Snøballkrigen

av (forfatter) og Åshild Irgens (illustratør).

Ena 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Leselenas eksemplar av Snøballkrigen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Mellomtrinnet

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hva skjer når to snarrådige barn setter himmel og jord i bevegelse for å oppfylle oldemors siste ønske? Åsmunds oldemor er i ferd med å bli dement. Jula nærmer seg, og det eneste hun vil, er å gjenoppleve den store snøballkrigen bygdas barn pleide å arrangere på lille julaften. Sammen med vennen Margit går Åsmund i gang med å ta opp den årlige tradisjonen. Men det skal ikke bli lett. Plassen der snøballkrigen fant sted er gjenvokst, oldemors barndomsvenner har vandret videre, og det er bare et tidsspørsmål før oldemor selv havner på sykehjem.
«Oldemor si snøballkrig er pur julemagi.» «Løvåsen verkar til å ha storkosa seg i skrivinga.» «Åshild Irgens svinga penn og pensel også sist det kom ei høgtlesingsbok av dette kaliberet, året var 2009 og jenta med løvekrøllane heitte Tonje Glimmerdal. Den enkle, men stemningsfulle streken er lett å kjenne att.» [Fem hjerter] Janne Karin Støylen, Bergens tidene
«... en sympatisk fortelling om å se enkeltmennesket, uansett alder.» «Illustratør Åshild Irgens skaper julestemning allerede på forsiden med en ramme av pepperkakemenn, julekuler, grantrær og stjerner. Hun har gjort personene akkurat så typete som de bør være, uten at de tipper over i parodien. Oldemors elleville ansikt når hun blir truffet av en snøball, midt i kampens hete, kan gjøre enhver varm om hjertet.» Anne Cathrine Straume og Karen Frøsland Nystøyl, NRK
«Endeleg ei kalenderbok som gjev ein lyst til å leika og ikkje berre gråta og eta peparkaker!» Karen Frøsland Nystøyl, Periskop
«Snøballkrigen av #sigmundløvåsen og #åshildirgens er ei bok det er veldig lett å bli glad i. Åshild Irgens er på sitt fineste, med levende mennesker som tøyer seg i alle retninger.» BokMorten på Instagram

Bokdetaljer

Forlag Ena

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788241955693

EAN 9788241955693

Språk Bokmål

Sider 108

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Snøballkrigen er ikke en ren julebok, men kan fint være det siden handlingen foregår i førjulstiden. Det er også noen få som husker den store snøballkrigen.

Da mener jeg snøballkrigen i boka, ikke i virkeligheten ... Åsmunds oldemor er gammel og skrantete. Den ene dagen snakker hun og tenker så klart som dagen, ande dager roter hun, glemmer og gråter. Hennes mann døde i kreft for noen år siden, og hun lever alene. Men hun har Åsmund som kommer ofte på besøk med sin venn Margit, og hjemmetjenesten. Men er det nok siden hun blir bare mer rotete av seg?

Legendarisk snøballkrig
I det siste har oldemoren snakket om en tradisjonell snøballkrig på lille julafen. Problemet er at hun husker det som det var i går, men skjedde sist gang for flere år siden. Hun ønsker å gjenskape denne tradisjonen på sin faste plass. Problemet er at Frisletta er for lengst gjengrodd. Klarer Åsmund og Margit å gjenskape den berømte snøballkrigen på lille julaften? Hvordan skal de skaffe nok folk, og blir det snø til jul?

Snøballkrigen handler om mer enn bare alderdommen og hvor mye man glemmer, men også om barn som stiller opp for sine nærmeste. Åsmund vil gjerne stille op for henne i og med at det kan være hennes siste jul. Det vanskeligste er å få med seg noen flere på lag. Spesielt når det gjelder ed voksne. Ikke på grunn av at de nødvendigvis er negative, men heller realistiske.

Hvor langt er ungdommene villige til å gå?

Omtenksomme barn
Det er fint å lese om barn som stiller opp for de eldre, i stedet for å bruke all sin tid på skjermen. De viser også hvor viktig det er å stille opp for hverandre, og gjør noe for å glede de man er glad i. Selv midt i førjulstriden da alt må vaskes og bakes før julen kommer for fullt. Synes også ungene er gode til å ta frem de voksnes beste sider, til tross for at det trengs en del overtalelse.

Noe forutsigbart og lett historie for oss voksne, men koselig. Boka tar opp viktige temaer også, ikke bare om alderdom og glemsel, men også litt om likestilling og tidligere soldater i krig. Vet ikke hvor interesserte og oppvakte målgruppen er på disse tingene, som boka er rettet mot, men det er ikke så mye av det. Ikke slik at det overdøver selve historien.

En trivelig førjulsbok om å stille opp for hverandre, glede andre og stå opp for noe man brenner for, uansett hvor mørkt og utfordrende ting ser ut. Terningkast 4 for historien og terningkast 5 for illustrasjonene.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Perfekt" av Ingunn Røyset
  • "Oppskrift mot ånder som knuser ting" av Tyra Teodora Tronstad
  • "Vi var en gang" av Monika Steinholm
  • "På vei mot toppen" av Angie Thomas
  • "Kan vi bare late som" av Camilla Sandmo
  • "Kråkesøstrene" av Malin Falch
  • "Kartografen - krim" av Anette Hemming
  • "Buffy By er talentfull - en selvbiografi" av Ingeborg Arvola
  • "Hva skjedde egentlig med deg?" av Jenny Jordahl
  • "Ubesvart anrop" av Nora Dåsnes
  • "Reisen til Jotundalen" av Malin Falch
  • "Poppy - krimroman" av Kristine Getz
Alle bokanbefalinger for dette verket