Djevelmasken

av (forfatter).

Aschehoug 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (139 terningkast.)

296 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Kjetil Bjørnsruds eksemplar av Djevelmasken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kindle

Lesedato

2016

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788203360510

EAN 9788203360510

Genre Krim Thrillere

Omtalt sted Telemark

Språk Bokmål

Sider 528

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Riksmålsforbundets litteraturpris 2016

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 49 62 18 4 0

Bokomtaler

Her er min anmeldelse i VG av Djevelmasken (ekstern link)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Igjen er den sære arkeologiprofessoren Bjørn Beltø i sentrum.
Denne gangen er han innkalt som historisk sakkyndig til bygda Juvdal. Den lille bygda har tre uoppklarte mord på samvittigheten, og en mystisk djevelmaske står i fokus.
Men kan de tre sakene ha noe med hverandre å gjøre? Årstallene er jo veldig spredt: 1708 - 1963 - 2015...

Ikke den beste boken fra Egeland synes jeg. Ble til tider litt kjedelig med oppramsing av fakta, men greit å ha lest den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er ikke noen dårlig bok. Men det er heller ikke hva man forventer av en Beltø -historie. Det storslåtte over-the-top ala Indiana Jones mangler. Igjen står en nokså ordinær kriminal. Til tider minner det mer om en Agatha Christie enn en Beltø.

Men for alle del. Dette er ingen dårlig Krim.

... bare ikke en Beltø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bjørn Beltø er min helt. Takk for fin leseopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er stor Beltø-tilhengar, men dette var skuffande. Historien blir syltynn, og ein lurer på om det er ei ungdomsbok ein les. Satser på at dette var eit arbeidsuhell, og at neste Beltø-bok er i godt, gammalt slag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok i god Bjørn Beltø stil

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Djevelmasken er en meget god spenningskrim, eller thriller om du vil, selv om den er noe annerledes enn de forgående bøkene om Bjørn Beltø. Det er ingen verdensomspennende reise med hemmelige instanser i hælene. Dermed er tempoet noe roligere enn hva vi er vant med.

Helt siden jeg leste Nostradamus` testamente har jeg vært fascinert av måten Egeland setter sammen en historie. De er så godt gjennomarbeidet, så godt skrevet. Jeg har enda til gode å finne et plotthull eller et dårlig sammensatt historieforløp. Det lurer overraskelser rundt hvert hjørne, alltid troverdig, men fullstendig overraskende. Jeg ble tatt på senga flere ganger, og ting er sjelden, om noen sinne, slik vi tror.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Djevelmasken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bjørn Beltø er i aksjon igjen. Medan han i tidlegare bøker gjerne har reist vidt omkring for å oppklare diverse mysterier så er han denne gangen i meir heimlege omgjevnadar. Egeland har dikta opp eit dalføre i grensetraktene mellom Agder og Telemark, Juvdal, og det er ein stad Beltø av og til har søkt til i dei tidlegare bøkene for å finne ro. Men denne gangen har han blitt kalla inn til Juvdal som eksperthjelp i ei drapsetterforsking. Og for å kome til botnen i dette, må han også nøste opp i eldre drapshistorier, ei frå 1963 og ei frå 1708.

Sentralt i forteljinga, som subtilt antyda i tittelen på boka, er ei mystisk maske som viser seg å ha stor antikvarisk verdi. Maska kom til bygda i 1708 med ein tilreisande tyskar som heldt folkemøter i bygda med tema som ikkje var heilt etter kyrkja sin smak. Spelte djevelmaska også ei rolle i dødfalla frå 1963 og frå 2015?

Som vanleg er dette ei spanande og lettlest bok. Eg liker godt Beltø, og tykkjer det er artig med historier som involverer arkeologiske eller andre historiske mysterier. Likevel når ikkje boka heilt opp i toppsjiktet i denne bokserien, det var heller meir på det jevne. God underhodning, men ikkje så mykje meir enn det. Ser fram til neste bok i serien, Lasaruseffekten, den har vel vært i handelen såpass lenge no at det snart bør vere råd å finne den til sterkt nedsatt pris ein eller annan stad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bjørn Beltø på nye eventyr! Eg syns i grunn at denne var bedre enn dei to foregåande bøkene om Beltø, han glei ganske fint inn i rolla som obsternasig detektiv. Forteljinga går sakte framover, men og oppdaga at eg enda alltid opp med å lese ein halvtime meir enn eg hadde tenkt, Tom Egeland si evne til å dra lesaren inn i historia er altså fortsatt til stades! Det er to ting eg syns halta litt - først reagerte eg på forteljarstilen i dei historiske bolkane, spesielt den frå 1700-talet. Den vart i mine auge litt baktung. Det kan godt tenkjast at det er gjort bevisst for å nærme seg ein tidsriktig stil, men eg syns ikkje det fungerte heilt. Det andre eg reagerte på var oppklaringa av notidsmysteriet. Her syns eg det, etter ein sopass saktegåande historie, brått vart veldig hektisk der høgaktuelle mistenkte blir paradert framfor lesaren i eit nærast heseblesande tempo før den endelege oppklaringa kjem slengande forbi, nesten litt tilfeldig.

Eg leste Djevelmasken som ein historisk kriminalroman, og som det syns eg den fungerte bedre enn mykje anna eg har lese. Den er ikkje utan svake punkt, men boka er god underhaldning og Tom Egeland lukkast som alltid med å få lesaren på kroken. I tillegg er Bjørn Beltø ein særs god romanhelt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lik et Soria Mora slott funklet Juvdal pleie- og omsorgssenter i skogkanten. Tåken hadde letnet. Jeg stanset og så utover landskapet. Vilt, øde. Visst var Juvdal en del av siviliasjonen. Det føltes bare ikke sånn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Av og til kunne man få inntrykk av at noen hadde skrudd av hele Juvdal. At noen hadde røsket støpselet ut av kontakten og lagt bygda øde.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Statsarkivaren så ut som om han fra tidlig barndom var blitt oppfostret i arkivets dypeste, mørkeste kjellermagasin på en blanding av harsk fiskekraft, kjøttslintrer og kokt kål.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På hotellrommet fant jeg frem laptopen og koplet meg til hotellets troløse nett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En hverdag er en knagg å henge fra seg uroen på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var her de levde, i riktig gamle dager: trollene og vettene, huldrene og nøkkene; det var her de bodde, blant kjempegran og sølvgrå furu, det var her de vandret, lukt inn i eventyrene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg skal lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tema: Psykisk Helse


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest. Jeg kjøper ikke bøker, men låner lydbøker på bibliotek som regel.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke bøker jeg ønsker meg i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Metusalem-prosjektet" av Tom Egeland
 • "Lasaruseffekten" av Tom Egeland
 • "Sølvmyntene" av Tom Egeland
 • "Codex" av Tom Egeland
 • "Kongen" av Tom Egeland
 • "Falken" av Tom Egeland
 • "Bibliotekets voktere" av Glenn Cooper
 • "Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg" av Jørgen Brekke
 • "Alle kan drepe - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Paradisplaneten - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Den 13. disippel" av Tom Egeland
 • "Hvit engel, svart natt - kriminalroman" av Jan Mehlum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver