Den lille kjærligheten

av (forfatter) og Kjell Risvik (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.90 (21 terningkast.)

56 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heidis eksemplar av Den lille kjærligheten

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Bøker om dyr

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202434052

EAN 9788202434052

Omtalt sted Spania

Språk Bokmål

Sider 285

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 3 3 9 2 0

Bokomtaler

Dette er noe så sjeldent som en bok oversatt fra katalansk. Utenpå står det at den er solgt til 18 land. Den kunne godt vært solgt til 18 til! Boka er rett og slett ei lita perle. Kanskje ikke den største poetiske opplevelsen, men her er litteratur, musikk og filosofi. Den har alt som skal til for å underholde, få deg til å tenke, le med, riste på hodet…

Hovedpersonen Samuel er lektor ved universitetet i Barcelona. Han underviser små klasser i tysk litteratur. Han forbereder seg godt til timene og har god kontakt med studentene. Men i privatlivet er det ikke mange han har kontakt med, bare en søster og svoger han egentlig ikke liker, men likevel pleier å feire jul sammen med.

En dag smetter en katt inn i leiligheten mellom beina på ham da han låser seg inn. Den vil ikke gå igjen og han gir den mat og bestemmer seg for å legge ut en annonse om katten etter helga. Han våkner på sofaen og blir forundret over at katten har lagt seg til på brystet hans. Han gir den navnet Mishima etter en japansk forfatter han har en bok av i bokhylla. Han skjønner fort at katten har kommet for å bli. En dag løper katten opp trappa til leiligheten over. Samuel går etter og dermed får han kontakt med naboen Titus, som er forfatter. Møtet med katten endret livet hans fullstendig. Han må også ta den med til dyrlegen, som viser seg å være en tiltrekkende kvinne. En dag han er ute og går gjenkjenner han plutselig sin store kjærlighet fra tidlige barneår. Han setter seg ned på en uteservering like ved og kommer flere ganger tilbake dit for om mulig å se henne igjen. Der får han kontakt med en Valdemar, raring som er veldig opptatt av månen og muligheten for å reise dit og som bærer rundt på et stort manuskript. . Plutselig har han opptil flere personer han snakker med og omgås. Men hvordan går det med kjærligheten? Les selv!

EMN

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg vet jo at grå hår er et tegn på visdom, sa jeg til meg selv mens jeg rykket det ut med en pinsett, men jeg vil ikke at andre skal vite at jeg er så klok. Det er bare snakk om beskjedenhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Erfaring kan aldri deles. Den kommer i individuelle beholdere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når du føler deg ensom, kan det virke som en velsignelse, men i sannhetens øyeblikk kan det by på problemer dersom du ikke er forberedt. Om man skal ta imot andres aktelse, må man ha et klokt hjerte, for det er lettere å ta avvisning enn kjærlighet.Når noen angriper deg, gjør du gjengjeld, men hva gjør du når noen åpent viser deg sin aktelse? Vi kan la kunnskapens båt bli liggende ved bredden, men å la seg elske, det er noe som må læres.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De samme steinene som brukes til å bygge Sagrada Familia, kan også danne murene i Auschwitz. Det er ikke mursteinene som er viktig, men hva vi gjør med dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kråkemannen - en historie om liv og død" av Alf Marius Opsahl
  • "Lily og jeg" av Steven Rowley
  • "En shopoholiker til unnsetning" av Sophie Kinsella
  • "Mont Plaisant" av Patrice Nganang
  • "Millie Birds bok om døde ting" av Brooke Davis
  • "Våre sjeler om natten" av Kent Haruf
  • "Dagen da min bestefar var helt - roman" av Paulus Hochgatterer
  • "Elskede grøftekant - kommunedikt" av Gro Dahle
  • "Samtaler med katten" av Eduardo Jáuregui
  • "I morgen" av Caterina Cattaneo
  • "Jesperpus - en helt spesiell katt" av Aina Stormo
  • "Klassen" av Hermann Ungar
Alle bokanbefalinger for dette verket