Verden er magisk!

av (forfatter).

Arkania 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Kristin Over-Reins eksemplar av Verden er magisk!

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Livsfilosofi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en innføring i vitenskaplige og filosofiske spørsmål. De fire første kapitlene tar for seg det fysiske aspektet av universet, og forsøker å svare på spørsmål som hva virkeligheten består av og hvordan universet har blitt som det har blitt. De tre neste kapitlene tar for seg hjernen og menneskers bevissthet. Mot slutten av boken drøftes livet i verdensrommet og om det finnes en uendelig kraft i form av en Gud. Med litteraturliste, bilde-, og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

"Verden er magisk!" er en norsk bok som bygger bro mellom vitenskap og åndelighet. Ulrik Heger (31) samler innsikt fra flere fagfelt og viser en verden som ikke er kald, materialistisk og logisk, men tvert imot magisk! "Verden er magisk!" er en populærvitenskapelig bok med filosofiske undertoner. Heger presenterer et åndelig verdensbilde basert på hva vitenskapen har kommet fram til om bl.a. kvantefysikk og bevissthet. Vi ser at vitenskapen ikke kan forklare alt. Tidligere har den utelukkende konsentrert seg om detaljer. Klimakrisen gjort oss oppmerksom på at alt henger sammen, vi må leve i pakt med naturen. I takt med dette skiftet har flere og flere i den vestlige verden begynt å søke etter en ny forståelse av verden og vår plass i det hele, utover det vitenskap og de tradisjonelle religionene kan tilby. En god del av som tas opp i boken er kontroversielle teorier. Forfatteren sier i introduksjonen at kjernen i det han gjør er å filosofere over konsekvensene av ulike kjente teorier og sette dem inn i nye sammenhenger. Slutningene kan ikke sies å være vitenskapelige, men med vår grad av kunnskap kan de heller ikke avfeies som umulige. Ulrik Heger har jobbet med manuset i fire år og har satt seg inn i enorme fagfelt som fysikk, kjemi, astronomi, kosmologi, kaosteori, biologi, hjerneforskning, parapsykologi, filosofi og religion. Omslagstekst: Lurer du på hvordan universet har oppstått? Finnes det en Gud? Hvor er vår plass i det hele? Dette og en haug av andre spennende spørsmål får du svar på dersom du er villig til å gi deg ut på en vitenskapelig og filosofisk berg-og-dalbane som vil ta deg med til universets fjerneste avkroker, ned i en maurtue og langt inn i ditt eget hode. Tør du bli med?

Bokdetaljer

Forlag Arkania

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788299689335

EAN 9788299689335

Språk Bokmål

Sider 266

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hvorfor bestemte Gud seg for 13,7 milliarder år siden at hun skulle skape et univers? Hvorfor ikke for 1000 milliarder år siden, eller 5 milliarder?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Revolusjon i vitenskapen - en myk innføring i det 21. århundres gryende verdensbilde" av Ervin Laszlo
  • "Øyeblikkets tyranni - rask og langsom tid i informasjonssamfunnet" av Thomas Hylland Eriksen
  • "Livsfilosofi - et personlig bidrag om følelser og fornuft" av Arne Næss
  • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
  • "L" av Erlend Loe
  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
  • "Alkymisten" av Paulo Coelho
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket