Tante Augusta

av (forfatter) og Trygve Greiff (oversetter).

Cappelen Damm 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (53 terningkast.)

238 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Gerds eksemplar av Tante Augusta

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Drama

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om den pensjonerte bankmannen Henry Pulling, med interesse for georginer og hjemmets lune ro, og hans tante Augusta som er opptatt av helt andre ting. Hun får lurt sin nevø med på de mest fantastiske ekspedisjoner, og sammen opplever de en rekke hendelser som ihvertfall ikke han hadde forestilt seg var mulig.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788202312923

EAN 9788202312923

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 30 13 2 1 0

Bokomtaler

Tante med stor T

Ein må berre gi seg over - Tante Augusta er ei fargerik, eksentrisk og i aller høgste grad ei ukonvesjonell dame! At nevøen Henrry er ein stille og fredelig pensjonert bankmann som lever tilbaktrekt saman med georginene sine- skaper ein god kontrast i historia.

Graham Greene fortel med skarp og vittig penn historia som startar med begravelsen til mor til Henry - der han møter si tante Augusta for første gong på over 50 år. Og sidan den godaste Henry stort sett lever eit stille og rolig liv, så må han erkjenne at: "Min mors begravelse gjorde meg derfor behagelig oppstemt". Alt frå starten av boka vert det poengtert at Augusta er alt anna enn ei vanleg dame: Jeg ble forbløffet over det ildrøde håret, som var satt opp i en monumental frisyre, og de to store fortennene som fikk henne til å se ut som en levende neandertaler.
Tante Augusta

Livet til Henry forandrar seg - etterkvart totalt - etter dette. Å ha ei tante som Augusta medfører nokre meir eller mindre ufrivillige møte med diverse personar; i tillegg til at georginene meir og meir vert overletne til seg sjølv når dei to hovudpersonane legg ut på den eine reisa etter den andre: Paris, Istanbul mm. Og det viser seg at ganske mykje ikkje er slik det ser ut til å vere..........

Historia om tante Augusta er ei historie fortalt med snert og humor. GG skildrar den 75-årige livsnytaren på ein meisterlig måte - ein kan ikkje la vere å sympatisere med med henne trass i alle hennar finurlige krumspring...Og illustrasjonane som Audun Hetland har ansvaret for i mi utgåve av boka er eit stort pluss. Så min konklusjon er: Ei munter historie som er godt fortalt, med mange overraskande poeng, men ein litt forutsigbar slutt gir : Kar fem

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Herlig humor i bokens første sider, så fortsetter det å være ganske morsomt til henimot slutten, som for meg ble et antiklimaks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

... dessuten liker jeg å gå i begravelser. Som oftest viser folk seg fra sin beste side ved slike anledninger, de er alvorlige og dempede, og optimistiske med hensyn til sin egen udødelighet.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"Bølgene rullet ustanselig innover stranden og trakk seg tilbake,
som om noen forsøkte å re en seng og ikke fikk lakenet til å ligge pent."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hennes konversasjon minnet om et amerikansk tidsskrift, hvor en historie hopper fra side tyve til side åtteognitti, og man må bla seg gjennom alle slags emner innimellom: barnekriminalitet, nye cocktail-oppskrifter, en filmstjernes kjærlighetsliv, foruten en novelle som er totalt forskjellig fra den som plutselig ble avbrutt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nye landskaper, nye skikker. Stadig flere minner.Et langt liv er ikke et spørsmål om antall år. Et menneske uten minner kan bli hundre år og allikevel synes at livet har vært meget kort.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Jeg håper du ikke planlegger noe ulovlig."
"Jeg har aldri i mitt liv planlagt noe ulovlig,"sa tante Augusta. "Hvordan skulle jeg kunne det når jeg aldri har lest noen av lovene og ikke aner hva de går ut på?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kan godt forestille meg et dikt om Bordenes kjærlighetsliv. Det lyder kanskje litt ubekvemt, men tenk på settbord, vennen min, hvor velsignet alle passer inn i hverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

født 2. oktober 1904,
død 3. april 1991

Fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til som innbefatter 19 av Graham Greens bøker

Wikipedia er heller sparsom med hvilke bøker som er oversatt


Godt sagt! (5) Varsle Svar

I tillegg til bøkene nedenfor fant jeg novellesamlinger av Pusjkin, Gogol og Tsjekhov samt en diktsamling av Pär Lagerkvist. Betalte 20 kr per bok. Er det noen andre som har funnet fine bøker på loppis i helgen?


Godt sagt! (3) Varsle Svar

<3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker å gå på loppemarked å se på bøker. Denne gangen føler jeg meg ekstra heldig! Fikk alle disse bøkene for kun kr 170,-


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Zikzak" av Odd Eidem
 • "Fløyten og orgelet" av Odd Eidem
 • "Den menneskelige faktor" av Graham Greene
 • "Den tiende mann" av Graham Greene
 • "Barneøya" av P.C. Jersild
 • "Forbildet" av Siegfried Lenz
 • "Livets lenker 2" av William Somerset Maugham
 • "Brighton Rock" av Graham Greene
 • "Livets lenker 1" av William Somerset Maugham
 • "Året har ingen vår" av Alfred Hauge
 • "Det aller helligste" av William Faulkner
 • "Narrenes skip 2" av Katherine Anne Porter
Alle bokanbefalinger for dette verket