt, faktisk. Forfatteren kunne med hell ha satt ned tempoet her og der. Han kunne brukt mer tid på oppbyggingen av verdenen, av tingene, personene og stedene rundt selve hovedplottet. Jeg merker at Peers har tenkt en god del på den verdenen han har skapt, men vi får ikke gleden av å bevege oss i den.

Ok, så er jeg en voksen som leser en barnebok, jeg er kanskje litt streng. Jeg vet om mange barn og unge som liker boken, og jeg anbefaler den, jeg gjør det. Den er spennende, morsom, overraskende og lettlest. Den griper tak i leseren og holder interessen oppe i lang tid. Og i en tid da det er vanskelig å få barn og unge til å lese er denne en skatt, men med bare litt mer tid, noen få sider til, ville skatten ha vært mye større.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Luridiumstyven

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

William nølte. "Hva er det?""En mekanisk bart. Den løper litt ærend for meg og sånn. Veldig praktisk så lenge den oppfører seg, men den kan være litt rampete av og til."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg kan snakke om når jeg har klassebesøk fra 6.klasse


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er ei liste over bøker jeg har lest i 2018 i rekkefølge


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kryptalportalen" av Bobbie Peers
 • "Orbulatoragenten" av Bobbie Peers
 • "Apokalypsegeneratoren" av Bobbie Peers
 • "Verdens verste rektor" av Marius Horn Molaug
 • "Zombiefeber" av Kristina Ohlsson
 • "Velkommen til Pandoria" av Gijé
 • "Grimen" av Åsa Larsson
 • "Nidstangen" av Åsa Larsson
 • "Ingen sover trygt i natt" av Mari Moen Holsve
 • "En himmel full av skyer" av Arne Svingen
 • "Tante Grusom" av David Walliams
 • "Harpa" av A. Audhild Solberg
Alle bokanbefalinger for dette verket