Heksenes hevn

av (forfatter), David Wyatt (illustratør) og Morten Hansen (oversetter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (81 terningkast.)

181 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heidis eksemplar av Heksenes hevn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ungdom

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Thomas Wards skjebne er bestemt. Han er sjuende sønn av en sjuende sønn, og som vokterens lærling må han lære seg å fordrive spøkelser, binde hekser til jorda og la gjenferd finne hvile. Spørsmålet er om han er modig nok.

Omtale fra forlaget

I årevis har Vokteren beskyttet folk mot spøkelser, gjenferd og hekser. Men tiden hans er i ferd med å renne ut - og vokteren må finne sin etterfølger. 13-årige Thomas Ward er sjuende sønn av en sjuende sønn. Han har helt spesielle evner og ser ting andre ikke kan se.Han blir Vokterens lærling og må ut på farefulle oppdrag for å bekjempe onde krefter. Men er han modig nok? "Heksenes hevn" er første bok i "Den siste lærling". Spenningsserien "Spooks", som er blitt internasjonale bestselgere, kommer nå endelig på norsk.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203252884

EAN 9788203252884

Serie Den siste lærling (1)

Genre Grøssere Fantasy

Språk Bokmål

Sider 273

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 32 24 4 0 1

Bokomtaler

Jeg fikk denne i bursdagsgave av tanten min for en stund siden. Det tok en stund før eg begynte på den, fordi jeg var veldig skeptisk. Når jeg først begynte, syntes jeg at den var litt kjedelig. Den ble litt mer spennende etterhvert, men jeg kom liksom ikke helt inn i boka. Det er en god bok, forfatteren er ganske flink. Jeg vil anbefale den til de som liker fantasy, men den var nok bare ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempebra med masse spenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende bok for 11 år og oppover. Ikke for de lettskremte! Kanskje en bok man kan lese sammen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er alle egnet til å være heltemodig?

13 - årige Thomas Ward er den sjuende sønn av en sjuende sønn. Det er ikke bare, bare. Det vil si at han har evner som ikke mange andre har. Han kan se ting som ingen andre ser. Faren hans har kontaktet lokalets skrømtvokter. Hans jobb er å beskytte innbyggerne mot hekser, spøkelser og andre uhyggelige skapninger. Det er for mange mennesker på gården allerede siden de er en storfamilie, så dermed er det ikke lett å finne jobb til den unge Thomas, og dermed ber faren skrømtvokteren om at Thomas må bli den nye lærlingen hans, spesielt med bakgrunn av at han er den sjuende sønn av en sjuende sønn. Men å bli skrømtvokter er ikke for hvem som helst. Man må være modig og kunne stole på instinktene sine. Og under opplæringen vil Thomas få gjennomgå noen prøver. Vil han klare det med tanke på at han er fryktelig redd for mørket, og blir det for tøft å flytte hjemmefra i en så ung alder?

Søndagskvelden avsluttet jeg den første boka i Den siste lærling serien: Heksenes hevn av Joseph Delaney. Jeg hadde vært nysgjerrig på denne serien veldig lenge, men har av en eller annen grunn nølt veldig med å lese den. Trodde kanskje den serien ville bli litt for barnslig for meg selv om jeg leser bøker fra forskjellige målgrupper og sjangre, så sånn sett er jeg egentlig ikke så kresen heller, men tenkte at dette var nok grøss beregnet for folk som er mye yngre for meg eller for nybegynnere innen den sjangeren. Men selv om språket er veldig lettlest og boka veldig kort, falt jeg pladask for både konseptet og karakterene. Forfatteren skriver med stor innlevelse, og når det gjelder beskrivelsene av miljø og karakterer, er det som å være der selv. Det er lett å se alt for seg.

Og jeg må innrømme at det er ikke ofte jeg liker hovedpersonen(e) i bøkene jeg leser, men i dette tilfellet gjorde jeg nettopp det. Da blir det mye gledeligere å lese, også, når man føler at personene er ekte og ikke bare blir beskrevet som noen pappfigurer. Da er det vanseligere å leve seg inn i boka og bry seg om det som skjer. Men det var det ingen problem med i dette tilfellet. Jeg likte spesielt hovedpersonen Thomas Ward og skrømtvokteren, forholdet dem i mellom. Det virket lunefullt og respekterende. Så jeg gleder meg virkelig til å følge ferden deres videre.

Heksenes hevn er en lovende start på Den siste lærling - serien. Selv om den ikke var så grøssende for denne leseren så er det mange deler i boka jeg likte veldig godt og som jeg vil vite mer om. Så jeg ser frem til å følge serien videre. For jeg vil gjerne vite hvordan det går med Thomas Ward videre og lese flere eventyr som han begir seg ut på. Så neste bok: Vokterens forbannelse er allerede bestilt og jeg gleder meg til å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken syntes jeg var veldig bra. Det var sjangeren fantasy, historie og spenning. Jeg likte denne boken fordi det var en bra moral. Boken er skrevet av Joseph Delaney. Boken er en reise som er innblandet med hekser og monstre. På denne reisen er Jack helten og det er han som er denne lærlingen. Han blir lært til å kjempe mot disse monstrene. Det som er litt kjipt er at det er det samme språket. Denne boken anbefaler jeg for de som liker spenning og grøss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Thomas og heksene
Av Joseph Delavey Handler om Thomad Ward som er den syvende sønnen til den syvende sønn og skal på prøve for å bli den nye skrømtvokteren. Skrømtvokteren er en person som beskytter bygden og holder den trygg for hekser og buver. Dette er den svært vanskelig og farlig oppgave Som bare den syvende sønnen til den syvende sønn kan utføre. Thomas og de andre guttene som Jar vert og er en edelsønn (den syvende sønnen til den syvende sønn) kan Sanse og se ting vanlige memmesker ikke kan. Thomas er bare tretten år gammel og skal være lærling. På veien møtet Thomas mange hindringer og blant annet farlige hekser står i veien. Jeg syntes boken var bra, men at den var litt kjedelig. Jeg syntes det skjedde litt lite fra starten og det varte nesten helt til slutten, før han fikk lizzie etter seg. Den var godt skrevet med med mye god uttrykkelse og bra sammenheng hele veien. Alt i alt var det en helt grei bok, men med noen veldig spennende hendelser. Det var en flink forfatter og en relativt bra handling. - Fredrik W. Haug

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken "den siste lærling" er en bok skrevet av Joseph Delaney, og er med i en sere på 3 bøker. Joseph Delaney er en forfatter på 69 år. Han ble født 25. Juli i preston i Storbritanina. Han var lærer før han bestemmte seg for og bli forfatter, dette var et lurt valg mener jeg.

Boken "den siste lærling" handler om en gutt med navn Tom. Tom er tretten år og må beggynne å tenke på å finne seg en jobb. Dette har moren til Tom allerede tenkt på, tanken er at Tom skal bli skrømtevokter. For å bli skrømtevokter må man gjennom mye trening og læring, noe som Tom får av nåværende skrømtevokter. Tom må gjennom mange tester og mye læring over flere år for å bli en skrømtevokter som kan passe på grevskapet for buver og andre mørke skikkelser.

En dag når Tom skal ned til bygda der hvor skrømtevokteren bor for å hente matvarer, møter han på en jente med navn Alice. Tom ingår en avtale med Alice, noe han aldri skulle gjordt. Det oppstår mange problemer med Alice og familien hennes, men Tom og skrømtevokteren er der og beskytter grevskapet.

Jeg syntes dette er en veldig spennende og bra bok, som var vanskelig legge fra seg. Jeg anbefaler sterkt andre å lese denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Man vet aldri hva man kan egentlig kan klare før man har prøvd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om noen har disse bøkene og ønsker å selge dem, send meg en privat melding her inne. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er bøkene som jeg har planer om og få lest ut innen 2013 er over.. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

BARE bøker fra den siste lærling


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vokterens hemmelighet" av Joseph Delaney
 • "Vokterens kamp" av Joseph Delaney
 • "Vokterens forbannelse" av Joseph Delaney
 • "Vokterens offer" av Joseph Delaney
 • "Vokterens feiltrinn" av Joseph Delaney
 • "Åndejegerne" av Magne Hovden
 • "Ildkrøniken - begynnelsens bøker" av John Stephens
 • "Mørke - Septimus Heap" av Angie Sage
 • "Ute av tiden" av Arne Berggren
 • "Den siste magiker III - Nimrod" av Sigbjørn Mostue
 • "Trollskallen" av Alexander Løken
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
Alle bokanbefalinger for dette verket