Den siste gode mann

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (gjendikter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (151 terningkast.)

342 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

AnneGs eksemplar av Den siste gode mann

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En desemberdag i 2009 får politiet i København en advarsel fra Interpol om at flere gode mennesker er drept og likene har et nummer på ryggen. Saken synes å ha tilknytning til den jødiske myten om de 36 rettferdige som skal holde ondskapen i sjakk, og nå peker pilen mot København. Politimannen Niels Bentzon får i oppdrag å advare gode mennesker i Danmark. Dette er den første boka om Niels Bentzon.

Omtale fra forlaget

Handlingsmettet, visuell, intelligent og velkonstruert dansk thriller som tar utgangspunkt i spørsmålet om godt og ondt. Full av overraskelser, umulig å legge fra seg.

Niels Bentzon er politi i København og en dreven forhandler. Det er han som dukker opp når en hjemvendt soldat truer med å begå selvmord eller en psykopat tar kvinner og barn som gisler. Han er vant til å se fortvilelsen og ondskapen i øynene.Men en desemberdag vendes tingene på hodet da det via Interpol kommer en advarsel: En rekke mord er begått på gode mennesker overalt i verden. Likene har tall brent inn i huden på ryggen. Det hele synes å ha tilknytning til den gamle religiøse myten om de 36 rettferdige som skal beskytte oss alle. Og pilen peker nå mot København.Niels Bentzon får i oppdrag å finne og advare gode mennesker i Danmark. Oppgaven synes umulig. Men da han i sin jakt på gode mennesker, før det er for sent, møter astrofysikeren Hannah Lund, blir det fart i saken. Hannah Lund mener nemlig at hun kan se et system i det som skjer ? et system av nesten guddommelig karakter.A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. Dette er deres debut som spenningsforfattere. Boken ble solgt til 12 land allerede før utgivelsen i Danmark, blant annet England, USA og Japan. ?Filmrettighetene er solgt til Zentropa, der Lars von Trier er deleier. «... åndeløs action, psykologisk dybde og meget tankevekkende temaer ... denne boken åpner nye perspektiver for krimsjangeren.» Nele Hendrickx, Forlaget De Geus, Nederland

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205406704

EAN 9788205406704

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted København

Språk Bokmål

Sider 514

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 56 48 26 5 2

Bokomtaler

Jeg likte denne veldig godt helt til slutten nærmet seg. Den ble dårligere og dårligere, og til slutt lurte jeg på om jeg hadde blitt senil og ikke skjønte hva jeg leste, slutten var så dårlig, svarte ikke til forventningene etter den gode begynnelsen. Veldig skuffende!!! Eller er jeg blitt senil?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Den siste gode mann" begynner bra, og det er godt driv over boken. Så skjer det en endring i del 2 - er det et filmmanus jeg leser, eller? Jeg tror ikke dette med to forfattere er lurt - det er tydelig at filminstruktøren har hatt hovedansvaret for siste del. Dette blir rett og slett for dumt og mistet all troverdighet

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Njei. Begynner bra, men blir både masete, skravlete og lite troverdig mot slutten. Jeg tenkte at hvis noen hadde brukt navnet mitt så ofte som hovedpersonene gjør til hverandre, halvparten av dialogen består av "Hannah?" og "Niels!", hadde jeg blitt voldelig.

Reagerer også på Hannah-karakteren. Jada, hun har psykiske problemer pga sorg, men hun framstår som noe på grensen mellom dum og evneveik. Og hun skal være atrofysiker? Synes ikke det er greit å omtale voksne damer som "flink jente" heller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Knallbra bok - litt for lett å skjønne hva som skal skje, men verdt hvert eneste sekund!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig spennende bok som det var vanskelig å legge fra seg! Interessant og velskrevet :-) Løp & kjøp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søkt plott, og langt fra overbevisende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Idiotisk plott og svært usannsynlig utvikling. Måtte hoppe over flere kapitler. Skuffende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den siste gode mann er ei fengande, tankevekkjande og underhaldande bok, der forfattarane snur fullstendig opp/ned på kriminalsjangeren ved at det vert jakta på det gode i staden for det onde. Fyrste del av boka var forvirrande med veldig, veldig! mange lause trådar. Dernest vert det meir oppklarande og actionfylt, og mot slutten skifter boka stil og vert meir langsam – men spenningen er tilstades heilt til siste scene.

Les heile omtalen på bloggen min

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant på starten, spennende i midtpartiet og litt langdryg på slutten, men absolutt verdt lesningen, eller lyttingen for min del. Er du en av de som liker lydbøker så er denne bra! Haakon Strøm gir denne boka et løft. Terningkast 4 til boka i seg selv,men terningkast 5 til lydbokversjonen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det begynner så bra, og akkurat passe hemmelighetsfullt og pirrende søkt: Overalt dør det mennesker med et type utslett eller tatovering på ryggen. Det kan virke som en gammel jødisk myte har blitt virkelig, - det finnes til enhver tid 36 rettferdige mennesker som har som oppgave å holde unna urettferdighet og ondskap i verden. Og grøss, - hva skjer med verden hvis alle disse dør?
Niels Bentzon og astrofysiker Hannah Lund er radarparet som skal finne ut av dette, og hvem disse rettferdige menneskene er, slik at de kan bli advart og verden igjen blir i balanse, eller?

Denne boka har en bra start, men så sklir det hele ut i endeløse katt-og -mus-leker i beste Dan Brown stil, og slutten orker jeg ikke nevne engang.
Nei, dette var altfor gjenkjennelig for de fleste. Boka kan fungere bra som spenning for ungdom eller dem som ikke har lest så mye av denne sjangeren tidligere. Det var tidvis spennende, men svært ujevnt fordelt.
A. J. Kazinski, aka Anders Rønnow Klarlund og Jaob Weinreich, - jeg mistenker dere for at plottet ble til under en særdeles fuktig middag, og at dere deretter brukte mye tid på å krangle om hvordan ideen best mulig kunne settes ut i verden.
Synd at dere ikke brukte ideen om 36 rettferdige på en mer elegant og fiffig måte, - det kunne blitt bra. Men siden boka tidvis minner mer om et filmmanus enn en roman, så lander terningen på en skuffet treer i dag. Den kunne landet på en firer, men siden jeg er lei av kodeknekker-gamleskrifter-krimmysterier, så ble det altså bare tre øyne, - jeg kan være streng sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Skråsikkerhet er for de dumme. Det kreves en viss begavelse for å forstå hvor lite vi vet.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Den største feilen vi kan begå,er å tro at vi har funnet ut alt.De menneskene jeg kjenner som er mest tvilende,mest usikre på hvordan verden og universet henger sammen, er samtidig de mest begavede. De største geniene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var noe med de to, de gjorde seg så stor umake med å se godt ut på utsiden at man kunne lure på hvordan det sto til på innsiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over de lydbøkene jeg liker aller best. Både fordi historien er bra, men også fordi innleseren gjør en drivende god innsats. Enjoy!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

1,


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Søvnen og døden" av A.J. Kazinski
 • "En hellig allianse" av A.J. Kazinski
 • "Den gjenfødte morderen" av A.J. Kazinski
 • "Drømmetyderens død" av A.J. Kazinski
 • "Ringer i vann" av Harlan Coben
 • "Demonen som gråt" av Lotte Hammer
 • "Avsporet" av Michael Katz Krefeld
 • "Zack" av Mons Kallentoft
 • "Blodmåne" av Katrine Engberg
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Banesår - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Ingen vei tilbake - kriminalroman" av Tove Alsterdal
Alle bokanbefalinger for dette verket