Parfymehagen

roman

av (forfatter) og Helene Limås (oversetter).

Apropos forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.37 (41 terningkast.)

111 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Linda Marie Pedersens eksemplar av Parfymehagen - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kjærlighet og Famili

Lesedato

2020

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I en landsby i fjellene i Valencia ligger en glemt villa og vokter sine hemmeligheter. De hvitkalkede veggene har forvitret, og den en gang så vakre hagen er et gjengrodd villnis. Det er nøklene til denne gamle villaen og en bunke med brev Emma Temple arver da moren dør. Da Emma blir sveket av mannen hun elsker, forlater hun jobben som Londons ledende parfymemaker og flytter til Valencia. Villa de Valle viser seg å være det perfekte tilfluktssted. Huset ligger midt i en frodig hage med velduftende aromaer av ukjente og eksotiske dufter. Dette er stedet Emma kan starte på nytt og fortsette å gjøre det hun elsker, nemlig å skape vidunderlig duftende parfyme. Gradvis gir villaen slipp på hemmelighetene som sitter i de gamle veggene. Emma blir dratt inn i en dramatisk historie om idealisme, tapt kjærlighet og familier splittet av krig. Sakte går det opp for Emma at ingenting er slik hun trodde det var. Jo dypere hun graver i historien, desto tydeligere blir det for Emma hvorfor nettopp denne villaen var så viktig for moren hennes. Parfymehagen er en praktfull historie der fortid og nåtid er mesterlig flettet sammen i en dramatisk skildring av kjærlighet, tap, håp og drømmer.

Bokdetaljer

Forlag Apropos forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282688758

EAN 9788282688758

Omtalt tid 1900-tallet 2000-tallet

Omtalt sted England Spania

Språk Bokmål

Sider 495

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 10 18 7 0 0

Bokomtaler

Boken skildrer kampene i Spania mot facistene. Det er en troverdig og levende beskrivelse av det som hendte, samtidig som vi får høre den hemmelige historien fram til i dag. Anbefales! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka var en lettlest og god feel-good bok. Leste den fort når jeg først kom ordentlig i gang. Dessverre var det veldig mange grammatikkfeil, feil setting av tegn og ord som ble utelatt i setninger osv, det trakk mye ned på helhetsinntrykket av boka.!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er forlegger av denne boken kan jeg ikke gjøre annet enn å anmode deg om å gi deg selv en fin leseopplevelse med denne perlen. Jeg og resten av redaksjonen elsker den! Høyt oppe i slettene rundt Valencia ligger et bortglemt hus som holder på mange hemmeligheter.

Huset har stått forlatt de siste 70 årene. Helt siden Francos styrker herjet gjennom Spania i 1936. De hvitmalte veggene er falmet, appelsinhagen vill og igjengrodd …
Med hjelp av en rekke brev og et testamente fra moren forlater Emma Temple jobben sin i London som en ledende parfymør for å restaurere den forfallende villaen tilbake til sin tidligere glanstid. Det er det perfekte stedet i et ukjent og eksotisk område, lukter, lyder fra en ukjent tid.

Men for hennes bestemor, Freya, som var sykepleier som bodde der under den spanske borgerkrigen, vekker huset forferdelige minner.

Etterhvert som huset begynner å gi slipp på sine hemmeligheter trekkes Emma dypere inn i historien til Freya. En historie om knust idealisme, tapt kjærlighet og en familie splittes pga krigen. Hun innser snart at en ting å gi slipp på fortiden, men en helt annen når fortiden ikke vil gi slipp på deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hanldinga er spennande, har ei god spenningsoppbygging og mange interessante historiske detaljar. Mitt favorittmoment i handlinga er villaen si historie, og dei hemmelegheitane som skjuler seg i veggane der, og som gradvis blir drege fram i lyset. Det som øydela leseopplevinga litt, var den - i mine auger - lite kreative avslutninga. Eg vart setande att med altfor mange spørsmål, og ei kjensle av at forfattaren ikkje fann ei optimal løysing på alle problema, og difor måtte ta i bruk ei halvgod reserveløysing for å runde av handlinga. Litt småskuffa over denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Your home is within you, you carry your place in the world.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noen ganger er det flere sannheter. Det kommer an på hvordan man ser på en sak.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Anger er en bortkastet følelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen ganger handler livet og kjærlighet like mye om hvem man skal gi slipp på, som hvem man skal ta med seg videre på veien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du kommer alltid til å måtte slåss mot noen og noe. Velg både dine kamper og dine venner med omhu. Livet er kort, og tro meg, det går fryktelig fort. Ikke kast bort tiden folk som tapper deg for på energi, Em - omgi deg med folk som gir deg styrke. Ikke la idioter bestemme over deg. Vær sterk. Kjemp. Ikke la dem krysse dine egne grenser. Hvis du er sterk i hjertet og sjelen, vinner du hver eneste gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] Du kan ikke kaste bort livet på å tenke på alle mulighetene du ikke benyttet deg av. Det finnes ikke noe som heter lykkelig alle sine dager.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gud dummet seg ut da han skapte mennene, men kvinnene , dem fikk han til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du snubler og faller, må du reise deg opp igjen. Hvis du faller igjen, så reis deg opp og se skjebnen i øynene. Hver eneste gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stopp og lytt til deg selv. Du har alle svarene inni deg. Ta en avgjørelse, og gjør det nødvendig. Det spiller egentlig ingen rolle om du har gjort et perfekt valg. Bare du tar et valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Til vi møtes igjen - roman" av Kate Lord Brown
  • "Femten år senere" av Clare Empson
  • "Skjebneøya" av Lucy Clarke
  • "Smykkearven - roman" av Kate Lord Brown
  • "Hemmelighetene på Nanreath Hall" av Alix Rickloff
  • "Lady Evelyns hemmelighet - en roman om oppdagelsen av Tutankhamons grav" av Gill Paul
  • "Den glemte landsbyen" av Lorna Cook
  • "Rosalinds løgner" av Muna Shehadi
  • "Den hemmelige ingrediensen" av Caroline Säfstrand
  • "Alix St. Pierres tre liv" av Natasha Lester
  • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
  • "Hotellet på klippen" av Rosanna Ley
Alle bokanbefalinger for dette verket