The girl who fell from the sky

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (9 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

AnneGs eksemplar av The girl who fell from the sky

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner og noveller

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Marian Sutro is an outsider: the daughter of a diplomat, brought up on the shores of Lake Geneva and in England, half French, half British, naive yet too clever for her own good. But when she is recruited from her desk job by SOE to go undercover in wartime France, it seems her hybrid status - and fluent French - will be of service to a greater, more dangerous cause. Trained in sabotage, dead-drops, how to perform under interrogation and how to kill, Marian parachutes into south-west France, her official mission to act as a Resistance courier. But her real destination is Paris, where she must seek out family friend Clement Pelletier, once the focus of her adolescent desires. A nuclear physicist engaged in the race for a new and terrifying weapon, he is of urgent significance to her superiors. As she struggles through the strange, lethal landscape of the Occupation towards this reunion, what completes her training is the understanding that war changes everything, and neither love nor fatherland may be trusted.The Girl Who Fell from the Sky is both a gripping adventure story and a moving meditation on patriotism, betrayal and the limits of love.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9781408703519

EAN 9781408703519

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Frankrike

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 5 1 0 0

Bokomtaler

Om heltinnene fra andre verdenskrig

Simon Mawer (f. 1948) er en britisk forfatter som bor i Italia, kan jeg lese på Wikipedia. Mawer debuterte som romanforfatter i 1989 med romanen "Chimera", og har til sammen utgitt 12 bøker. Kun to av disse er så langt oversatt til norsk. Den første er "Glassrommet" (2009), og den andre er "Kvinnen som falt fra himmelen". Fordi jeg likte "Glassrommet" så godt, har jeg vært veldig spent på denne siste boka, som utkom på norsk i fjor.

Marian Sutro er ung og eventyrlysten da hun ved en tilfeldighet lar seg verve som agent for britene til et oppdrag i Frankrike. Bakgrunnen hennes er perfekt. Hun er halvt fransk og halvt engelsk, og snakker derfor fransk flytende. Dessuten er hun intelligent og snarrådig. Og vakker!

Marian gjennomgår feltrening som bl.a. innebærer fallskjermhopp, våpenopplæring og trening på en dekk-identitet, hvor hun skal forvandles til Alice alias Anne-Marie Laroche. Hun er en av 39 kvinner som fra mai 1941 til september 1944 ble sendt til Frankrike som en del av SOE (Special Operation Executive), hvorav 26 overlevde krigen. Historien i boka er basert på en sann historie.

Den største utfordringen for kvinnene som deltok i SOE var å holde tett om hva de drev med, også overfor nære slektninger. De ble opplært til ikke å stole på noen - heller ikke hverandre. Derfor benyttet de dekknavn og opererte i all hovedsak hver for seg.

Da Marian omsider ankom Frankrike, hadde hun ett oppdrag: hun skulle overtale Clément Pelletier til å forlate Frankrike og reise til England for å være med på å utvikle den helt ultimate bomben, som ene og alene kunne ødelegge en hel by. Underveis støter hun på en del utfordringer, blant annet at alt peker i retning av at det er en mulvarp blant de kvinnelige agentene ...

Jeg må nok medgi at jeg ble litt skuffet over denne boka. Rent språklig er den grei nok, men heller ikke så mye mer enn det. Dessuten synes jeg det tok vel lang tid før det skjedde noe. I siste halvdel ble jeg imidlertid sterkt fenget, og det ble direkte spennende å følge Marian på hennes farefulle ferd, der hun hele tiden lever med trusselen om avsløring. Hun får til gangs bruk for sitt intellekt og sin snarrådighet. Dessuten opplevde jeg spenningen mellom Marian og Clément, som tidligere hadde vært forelsket i hverandre og på ingen måte hadde glemt hverandre, selv om Clément i mellomtiden hadde giftet seg, som nydelig beskrevet. Her fikk romanen den nerven jeg savnet tidligere i den. Alt i alt en litt over middels leseopplevelse, som ble reddet av at romanen er basert på virkelige hendelser og dermed var interessant å få med seg, tross alt. Den kommer ikke opp mot hans tidligere roman "Glassrommet", som har helt andre kvaliteter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sang til den storm som skal komme" av Peter Fröberg Idling
  • "Kanten av isødet" av Jesse Blackadder
  • "Som kråka flyr" av Ann-Marie MacDonald
  • "Mister Sandman" av Barbara Gowdy
  • "Etter ildstormen" av Rhidian Brook
  • "En kvinne på flukt fra budskapet" av David Grossman
  • "Polarsommer" av Anne Swärd
  • "Min fars hemmelighet" av Boualem Sansal
  • "Når lyset svinner - roman om en familie" av Eugen Ruge
  • "Timen før midnatt" av Ida Simons
  • "Notater fra en utstilling" av Patrick Gale
  • "Guruen i guavalunden" av Kiran Desai
Alle bokanbefalinger for dette verket