De uskyldige

roman

av (forfatter).

Liv forlag 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (34 terningkast.)

75 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Wenche Vargas' eksemplar av De uskyldige - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Neste LESING *******

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne - og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske?

De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp. Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788283302356

EAN 9788283302356

Serie Firenze (1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1990-1999 1850-1899

Omtalt sted Firenze

Språk Bokmål

Sider 410

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 18 6 1 1 0

Bokomtaler

Denne boken synes jeg var veldig bra. Jeg satte meg ned en kveld og leste seks timer i strekk, klarte ikke legge den fra meg! Historien er både spennende og troverdig, og jeg ble oppriktig glad i hovedpersonen Teresa. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er ikke en mann av store ord men nå skulle jeg ønske jeg var det. Jeg kan rett og slett ikke komme på at jeg noensinne har lest en bok som har truffet meg slik som De Uskyldige av Kristine T.G. Hardeberg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De uskyldige er en rik debut med en fortelling som holdt meg interessert boka gjennom. Gleder meg til neste bok fra Hardeberg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok jeg virkelig koste meg med å lese. Leste den ut i løpet av helga, og la den bare fra meg når mann og barn trengte meg... Spennende å se hvordan de to historiene ble knytt sammen. Anbefaler absolutt boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De uskyldige" er en velskrevet debutroman med en rørende historie. Jeg hadde lyst til å lese nonstop, men er glad jeg tok meg tid til å lese sakte og se på bykart over Firenze samtidig. Historiene og personene i boka fortelles og beskrives med et nydelig språk, som "setter seg i kroppen". Anbefales på det varmeste!! Gleder meg til neste bok av Kristine T. G. Hardeberg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i bøker hvor forfatteren har kunnskap om detaljer i tillegg til å ha et godt språk. Spesielt synes jeg dette er viktig i bøker som forteller en historie fra en annen epoke og fra at annet land. Dette behersker Kristine T. G. Hardeberg til gagns. Jeg ble tatt med til Italia både i nåtid og fortid, og Firenze sto veldig levende for meg. Oppveksten til jentene i boka og skjebnen til familiene er rørende og troverdig fortalt. Man bør lese sakte og unne seg en god leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en vakker bok, både innholdsmessig og på omslaget. Hovedtemaet er barn født utenfor ekteskap og deres mødre, både på 18- og 1900-tallet. Det er en rolig og stillferdig bok om to kvinners liv, - den ene, Teresa, er italiensk og levde i Firenze på 1850-tallet, den andre, Sandra, er norsk, men på utflukt til Firenze på 1990-tallet. Det er tenksomme og samvittighetsfulle unge kvinner som har et fellesskap i bokens evig aktuelle hovedtema, - samt på flere andre måter, skal det vise seg.
Bokens kapitler skildrer vekselsvis de to kvinnenes liv, og det er Teresa som er viet mest plass, mens Sandra innleder og avslutter historien i tilnærmet nåtid. Det er skildringen av Teresas liv i Firenze på midten av 1800-tallet som griper meg mest, og den er da også fortalt kronologisk. Sandras liv er det vanskeligere å gripe, det hopper mer i tid og er uklart, det fortelles for eksempel om personer man ikke ordentlig skjønner hvem er, - og for å være ærlig, så ergret dette meg mer og mer da jeg leste den. Det var også deler av både hennes adferd og hennes opplevelser som fremsto som svært usannsynlige, - og jeg fortsatte å ergre meg! Men så, da slutten kom, skjønte jeg alt så mye bedre, og de store linjene ble trukket og velvet seg vakkert over hele historien! Jeg skulle gjerne ha sluppet de ergrelsene underveis da jeg tenkte at dette blir bare en firer, - men så reddet avslutningen terningkast fem!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sandras mor er død. Faren husker hun bare såvidt. Han forsvant da hun var liten. Sandra vet at han var italiensk; fra Firenze. Hun bestemmer seg for å dra dit, og finne ham. Søket blir vanskelig. Hun vet lite, men får etterhvert kjennskap til begge foreldrenes hemmeligheter. Fellesnevneren er Europas første barnehjem.

Samtidig med Sandras søken, høres Teresas historie fra 1800-tallets Firenze. Hun var intelligent og fikk muligheten til å studere, men hverken hun eller foreldrene ante hvilke konsekvenser det skulle få.

Sterk, fengende, og interessant slektshistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gripende historie. Godt skrevet av kunnskapsrik forfatter. Korte kapitler, lettlest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Jeg vet meg et land" av Victoria Bø
  • "Olga - roman" av Bernhard Schlink
  • "Knokkelsommer - roman" av Torun Lian
  • "Jeg blir her" av Marco Balzano
  • "Kloster" av Trine Vollan
  • "Under samme sol - roman" av Gry Strømme
  • "Å samle solstråler fra Mosul til Drammen" av Rahma Hamed
  • "Havsang - roman" av Anne Østby
  • "Snø fra Brasil" av Adriana Lisboa
  • "Gullungen" av Gunn Marit Nisja
  • "Dagen da min bestefar var helt - roman" av Paulus Hochgatterer
  • "Skrevet i stjernene - iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning" av Minnie Darke
Alle bokanbefalinger for dette verket