En kule

thriller

av (forfatter).

Aschehoug 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (117 terningkast.)

331 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Kjetil Bjørnsruds eksemplar av En kule - thriller

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lydbøker

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mads Hammer får jobb i det mellomstore aksjemeglerselskapet Finanspartner i Oslo, som eies og ledes av tre partnere. Markedet har imidlertid tørket inn det siste året og de er derfor på desperat jakt etter en forretning som kan gi stor gevinst. En aksjehandel planlegges i all hemmelighet. Entrepenørselskapet Trosvik & Partners har gjort en oppfinnelse som kan utnyttes i en "pump and dump"-operasjon. Mads Hammer finner ut at to av hans forgjengere har forsvunnet ut av firmaet på merkelig vis. Sakte, men sikkert dras Mads inn i en verden av svindel, skatteparadiser og drap. Drømmen om suksess og store bonuser utvikler seg i stedet til å bli hans livs verste mareritt.

Omtale fra forlaget

Mads Hammer, 28 år, blir ansatt i det mellomstore aksjemeglerselskapet Finanspartner i Oslo etter å ha mistet jobben i Stockholm Securities. Mads er frustrert etter perioden som arbeidsløs. Denne gangen skal han lykkes. Svigerfaren skal spise i seg hvert eneste ord om sin udugelige svigersønn.
Finanspartner eies og ledes av tre partnere. Markedet har imidlertid tørket inn det siste året. Partnerne er på desperat jakt etter en forretning som kan gi stor gevinst for deres viktigste investor og kunde, og titalls millioner i provisjon til Finanspartner; det skal gjøres en kule.
En aksjesvindel planlegges i all hemmelighet. Entreprenørselskapet Trosvik & Partners har gjort en oppfinnelse som kan utnyttes i en "pump and dump"-operasjon. I et spill hvor alle midler er tillatt, skal aksjene hauses maksimalt for deretter å bli dumpet i aksjemarketdet.
Mads Hammer finner ut at hans forgjengere har forsvunnet ut av firmaet på merkelig vis. Sakte, men sikkert, dras Mads inn i en verden av svindel, skatteparadiser og drap. Drømmen om suksess og store bonuser utvikler seg i stedet til å bli hans verste mareritt.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788203184772

EAN 9788203184772

Genre Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 399

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 57 32 9 3 2

Bokomtaler

Var på en bokanmeldelse på biblioteket før jul og hørte på et utdrag av Tom Kristensens siste bok Korsbæreren med forfatteren selv som oppleser. Fikk virkelig sansen for hans tolkning på bøkene han skriver og hva han er i stand til å få ut av forskjellige typer temaer. Jeg bestemte meg derfor å begynne på skratch og lese hans første deby mens jeg ventet på "korsbæreren" skulle bli ledig.
Har egentlig hørt mye bra om Tom Kristensen men det har desverre bare blitt med det.
Angrer ikke nå. "En kule" var en kraftsalve av første sort. Spenning fra begynnelse til slutt. Temaet fra finansverdenen kan i stor grad virke virkelig, men korrupsjon og mye pengeflyt mellom firmaer, samt overføringer til store og mange skatteparadiser. Personskildringene og handlingen i boken synes jeg Tom Kristensen virkelig har fått til. Dette er god thriller, anbefales på det sterkeste. Nå er det bare å fortsette og lese mer av Tom Kristensen, det fengte virkelig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mads Hammer, en arbeidsløs 28 åring fra Oslo blir ansatt i det mellomstore aksjemeglerselskapet Finanspartner. Etter å ha blitt sparket fra sin tidligere jobb i Stockholm Securities skal han virkelig vise familien og venner hva han kan. Mads drømmer om de store bonusene, men de kommer ikke lett. I denne bransjen er alle midler tillat og det får Mads kjenne på. Fort blir livet til Mads snudd på hodet og det utvikler seg fort farlige situasjoner. Historier fra gamle kollegaer, drap, nye rykter og svindel blir en del av livet til Mads, men han er smart og spontan.

Boken er spennende fra første stund og holder spenningen i mesteparten av boka. En veldig god thriller som anbefales for de fleste. Skildringer rundt personer og steder sammen med god fakta fra aksjemarkedet gjør at den er realistisk.
Terningkast: 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En page turner av beste klasse.
Spenning fra første til siste side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plotet fungerer godt, og Kristensen har åpenbart god peil på finans. Avslutningen har et enormt driv, de siste hundre sidene er tettpakka med action. Det som trekker kraftig ned for meg, er skildringene av personene, og da særlig forholdet mellom dem. Jeg sliter med å tro på forholdet mellom hovedpersonen og kona, i alle fall helt fram til slutten. Hovedpersonen mangler en tydeligere bakgrunnshistorie, som kan gjøre det troverdig at han går fra å være en vanlig finansmegler, til Jason Bourne på 150 sider. Persongalleriet ellers er stereotypisk, og de fleste av personene er ensidige og er der mest for å fylle en funksjon. Alt i alt er dette en underholdende krim og spenningsbok, som redder i land en svak firer på en knallgod avslutning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har skrevet èn bokomtale tidligere på dette stedet; Nemlig I fellen, av Taber McMordie. Når jeg nå skal skrive omtale av boken En kule av Tom Kristensen må jeg innrømme at før jeg begynte på En kule så virket handlingsforløpet og miljøskildringene noe nær identisk på begge bøkene - basert i alle fall på synopsisene av begge bøkene. Begge er om unge menn som starter på ny frisk i nytt firma etter å ha opplevd motgang på forrige arbeidssted.
Men jeg kan forsikre; T. Kristensen`s En kule står fjellstøtt på egne ben og er et åndsverk som blir å fortelle sin egen unike fortelling, sitt eget unikum. Sånn at det er nå sagt.

Bokens styrke ligger kanskje på det mellommenneskelige plan; av hvordan Mads, hovedpersonen, opererer og skjøtter sitt virke innenfor rammen av det arbeidsfellesskapet han er i, i relasjonen til sin ektefelle og deres prøvelser, sin bror, journalisten etc. Et eget driv blir det selvfølgelig når hovedpersonens utviser en stamina som det neppe går på dusinet av. De motkrefter han møter blir, kanskje noen få ganger, litt i det mest halssprekkendes laget, men alt i alt blir jeg å la det passere. Jeg godtar det. Men ikke bare det; - i fiksjonsuniverset må man kanskje av og til pumpe opp litt ekstra oktan skal det swinge godt og vel.
Her i denne fortellingen blir det flere ganger brukt en del begreper hentet - selvfølgelig ikke overraskende - fra en verden som forfatteren er meget godt kjent med. Han er en innsider.
Dette gjør at fortellingens byggverk, står like rakt og overbevisende som Eifel-tårnet selv gjør i Paris.
Enkelt sagt: Jo, dette ga mersmak. Har allikevel bitt meg merke i en kommentar ovenfor om at hans senere fortellinger ikke har den TRØKK som selve debutverket har. Det er i så fall noe jeg selv må finne ut av. En to-tre bøker til av T. Kristensen skal det helt sikkert bli. Denne trilles til terningkast 5. Well Done!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fartsfylt thriller som fenger fra første side. Denne boken likte jeg rett og slett veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Selv gifte menn har lyster. Gifte menn er de værste. De hopper på alt fra foster til varme lik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg gjøre et forsøk på å holde oversikten over de bøkene jeg leser i 2010. Et år hvor forøvrig nyttårsforsettet mitt (eller retter sagt desemberforsettet mitt) var å begynne å ta i bruk biblioteket igjen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Freshwater - thriller" av Tom Kristensen
 • "Hvitvasking" av Tom Kristensen
 • "Korsbæreren - thriller" av Tom Kristensen
 • "Profitøren - thriller" av Tom Kristensen
 • "Dragen - thriller" av Tom Kristensen
 • "Dødsriket" av Tom Kristensen
 • "Dødspakten" av Tom Kristensen
 • "Pandora" av Tom Kristensen
 • "Operasjon Isbjørn - thriller" av Eirik Wekre
 • "Djeveltåre" av Jeffery Deaver
 • "Lindeman & Sachs" av Kjell Ola Dahl
 • "Dødsfellen" av Jeffery Deaver
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver